Com suposo que heu pogut
comprovar tinc el blog una mica abandonat, i no per manca de ganes sinó perquè
estic molt enfeinada. He començat a treballar, i entre això i la universitat la
veritat és que el meu temps de dedicació a la cuina i al blog s’ha vist
minvadíssim! Això també ha provocat que els panellets aquest any no hagin aparegut
per la meva cuina.... m’ha sabut molt greu perquè sé que és un dolç que a casa
agrada molt i molt, i esperen amb deliri, però no ha pogut ser! Tanmateix,
intentaré treure algun momentet ni que sigui per fer uns quants panellets de
pinyons! Tot i la manca de temps, no podem deixar de celebrar la castanyada i l’arribada
de la tardor, així que us porto aquesta recepta, que vaig extreure del blog
Kanela y Limón, i que és boníssima! El bescuit és suau i esponjós i té un gustet
de castanya irresistible!!! Tot i que la preparació de les castanyes té una
micona de feina val la pena provar-lo!
Ingredients
- 50g de mantega a temperatura
ambient
- 75g de sucre
- 3 rovells d'ou
- 3 clares d'ou
- 250g de castanyes
- 8g de llevat en pols
- Anís en gra o molt (jo en
vaig usar de molt perquè no en tenia en gra)
Preparació:
El primer que cal fer és
coure les castanyes, i per fer-ho cal que siguin pelades, jo els trec la pell
de fora, la més dura i després les escaldo per poder treure la pell primeta de
dins.
Un cop pelades, les posem en
un cassó amb aigua freda, que les cobreixi, una mica de sal i una culleradeta
de cafè d’anís molt o en gra i ho deixem bullir uns 30 minuts. Un cop cuites,
les escorrem i les deixem refredar.
Per altra banda, barregem la
mantega amb el sucre fins a obtenir una barreja cremosa, llavors anem afegint
els rovells d’ou d’un en un fins que siguin ben integrats.
Muntem les clares a punt de
neu i les afegim a la barreja de rovells, mantega i sucre amb molta cura, amb
moviments suaus i envoltants, fins
obtenir una barreja homogènia.
Ara, fem puré amb les
castanyes cuites i els afegim el llevat. Un cop aconseguit això, barregem les
castanyes amb la barreja anterior de manera suau, per tal que no ens baixi
gaire la barreja dels rovells i les clares.
Ho posem en un motlle amb
mantega i farina i ho fiquem al forn, prèviament escalfat, a uns 180ºC durant
uns 30 minuts aproximadament. Punxar-lo per saber si és cuit.
Deixar-lo refredar sobre una
reixeta.
Molt bo ha de ser aquest bescuit, Neus, tot i que tens raó que la preparació de les castanyes dóna una mica de feina, però veig que val la pena, eh? Petons.
ResponEliminaval molt la pena! jo l'he fet varies vegades i mentre hi ha castanyes a casa me'l demanen!
EliminaL'altre dia jo vaig fer un pastís amb confitura de castanyes...però aquest pastís teu es veu tan enponjós i la castanya hi és molt més present!!! Una bona opció en aquesta època!
ResponEliminaés una opció ideal! El bescuit té un puntet boníssim i a més a més lleuger!! Amb confitura de castanyes també ha de ser bonsíssim!
EliminaQue bo! jo tinc castanyes torrade sque m'ha sobrat però no sé si les podria adaptar a aquesta recepta, perquè sembla boníssima! Marta
ResponEliminaAmb castanyes torrades potser també queda bona, perquè es pot fer una farina de castanyes sense problemas!!
EliminaAquest bescuit ha de ser boníssim! Crec que compensa en escreix que no hi haguessin panellets! Ànims amb la feina!
ResponEliminaMoltes gràcies Núria! De moment la feina és temporal, però s'ha d'aprofitar!! Aquest bescuit fa les delícies de casa meva i la veritat és que els panellets han estat enyorats però amb aquest bescuit s'ha passat l'enyorança molt millor!
Eliminamuy bueno ha de ser este bizcocho de castañas y te ha quedado muy bien¡¡
ResponEliminabss
Está riquísimo Miquel! Tiene un puntito de castañas que lo hacer delicioso, y además suave y ligero!
EliminaLes catanyes són la meva perdició Neus: a Suïssa venen pasta de castanya en tubs o en blocs com la mantega... no puc comprar-los!!! Si ho faig t'asseguro que no arriben a convertir-se en pastís jajaja Segur que aquest bescuit m'encantaria...
ResponEliminaUna abraçada
Així les venen allà??! Que curiós no??? Doncs així preparades han de quedar boníssimes en un bon pa de pessic, no??! Una abraçada
EliminaMe encanta como te ha quedado y la pinta que tiene es deliciosa!!
ResponEliminaun beso
Pues de sabor queda también delicioso!!! Si lo probais no os defraudará!
Elimina