divendres, 3 de gener del 2014

Mini cupcakes de pernil i de salmó






Aquest mini cupcakes van ser un dels aperitius del dinar de cap d’any i la veritat és que les fotografies no els fan justícia! Queden molt vistosos i molt bons, com un canapès de luxe! La veritat és que en aquest cas la decoració no va quedar del tot bonica, més aviat lletjota, però en la meva defensa he de dir que jo i la màniga pastissera no som molt bones amigues, encara, i que els cupcakes van quedar força boteruts en sortir del forn, la qual cosa va dificultar força la seva decoració! Tot i això van quedar d’allò més bons i van agradar a tothom!
La recepta original la vaig treure de dulcinenca.com, tot i que allà només els feien de salmó i jo els vaig adaptar una micona. 
A mi me'n van sortir gairebé 30, però cal dir que els motlles que vaig usar eren força petitets. 


Ingredients:

Per la massa dels cupcakes:

- 125g de farina
- Un culleradeta i mitja de llevat en pols
- ½ culleradeta de sal
- 125ml de llet
- 30 ml d’oli d’oliva
- 1 ou gros
- 80 g de salmó fumat tallat petit
- 80 g de pernil tallat petit
- 20 g de formatge ratllat (jo vaig usar mozzarella però es pot usar emmental o un altre tipus de formatge)

Per la crema:

- 400g de formatge tipus philadephia
- Anet
- Pernil

Preparació:

Pre-escalfar el forn a 160ºC.
En un bol hi posem la farina tamisada, el llevat i la sal. En un altre bol barregem l’oli, la llet i l’ou.
Barregem els ingredients líquids (llet, oli i ou) amb els sòlids (farina, llevat i sal) fins que tinguem una barreja homogènia. Hi afegim el formatge i ho remenem bé.
Separem la massa en dues parts, a una li afegim el salmó fumat tallat petit i a l’altra el pernil, també tallat petit (jo el vaig trinxar amb el túrmix), barregem bé.
Posem les masses en els motlles (poden ser capsules de paper, jo vaig usar motlles de silicona) fins a omplir 2/3 parts d’aquests o una mica més, i els fiquem al forn uns 15-20 minuts. Abans de treure’ls del forn comprovar amb un escuradents que són cuits.
Treure’ls del forn i deixar refredar.

Mentre es refreden preparem la crema per cobrir-los. Dividim el formatge crema en dos bols i el remenem perquè quedi més cremós i sigui una mica més fàcil de manipular. En un dels bols hi afegim anet i en l’altre pernil tallat ben petit. Ho remenem bé i reservem fins que els cupcakes siguin freds i els puguem decorar. (Es pot fer una mica menys de formatge perquè a mi me'n va sobrar. També depén de la quantitat que els hi vulgueu posar)

Un cop freds, posem les cremes en dues mànigues pastisseres i decorem els nostres cupcakes.
(Jo en el cas dels de pernil al final em vaig haver d’ajudar d’una cullereta per donar-los forma, per això la decoració és tan lletjota).




10 comentaris:

  1. A mi els cupcakes salats m'agraden quasi bé més fins i tot que els dolços!!! Deliciosos!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat Mònica és que jo no n'havia fet de cap dels dos tipus però aquests queden d'allò més vistós i boníssims!

      Elimina
  2. Havien d'estar deliciosos, quina bona idea fer cupcakes salats d'aperitiu! Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eren molt bons, tot i que he de confesar que els de pernil van triomfar més que els de salmó. El gust és més potenen! A més a més queden molt vistosos!

      Elimina
  3. Neus; No els hi veig cap mena de decoració lletja... la "foto" de sobre, mirant cap a un cantó, la "foto" de sota tots a una cap a l'altre cantó... i a l'hora de l'aperitiu per dinar (que és quant ja més gana) la gent no ho veu i a més a més ho troba bonííííísim.
    Salutacions i bon any nou per a tu i tots els teus Neus¡¡ :O) :O)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes Gràcies Josep! Bé, el cas és que la crema no va quedar del tot maca, però és cert que un cop a taula la gent no els va criticar en cap moment, anaven directes a la boca! Gràcies, i bon any nou per a tu i tots els teus també!

      Elimina
  4. Neus, preciosa, menuda pintaza tienen estos cupcakes, me tomaría ahora mismo uno. Por cierto en el blog he puesto una entrada con algunas direcciones donde se pueden encontrar las cascarillas, espero que te sirva, un besazo
    Sofía

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ya vi el post! Mil grácias Sofia, será muy útil para encontrar las cascarillas y seguramente també podré encontrar obleas! Gràcias. Un beso

      Elimina
  5. Quina bona pinta! Vas triomfar segur.
    Bons Reis
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Van quedar molt bons i a més a més "resultons", d'aquelles coses que criden l'atenció en una taula!

      Elimina

Comenta, critica, parla’n,…. tots els comentaris són benvinguts i agraïts. Un blog es nodreix, creix i evoluciona gràcies als teus comentaris.
Gràcies per perdre uns minuts en deixar la teva opinió.