Aquesta recepta és la
proposta dolça del mes de setembre del repte de Tia Alia, on la Carmen proposa
cada mes una recepta salada i una altra de dolça. Doncs bé, aquest mes jo he
triat la recepta dolça! En aquest cas es tracta d’un plum cake amb fruita
confitada. La fruita que jo he usat ha estat pinya i coco, d’aquí el nom de
pinya colada, a més a més la glassa de sobre també està feta amb suc de pinya i
coco.... He de dir que el plum és força dens i de gust és molt bo, però a casa
la fruita confitada no és una passió, que diguem, de fet no agrada gaire....
Quan el torni a fer apareixeran boletes de xocolata o alguna altra coseta que
ens agradi més.
Ingredients:
- 225g de mantega
- 225 g de sucre
- 225g de farina
- 4 ous
- 4 rovells d’ou
- 50g de coco confitat
- 50g de pinya confitada
- 30ml de rom
Per la glassa:
- Sucre llustre
- Suc de pinya
- Coco ratllat
Preparació:
Barrejar la mantega amb els
ous i els rovells i el sucre. Tot seguit afegir la farina i remenar fins a
tenir una massa ben integrada. Afegir el rom i les fruites confitades i
enfornar a 200ºC durant uns 40-50 minuts, fins que en punxar-lo surti l’estri
net.
Per fer la glassa, posar
sucre llustre amb una mica de suc de pinya i fer uns fils per sobre el plum
juntament amb una mica de coco ratllat per sobre.
M'encanta la idea, la pinya i el coco combinen molt bé!
ResponEliminaHa de quedar un plum cake molt original i molt bo.
la pinya i el coco combinats són un encert segur, però a casa la fruita confitada no mata, així que la propera vegada apostaré per la xocolata!
EliminaAmb pinya colada.... què bo!!!
ResponEliminapetons
Queda molt bo! Gràcies per la visita Aisha!
EliminaHa de ser ben bo aquest plum, Neus! I el nom que té és ben divertit!
ResponEliminaQueda molt bo Marina! Per mi una mica dens, la veritat, però a casa va agradar molt!
EliminaQué versión más deliciosa has preparado!!! La verdad es que me ha parecido un acierto el ponerle piña y coco. Son una combinación extraordinaria. Es lo mejor de estos retos, las diferentes versiones que podemos encontrar de una misma receta.
ResponEliminaBesitos,
Muy cierto Sunny!! Estos retos nos aportan mil versiones de una misma receta y son muy divertidos!! Yo la proxima vez hago éste plum con chocolate, que en casa tira más!
EliminaQuè tendre que deu estar....
ResponEliminaQueda un plum tendre però força dens. Jo prefereixo les coses més esponjoses però era boníssim, amb un puntet de gust de mantega... molt bo!
EliminaJo trobo que ha d'estar molt bo tal com el presentes però, si no us acaba de convèncer la fruita confitada, no patiu: ens oferim voluntaris per acabar-nos-el! Petons.
ResponEliminaHo tindré en compte Chus, però he de dir que pel menjar mai em falten voluntaris! jijiji És molt bo però jo el preferiria amb una micona de xocolata o aromatitzat amb llimona o taronja.... tot i això, ja ha desaparegut....
EliminaHola Nieves, qué original tu propuesta con dos frutas exóticas que combinan muy bien entre si. Y además con un glaseado que debe darle un punto de dulzor tremendo!
ResponEliminaA nosotros si que nos gustan las frutas confitadas y lo hemos disfrutado mucho. Yo compré mucha cantidad y todavía tengo algunas sobras así que posiblemente caiga de nuevo en breve.
Gracias por participar y hasta pronto !!!
A mi también me han sobrado frutas confitadas Carmen, así que tendré que buscarles un uso, aunque no nos vuelvan locos.... Encantada de participar! Las propuestas de tia Alia siempre son fantásticas!
EliminaQué bueno con piña colada!! El que yo he colgado es de pasas, chocolate y nueces y madre mía como cunde eh! Me ha encantado la receta de tía Alia:) A ti también te ha quedado chulo pirulo:P
ResponEliminaBesitos;)
yo la proxima vez lo hago con chocolate, porque en casa gusta más, pero aun asi desaparecio rapidamente!
EliminaAquest plum cake enriquit amb pinya colada em sembla espectacular!!!
ResponEliminaamb pinya colada està molt bo però la propera vegada el provare amb xocolata, que a casa mola més!
EliminaCon este reto dulce de Tia Alia, están apareciendo tantas versiones de plum cake como "cocinillas" se han apuntado... se traspasa un corte fantástico, además con sencillos ingredientes. Me encanta el sabor tan rico a piña!!. besoss,
ResponEliminaTienes toda la razón Joaquina! Estos retos son fantásticos por eso, porque descubrimos mil variantes! Muchas grácias por la visita!
EliminaSi aquest ja fa una pinta espectacular, amb la xocolata ha de ser boníssim!!!!! A més, ara que ja comencen a caure fulles i la temperatura esta cap als 12 graus (a Suïssa és clar) un cafetonet amb un trosset de plum cake... ummmmmm: deliciós!!
ResponEliminaBona setmana Neus!
Jo ja tinc ganes de tastar-lo amb xocolata....mmmmm se'm va la boca aigua!! Ara ja bé de gust un cafetonet ben calent, a Suïssa encar més suposo, així que aquest plum és ideal ara que se'ns comença a acostar el fred!
EliminaNeus, t'ha quedat preciós!!! els plum cake normalment son densos, pero el teu es veu ven tendre!!
ResponEliminaPetonets
Moltes gràcies MaryLou!! Sí que era dens però també tendre així que a casa no va trigar gaire a desaparèixer!
EliminaQuina bona pinta! Ha de ser molt suau!! T'ha quedat genial!
ResponEliminaQueda molt bo! Ideal per un bon esmorzar o berenar!
Elimina