diumenge, 28 de juliol del 2013

Gelat de vainilla (sense geladora)





Jo no tinc geladora, alguna vegada he pensat en comprar-la, però la veritat és que no tinc gaire espai a la cuina per guardar trastos i vaig pensar: provarem de fer els gelats sense geladora i segons com quedin decidirem! Així que vaig estar buscant i remenant per internet i finalment vaig trobar la pàgina d’una noia que és ideal!! Denikatessen és una pàgina elegant, tota dedicada als dolços i on s’expliquen una gran quantitat de gelats per fer sense geladora!! Així que seguint les instruccions d’aquesta noia vaig decidir-me a fer el gelat de vainilla que és realment cremós i amb un gust impressionant! Res a envejar als gelats comprats, tot el contrari!! I amb aquests dies tan calorosos què hi ha millor que un bon gelat?!!

Ingredients (per 1l  aproximadament):

- 150g de sucre blanc
- 240ml de llet sencera
- 1 beina de vainilla
- 4 rovells d’ou mitjà
- 480 ml de nata líquida (35% m.g.)

Preparació:

En un cassó posar la llet. Obrir la beina de vainilla longitudinalment i amb un ganivet retirar-ne les llavors. Afegir les llavors i la beina a la llet i fer que bulli. Quan comenci a bullir, retirar del foc, afegir el sucre i remenar perquè es desfasi, i deixar reposar 10 minuts.
En un bol batre els rovells de l’ou i tot seguit afegir gradualment la llet sense deixar de remoure perquè els rovells no quallin. Posar la barreja en un cassó i escalfar-la a foc lent, removent constantment perquè la crema no s’enganxi, fins que espesseixi. Retirar del foc i afegir-hi la nata líquida, per tallar la cocció, i remenar bé.
Preparar un bol amb aigua gelada on entri un altre bol per refredar la crema. Posar en aquest segon vol  la crema colada i deixar-la refredar.
Quan sigui freda posar-la en un recipient que pugui anar al congelador, ficar-la al congelador durant una hora. Treure-la i remenar-la amb un batedor de barnilles elèctric per trencar els cristalls que s’hagin format. Fer aquesta operació cada 30-45 minuts durant 2 o 3 hores.  Quan el gelat tingui la textura idònia ja el podem deixar al congelador llest per menjar. 


10 comentaris:

  1. Hola Neus, gràcies per enviar-me la foto del teu gelat. Ja la pot veure tothom tant al "Escaparate" com al peu de la meva recepta. És molt gratificant veure que les receptes us agraden i rebre una miqueta de reconeixement. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Nika!! Ens va semblar deliciós, segur que el repeteixo!! I gràcies per tenir aquest blog tan fantàstic! Ja he fet un iogurt gelat també i tinc posat el ull en diverses de les teves receptes!! Merci per passar per aquí. Petons

      Elimina
  2. Amb aquestes calors els gelats són el que més de gust ve :) I aquest clàssic de vainilla és fantàstic i molt versàtil!
    Una abraçada Neus!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dolors aquesta recepta queda fantàstica!!! Té un gust boníssim i ideal per les calors que estan fent!

      Elimina
  3. Ara a l'estiu sobreviuria gràcies a gelats, gaspatxos, amanides i fruita.
    I si el gelat és casolà, molt més sa i molt més bo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gemma sense aquests plats fresquets els estius serien impossibles!!! Aquest gelat queda súper bo i a sobre saps el què porta!

      Elimina
  4. Jo tampoc tinc geladora i aquesta recepta penso provar-la sense falta. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Chus si la proves t'encantarà perquè és ideal!! Té un gust deliciós i una textura molt cremosa!

      Elimina
  5. El de vainilla és un clàssic insubstituible!!! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. i tant que es un classic Monica! i aquest queda bonissim!

      Elimina

Comenta, critica, parla’n,…. tots els comentaris són benvinguts i agraïts. Un blog es nodreix, creix i evoluciona gràcies als teus comentaris.
Gràcies per perdre uns minuts en deixar la teva opinió.