diumenge, 10 de maig del 2020

Pa casolà


Hola a tots i totes!!

Seguim confinats i l’activitat a casa no para! Ara li ha tocat el torn al pa!
La veritat és que no n’havia fet mai de pa a casa i crec que repetiré, perquè van sortir dos pans amb una escorça daurada i cruixent i per dins una molla tova i que aguanta molt bé el pas dels dies. També és cert que l’escorça s’estova una mica passats els dies, i més si els guardes en una bossa de plàstic perquè es conservin més dies.
La recepta la he tret d’aquest vídeo de youtube, on està molt ben explicada la recepta i el procés molt clar.
Animeu-vos a fer-lo perquè val la pena i la feina que dóna és força poca.

Ingredients:
- 500 gr de farina de força
- 5 gr llevat sec de forner
- 7 gr de sal
- 350 cc d’aigua tèbia

Preparació:
Posem en un bol tots els ingredients i els barregem fins que estiguin integrats.
Passem la barreja al marbre i amassem fins que tinguem una massa homogènia i consistent.
Posem oli per sobre la massa i la posem en un bol tapat amb paper film. La deixem reposar uns 30 minuts.
Passat aquest temps, la traiem del bol i la dividim en 2 meitats. Donem forma de bola a cadascuna de les meitats de massa.
Preparem dos bols amb dos draps i els empolvorem de farina. Posem cada meitat de massa en un bol, les empolvorem amb farina i les tapem amb els draps. Deixem reposar uns altres 30 minuts.
Mentre, preescalfem el forn a 230ºC.
Un cop hagin reposat les masses, traiem la safata del forn i posem les dues masses a sobre. Tapem cada massa amb un bol de vidre i les fiquem al forn. Enfornem durant 15 minuts a 230ºC.
Passats els primers 15 minuts, baixem la temperatura a 180ºC i retirem els bols de vidrem. Deixem coure uns altres 15 minuts fins que estiguin daurats. Passat el temps, traiem del forn i deixem refredar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta, critica, parla’n,…. tots els comentaris són benvinguts i agraïts. Un blog es nodreix, creix i evoluciona gràcies als teus comentaris.
Gràcies per perdre uns minuts en deixar la teva opinió.