dilluns, 10 de febrer del 2014

Fideuada de verdures amb allioli d'olivada




Aquesta és una recepta d’aquelles que et fan quedar de meravella i que són senzilletes, que semblen complicades però no ho són gens. Aquesta fideuada és una recepta original de la Mireia Carbó, una de les receptes que ens va ensenyar i ens va fer gaudir en les classes al Caprabo i que desgraciadament ja no es fan.
És una recepta genial perquè ens permet aprofitar les verdures de temporada que ronden per la nevera i a més a més és saníssima i completa!

Ingredients (per a 4 persones):

- 300g de fideus del 0 (cabell d’àngel)
- 1l de brou de verdures
- 2 pastanagues
- 3 carxofes
- 1 carbassó
- 1 tros de coliflor verda
- Oli d’oliva
- Sal


Per l’allioli d’olivada:
- Unes 20 olives negres mortes d’Aragó
- Oli de gira-sol
- 1 all petit
- Una mica de llet

Preparació:

Posem els fideus a la plata del forn i els torrem a 180ºC fins que siguin ben dauradets. Un cop torrats els traiem del forn i els reservem.
Pelem i tallem les verdures petites i en una paella, que pugui anar al forn, sofregim amb un bon raig d’oli les verdures, afegint primer les pastanagues i les carxofes, tot seguit la coliflor verda, i quan tot això sigui una mica cuit i afegim el carbassó. Quan tinguem les verdures llestes hi afegim els fideus torrats i el brou de verdures. Deixem la paella al foc fins que arrenqui el bull i llavors la fiquem al forn a 180ºC a d’alt a baix i aire fins que sigui seca, uns 15 minuts més o menys.

Mentre els fideus són al forn podem fer l’allioli d’olivada. Primer traiem els pinyols a les olives i les triturem amb l’all i un raig de llet. Un cop tinguem això posem la batedora al fons del pot i afegim oli de gira-sol batent fins que tinguem lligat l’allioli.


Descarrega la recepta en PDF en català

Descarga la receta en PDF en castellano

21 comentaris:

  1. Quina fideuada més original! Queda apuntada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. és una recepta sana i senzilla i a més a més queda boníssima! Segur que si la proves us encantarà!

      Elimina
  2. Una fideuà i verdures??? combinació genial!! m'ho apunto!! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. des que tinc la recepta la he fet força vegades de verdura però, encara que sembli mentida,no la he fet mai de peix! aquesta queda genia i la de peix no trigarà a caure!

      Elimina
  3. Una fideuada de verdures...això s'ha de provar! A mi també m'agrada molt la Mireia Carbó! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. és una crack la Mireia i aquesta fideuda queda boníssima, com totes les seves receptes!

      Elimina

  4. Neus; Una fideuada diferent a les de sempre, completa i sana¡¡
    Salutacions Neus¡¡ :O) :O)

    ResponElimina
    Respostes
    1. si que ho és i queda molt bona! un proposta lleugera però gustosa!

      Elimina
  5. M'encanta aquesta fideuada! I m'apunto també l'allioli d'olivada! Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. la combinació queda boníssima, entre les verdures i el puntet de les olives negres de l'olivada!

      Elimina
  6. Un all-i-oli molt original, segur que a mi m'agrada.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. si que ho és d'original i les olives negres li donen un puntet boníssim!

      Elimina
  7. All i oli d´olivada...m´ha cridat l´atenció!

    ResponElimina
    Respostes
    1. és que és ben original, oi? la Mireia Carbo és molt bona i sempre sorpren!

      Elimina
  8. Neus, jo com la Cristina: això de l'all i oli d'olivada ho trobo molt interessant!! És clar que amb aquesta fideuà hi ha de quedar genial!! Molt bona recepta! Gràcies :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. gràcies a tu per la visita! queda molt bona la combinació! la Mireia proposa receptes molt interessants!

      Elimina
  9. Neus soy el Jose del Estel quina recepta mes bona original y sana moltes felicitacions. La meva direcció es ymes@hotmail.com. Que vagi be.

    ResponElimina
  10. Certament, ideal per un dinar de diumenge!

    ResponElimina
  11. Com m'ha agradat aquesta recepta!!!
    La faré ben aviat.
    Gracies maca, interesant BLOG el teu :)))
    Conxita

    ResponElimina
  12. em quede amb aquesta recepta, m'ha captivat això de l'allioli d'olivada!!! L'he de provar!!!!!!

    ResponElimina

Comenta, critica, parla’n,…. tots els comentaris són benvinguts i agraïts. Un blog es nodreix, creix i evoluciona gràcies als teus comentaris.
Gràcies per perdre uns minuts en deixar la teva opinió.