Aquesta és una recepta d’aquelles que et fan quedar de meravella i que són senzilletes, que semblen complicades però no ho són gens. Aquesta fideuada és una recepta original de la Mireia Carbó, una de les receptes que ens va ensenyar i ens va fer gaudir en les classes al Caprabo i que desgraciadament ja no es fan.
És una recepta genial perquè ens permet aprofitar les verdures de temporada que ronden per la nevera i a més a més és saníssima i completa!
Ingredients (per a 4 persones):
- 300g de fideus del 0 (cabell d’àngel)
- 1l de brou de verdures
- 2 pastanagues
- 3 carxofes
- 1 carbassó
- 1 tros de coliflor verda
- Oli d’oliva
- Sal
Per l’allioli d’olivada:
- Unes 20 olives negres mortes d’Aragó
- Oli de gira-sol
- 1 all petit
- Una mica de llet
Preparació:
Posem els fideus a la plata del forn i els torrem a 180ºC fins que siguin ben dauradets. Un cop torrats els traiem del forn i els reservem.
Pelem i tallem les verdures petites i en una paella, que pugui anar al forn, sofregim amb un bon raig d’oli les verdures, afegint primer les pastanagues i les carxofes, tot seguit la coliflor verda, i quan tot això sigui una mica cuit i afegim el carbassó. Quan tinguem les verdures llestes hi afegim els fideus torrats i el brou de verdures. Deixem la paella al foc fins que arrenqui el bull i llavors la fiquem al forn a 180ºC a d’alt a baix i aire fins que sigui seca, uns 15 minuts més o menys.
Mentre els fideus són al forn podem fer l’allioli d’olivada. Primer traiem els pinyols a les olives i les triturem amb l’all i un raig de llet. Un cop tinguem això posem la batedora al fons del pot i afegim oli de gira-sol batent fins que tinguem lligat l’allioli.
Descarrega la recepta en PDF en català
Descarga la receta en PDF en castellano
Quina fideuada més original! Queda apuntada!
ResponEliminaés una recepta sana i senzilla i a més a més queda boníssima! Segur que si la proves us encantarà!
EliminaUna fideuà i verdures??? combinació genial!! m'ho apunto!! Petons
ResponEliminades que tinc la recepta la he fet força vegades de verdura però, encara que sembli mentida,no la he fet mai de peix! aquesta queda genia i la de peix no trigarà a caure!
EliminaUna fideuada de verdures...això s'ha de provar! A mi també m'agrada molt la Mireia Carbó! Una abraçada!
ResponEliminaés una crack la Mireia i aquesta fideuda queda boníssima, com totes les seves receptes!
Elimina
ResponEliminaNeus; Una fideuada diferent a les de sempre, completa i sana¡¡
Salutacions Neus¡¡ :O) :O)
si que ho és i queda molt bona! un proposta lleugera però gustosa!
EliminaM'encanta aquesta fideuada! I m'apunto també l'allioli d'olivada! Petons.
ResponEliminala combinació queda boníssima, entre les verdures i el puntet de les olives negres de l'olivada!
EliminaUn all-i-oli molt original, segur que a mi m'agrada.
ResponEliminaPetons.
si que ho és d'original i les olives negres li donen un puntet boníssim!
EliminaAll i oli d´olivada...m´ha cridat l´atenció!
ResponEliminaés que és ben original, oi? la Mireia Carbo és molt bona i sempre sorpren!
EliminaNeus, jo com la Cristina: això de l'all i oli d'olivada ho trobo molt interessant!! És clar que amb aquesta fideuà hi ha de quedar genial!! Molt bona recepta! Gràcies :)
ResponEliminagràcies a tu per la visita! queda molt bona la combinació! la Mireia proposa receptes molt interessants!
EliminaNeus soy el Jose del Estel quina recepta mes bona original y sana moltes felicitacions. La meva direcció es ymes@hotmail.com. Que vagi be.
ResponEliminaCertament, ideal per un dinar de diumenge!
ResponEliminaCom m'ha agradat aquesta recepta!!!
ResponEliminaLa faré ben aviat.
Gracies maca, interesant BLOG el teu :)))
Conxita
em quede amb aquesta recepta, m'ha captivat això de l'allioli d'olivada!!! L'he de provar!!!!!!
ResponEliminaMolt bona pinta, Neus!
ResponElimina