diumenge, 9 de juny de 2013

Canelons de pernil dolç farcits de carbassó i ricotta




TV3 i pernil la Selva van organitzar un concurs de cuina que tingués com a protagonista el pernil dolç i aquesta va ser la proposta que jo vaig presentar.
Són uns canelons ben diferents al que estem acostumats, pel fet que la “pasta” del caneló és el pernil dolç, però queden molt bons amb la combinació del pernil, el carbassó i el formatge.

Ingredients


- 1 ceba tendra
- 1 carbassó
- 4 talls de pernil dolç gruixudets
- 150 g de formatge ricotta
- oli d'oliva verge
- sal
- pebre
- 1 cullerada de farina
- llet
- nou moscada
- formatge per gratinar
- mantega

Preparació:

Tallem la ceba tendra ben petita. Posem un bon raig d’oli en una paella i posem a sofregir la ceba. Cal que la coguem a foc baix fins que sigui cristal·lina, que no agafi color.
Mentre, tallem el carbassó a trossets petits. Quan tinguem la ceba cuita hi afegim el carbassó i el deixem fins que sigui ben tovet.
Afegim el formatge ricotta i remenem bé. Hi posem sal i pebre i ja tenim el farcit llest.
Tallem els 4 talls de pernil dolç per la meitat. Posem una cullerada del farcit a cada tros de pernil i l’enrotllem. Els posem en una plata que pugui anar al forn.
Ara cal fer una beixamel. Posem un tros de mantega en un cassó, i quan estigui fossa hi afegim la farina. Remenem bé perquè es cogui la farina i hi afegim la llet. Anem remenant mentre va espessint la beixamel. Hi posem sal, pebre i nou moscada. (Si cal podem afegir més llet a mesura que la beixamel vagi espessint).
Cobrim els canelons amb la beixamel. Hi posem formatge ratllat per sobre i els posem a gratinar al forn uns 5-10 minuts.

13 comentaris:

  1. Doncs és una proposta deliciosa!!! Ara a l'estiu el pernil dolç és un gran susbtitut dels canelons d'hivern. Un plat boníssim

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. la conbinació era molt bona i curiosa!! tot i no guanyar el concurs sempre ens quedara aquest plat deliciós!

      Suprimeix
  2. Quins canelons més saludables. M´agraden tots els ingredients que porten.No he estat al cas d´aquest concurs. Suposo que ja està tancat, oi?

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. eren molt bons! la combinació era molt bona! el concurs ja te guanyadors i tot.... jo aquesta vegada no he tingut sort...

      Suprimeix
  3. A mi aquests canelons em semblen uns campions...amb independència de com quedessin en el concurs! Una abraçada!

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. a casa van ser campions aixi que amb aixo en tenim prou!!

      Suprimeix
  4. Molt bona idea i molt originals! Una manera diferent de menjar canelons.
    No van guanyar, però segur que van quedar finalistes! ;)

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. moltes gracies gemma! no se com van quedar pero a casa vam quedar molt contents... amb aixo ja estic contenta!

      Suprimeix
  5. Agua se me esta haciendo la boca de ver este plato, que bueno, besos
    Sofía

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Muchas grácias Sofia!!! la verdad es que en casa disfrutamos mucho!!

      Suprimeix
  6. Neus una combinación estupenda y diferente que siempre viene bien¡¡
    Bon finde
    Bss

    ResponSuprimeix
  7. Jo també m' hi vaig presentar. Molt bona proposta, ja els vaig veure Neus.

    ResponSuprimeix
  8. Els imagino igual de bons talladets en porció "tapa". Fantàstics!!

    ResponSuprimeix

Comenta, critica, parla’n,…. tots els comentaris són benvinguts i agraïts. Un blog es nodreix, creix i evoluciona gràcies als teus comentaris.
Gràcies per perdre uns minuts en deixar la teva opinió.