divendres, 8 de març del 2013

Sopa Miso amb fideus de blat sarraí




Feia temps que tenia aquesta recepta pendent, tot i que la faig tot sovint durant aquesta època de l’any, quan tant de gust venen les sopetes calentes.  Avui per sopar he tornat a fer sopa miso així que no hi havia dia millor per compartir la recepta!
Avui dia no és gens difícil trobar els ingredients per aquesta recepta però jo acostumo a anar a una botiga d’alimentació oriental que hi ha a prop de plaça Catalunya a Barcelona on hi ha tot el que es vulgui trobar en alimentació oriental.  En aquesta botiga compro tot sovint les salses orientals, com la que vaig usar en els fideus yakisoba.
Hi ha dos tipus de miso, el que anomenen negre que és molt fosc i el blanc que és més clar. Si no m’equivoco la diferencia està en el temps de fermentació de la barreja. Si s’utilitza el miso blanc se n’ha de posar una mica més perquè el gust no és tant intens com el del blanc.
Els ingredients que indico són els que poso jo però va una mica a gustos la quantitat de tofu, alga o bolets. Tampoc és necessari que hi posem els fideus, tot i que jo sempre en poso!

Ingredients

- 80 g fideus de blat sarraí
- 175g tofu
- 5-6 bolets shitake secs
- 1 cullerada de miso negre
- 1l de brou de verdures
- Alga wakame seca (un grapat al gust. S’ha de tenir en compte que s’infla molt quan s’hidrata)

Preparació:

Posar en remull, per separat les algues i els bolets, durant uns 30 minuts com a mínim en aigua freda.
Un cop estiguin hidratats, cal tallar en trossets ben petits els bolets i les algues. Tallat també a trossets el tofu, més o menys en cubs d’1 cm de costat.
Posar el brou en una olla a bullir. Quan estigui calent afegir els bolets, les algues i el tofu. Jo també afegeixo l’aigua on he remullat els bolets.
Apartar una mica del brou i diluir-hi el miso. Afegir la barreja a l’olla.
Quan torni a arrencar el bull afegir els fideus i deixar coure durant uns 4-5 minuts fins que estiguin cuits. I ja la tenim llesta per menjar!!



4 comentaris:

  1. Me llevo tu receta.
    Que tengas buen fin des semana.

    ResponElimina
  2. conozco la tienda que describes y tienen de todo,una buena sopa que es bien buena con esta combinación
    peto

    ResponElimina
  3. El miso és un producte amb molt bones proppietats, oi?
    Una sopar d'aquestes ´ñes super reconstituient!

    ResponElimina
  4. M'agrada molt la sopa de miso. Fa poquet vam anar a un curset de cuina japonesa i ens en van ensenyar a fer, però he de confesar que encara no m'hi he atrevit...
    A tú t'ha quedat molt bé! ara me'n menjaria una tasseta!jeje!
    ptns!!

    ResponElimina

Comenta, critica, parla’n,…. tots els comentaris són benvinguts i agraïts. Un blog es nodreix, creix i evoluciona gràcies als teus comentaris.
Gràcies per perdre uns minuts en deixar la teva opinió.