Aquest mini cupcakes van ser
un dels aperitius del dinar de cap d’any i la veritat és que les fotografies no
els fan justícia! Queden molt vistosos i molt bons, com un canapès de luxe! La
veritat és que en aquest cas la decoració no va quedar del tot bonica, més
aviat lletjota, però en la meva defensa he de dir que jo i la màniga pastissera
no som molt bones amigues, encara, i que els cupcakes van quedar força boteruts
en sortir del forn, la qual cosa va dificultar força la seva decoració! Tot i això van quedar d’allò més bons i
van agradar a tothom!
La recepta original la vaig
treure de dulcinenca.com, tot i que allà només els feien de salmó i jo els vaig
adaptar una micona.
A mi me'n van sortir gairebé 30, però cal dir que els motlles que vaig usar eren força petitets.
Ingredients:
Per la massa dels cupcakes:
- 125g de farina
- Un culleradeta i mitja de
llevat en pols
- ½ culleradeta de sal
- 125ml de llet
- 30 ml d’oli d’oliva
- 1 ou gros
- 80 g de salmó fumat tallat
petit
- 80 g de pernil tallat petit
- 20 g de formatge ratllat (jo
vaig usar mozzarella però es pot usar emmental o un altre tipus de formatge)
Per la crema:
- 400g de formatge tipus
philadephia
- Anet
- Pernil
Preparació:
Pre-escalfar el forn a
160ºC.
En un bol hi posem la farina
tamisada, el llevat i la sal. En un altre bol barregem l’oli, la llet i l’ou.
Barregem els ingredients
líquids (llet, oli i ou) amb els sòlids (farina, llevat i sal) fins que tinguem
una barreja homogènia. Hi afegim el formatge i ho remenem bé.
Separem la massa en dues
parts, a una li afegim el salmó fumat tallat petit i a l’altra el pernil, també
tallat petit (jo el vaig trinxar amb el túrmix), barregem bé.
Posem les masses en els
motlles (poden ser capsules de paper, jo vaig usar motlles de silicona) fins a
omplir 2/3 parts d’aquests o una mica més, i els fiquem al forn uns 15-20
minuts. Abans de treure’ls del forn comprovar amb un escuradents que són cuits.
Treure’ls del forn i deixar
refredar.
Mentre es refreden preparem
la crema per cobrir-los. Dividim el formatge crema en dos bols i el remenem
perquè quedi més cremós i sigui una mica més fàcil de manipular. En un dels
bols hi afegim anet i en l’altre pernil tallat ben petit. Ho remenem bé i
reservem fins que els cupcakes siguin freds i els puguem decorar. (Es pot fer una mica menys de formatge perquè a mi me'n va sobrar. També depén de la quantitat que els hi vulgueu posar)
Un cop freds, posem les
cremes en dues mànigues pastisseres i decorem els nostres cupcakes.
(Jo en el cas dels de pernil
al final em vaig haver d’ajudar d’una cullereta per donar-los forma, per això
la decoració és tan lletjota).
A mi els cupcakes salats m'agraden quasi bé més fins i tot que els dolços!!! Deliciosos!!
ResponEliminaLa veritat Mònica és que jo no n'havia fet de cap dels dos tipus però aquests queden d'allò més vistós i boníssims!
EliminaHavien d'estar deliciosos, quina bona idea fer cupcakes salats d'aperitiu! Petons.
ResponEliminaEren molt bons, tot i que he de confesar que els de pernil van triomfar més que els de salmó. El gust és més potenen! A més a més queden molt vistosos!
EliminaNeus; No els hi veig cap mena de decoració lletja... la "foto" de sobre, mirant cap a un cantó, la "foto" de sota tots a una cap a l'altre cantó... i a l'hora de l'aperitiu per dinar (que és quant ja més gana) la gent no ho veu i a més a més ho troba bonííííísim.
ResponEliminaSalutacions i bon any nou per a tu i tots els teus Neus¡¡ :O) :O)
Moltes Gràcies Josep! Bé, el cas és que la crema no va quedar del tot maca, però és cert que un cop a taula la gent no els va criticar en cap moment, anaven directes a la boca! Gràcies, i bon any nou per a tu i tots els teus també!
EliminaNeus, preciosa, menuda pintaza tienen estos cupcakes, me tomaría ahora mismo uno. Por cierto en el blog he puesto una entrada con algunas direcciones donde se pueden encontrar las cascarillas, espero que te sirva, un besazo
ResponEliminaSofía
Ya vi el post! Mil grácias Sofia, será muy útil para encontrar las cascarillas y seguramente també podré encontrar obleas! Gràcias. Un beso
EliminaQuina bona pinta! Vas triomfar segur.
ResponEliminaBons Reis
PTNTS
Dolça
Van quedar molt bons i a més a més "resultons", d'aquelles coses que criden l'atenció en una taula!
Elimina