diumenge, 2 de juny del 2013

Mousse de mango i iogurt





Fa uns dies va ser l’aniversari del meu company i aquest va ser el seu pastís per bufar les espelmes!
Queda un pastís suau, fresquet i molt molt bo! La combinació del mango i el iogurt queda perfecta i contrasta a la perfecció. El iogurt té l’avantatge que queda bé amb gairebé tot, així que si a algú no li agrada el mango sempre poden fer la mousse amb una altra fruita.
He de dir que la idea original no és meva.... prenent un cafè en una pastisseria vam veure un pastís que ens va cridar l’atenció perquè no teníem ni idea de què era, i preguntant ens van dir que era de iogurt i mango. Un cop ens van respondre el meu home va dir: aquest el pots fer tu, no? Així que dit i fet, quina millor ocasió per fer-lo content que pel seu aniversari!


Ingredients:

Per la base:
- 60g de farina
- 60g de sucre
- 2 ous

Per la mousse de iogurt:
- 1 iogurt
- 50g de sucre
- 50ml de llet
- 125ml de nata per muntar
- 2 clares d’ou
- 3 fulles de gelatina

Per la mousse de mango:
- 150g de mango
- 100ml de suc de mango
- 125ml de nata per muntar
- 2 clares d’ou
- 50g de sucre moreno
- 3 fulls de gelatina

Per la cobertura de mango:
- 200ml de suc de mango
- 3 fulls de gelatina

Preparació: 

Per fer la base, batre els ous amb el sucre fins que quedin escumosos. Afegir la farina tamisada i barrejar suaument. Abocar en una placa de forn o en un motlle rodó de tal manera que quedi un gruix de ½ centímetre més o menys. Coure-ho 10 minuts a 180ºC.
Posar la base en un motlle desmotllable.
Per fer la mousse de mango posar en remull en aigua freda els fulls de gelatina. Escalfar el suc de mango i un cop calent afegir-hi els fulls de gelatina ben escorreguts i remenar bé. Triturar el mango juntament amb el sucre i afegir el puré al suc, remenant per tal que quedi tot ben uniforme. Muntar les clares d’ou a punt de neu i  muntar la nata. Barrejar amb moviments suaus i evolvents la barreja de suc de mango amb la nata i, un cop estigui tot ben integrat, afegir-hi de la mateixa forma les clares d’ou a punt de neu. Posar la mousse de mango a sobre la base i deixar refredar a la nevera fins que estigui quallada.
Un cop quallada la mousse de mango, per fer la mousse de iogurt, posar en remull en aigua freda els fulls de gelatina. Escalfar la llet amb el sucre. Un cop calenta afegir-hi els fulls de gelatina ben escorreguts i remenar bé. Afegir els iogurts a la llet i reservar. Muntar les clares d’ou a punt de neu i  muntar la nata. Barrejar amb moviments suaus i evolvents la barreja de llet i iogurt amb la nata i, un cop estigui tot ben integrat, afegir-hi de la mateixa forma les clares d’ou a punt de neu. Posar la mousse de iogurt a sobre la mousse de mango i deixar refredar a la nevera fins que estigui quallada.
Un cop quallada la mousse, cal fer la cobertura escalfant el suc de mango i afegint-hi els fulls de gelatina prèviament remullats en aigua freda. Deixar quallar a la nevera i decorar al gust.




20 comentaris:

  1. La fruita i el formatge és un casori inseparable...Quin aspecte més deliciós tenia.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cristina en realitat és mousse de iogurt no de formatge, però amb una de formatge també ha de ser boníssim! Haurem de provar!!

      Elimina
  2. Deliciosa y esas mariposas que bonitas te han quedado, besos
    Sofía

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias! La verdad es que no sabia como decorarla, pero estando en primavera se me ocurrió el tema de las maripositas!

      Elimina
  3. Que bones que son les mousses, una mica laborioses, però sempre triunfes!!!.
    Neus t'ha quedat super guai.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. moltes gràcies Isabel! tot i la feina a mi m'agraden molt les mousse! aquesta queda boníssima!

      Elimina
  4. La combinació m'encanta de gustos! I ara que fa calor, aquests gustos ja vénen molt de gust.
    T'ha quedat sensacional.

    ResponElimina
    Respostes
    1. va quedar molt fresquet!! la combinacio era molt bona!

      Elimina
  5. Mira, jo hi tinc un no sé què amb les mousse... m'agraden molt però a l'hora de fer-les em fan com respecte...ja començaria a ser hora de trencar esquemes!!! :) A veure si m'animo i preparo aquest pastís el poper cap de setmana! Ja t'ho faré saber ;)
    Salutacions

    ResponElimina
  6. El trobo espectacular, i aquestes papallones que el decoren, un toc d'allò més elegant! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. moltes gracies!! volia donar-li un toc primaveral i amb la cobertura tan groguenca les papellones eren una gran opció!

      Elimina
  7. Neus quedastes muy bien con esta mousse de yogur y mango,un aspecto sensacional y la decoración con las mariposas genial,un mousse muy primaveral y fresquita¡¡
    Peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias Miquel!! Viniento de ti es un honor!! La verdad es que todos quedamos encantados con éste pastelito, muy fresquito y rico!

      Elimina
  8. Mousse de yogur, mousse de mango ... más suave no puede ser. Las texturas en mousse, además, resultan muy agradables para estos calores que de aquí a nada se asentarán entre nosotros.

    Un beso

    ResponElimina
    Respostes
    1. la verdad es que la combinacion es muy ligera y fresquita!

      Elimina
  9. Muy buen aspecto, seguro que está muy rica.
    Petons
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  10. Hola Neus quina mousse mes bona i ben presentada, el teu marit deu està molt orgullos de tu, est genial !!!
    Petonetssssss.

    ResponElimina
    Respostes
    1. moltes gracies mamilu!! si que va quedar content! pero que minim que fer-lo content pel seu aniversari!

      Elimina

Comenta, critica, parla’n,…. tots els comentaris són benvinguts i agraïts. Un blog es nodreix, creix i evoluciona gràcies als teus comentaris.
Gràcies per perdre uns minuts en deixar la teva opinió.