Hola a tots i totes!!
Aquí seguim,
confinats, i sembla que encara en tenim per temps, així que haurem de cuinar coses
bones per entretenir-nos i sobretot alimentar-nos i endolcir-nos aquests
moments! Així que aquesta recepta és ideal!
El flam! Un clàssic.
Però alhora d’aquelles coses que ben fetes són una delícia i un plaer pel
paladar.
Els ingredients
no poden ser més fàcils i la preparació més o menys, crec que l’única cosa que
fa que el flam sigui més o menys bo és la cocció. Pel que he comprovat,
necessita una cocció lenta i amb el forn suau, perquè sinó es fas massa
bombolles i no queda una textura cremosa.
Personalment no
aromatitzo el flam d’ou, em sembla que amb els ingredients bàsics és com més
destaca el gust de l’ou, però es pot aromatitzar amb vainilla, llimona o
qualsevol cosa que us vingui de gust.
Ingredients:
- 600 ml de llet
- 150 ml de nata
- 6 ous
- 10 cullerades de sucre
Pel Caramel:
- 1 cullerada d'aigua
- 100gr de sucre
Preparació:
Preescalfar el forn a 160ºC.
Per fer el caramel, posar en una
paella a foc fort el sucre i l'aigua i deixar que es vagi fonent el sucre fins
que tingui el color adequat. Procureu no remenar-lo amb una cullera ni una espàtula,
si veieu que no es desfà uniformement, moveu la paella.
Poseu el caramel als motlles ràpidament, ja que tot el temps que estigui a la paella, fins i tot si està apagat el foc s’anirà coent i, per tant, es pot cremar.
Batre els ous amb el sucre. Afegir la llet i la nata i remenar bé. Colar la barreja i omplir els motlles.
Posar a dins del forn una safata amb aigua, ha d’arribar més o menys a la meitat dels motlles i posar-hi els motlles a dins. Coure al bany Maria durant 45-60 min a 160°C, amb la part de baix del forn i sense aire.
Punxar amb un escuradents per comprovar que són cuits.
Un cop cuits, deixar refredar a dins del forn.
Abans de menjar-los deixeu-los unes hores a la nevera, si pot ser d’un dia per l’altre millor.
Descarrega la recepta en PDF en català
Descarga la receta en PDF en castellano
Poseu el caramel als motlles ràpidament, ja que tot el temps que estigui a la paella, fins i tot si està apagat el foc s’anirà coent i, per tant, es pot cremar.
Batre els ous amb el sucre. Afegir la llet i la nata i remenar bé. Colar la barreja i omplir els motlles.
Posar a dins del forn una safata amb aigua, ha d’arribar més o menys a la meitat dels motlles i posar-hi els motlles a dins. Coure al bany Maria durant 45-60 min a 160°C, amb la part de baix del forn i sense aire.
Punxar amb un escuradents per comprovar que són cuits.
Un cop cuits, deixar refredar a dins del forn.
Abans de menjar-los deixeu-los unes hores a la nevera, si pot ser d’un dia per l’altre millor.
Descarrega la recepta en PDF en català
Descarga la receta en PDF en castellano
La receta tiene una pinta exquisita, además esta también explicado que parece fácil, me voy a animar a hacerla.
ResponEliminaMuchas gracias por la receta.
Un saludo
No es fàcil, es facilisima y ademàs queda super rica! Animate porque seguro que te gusta! Gracias por comentar
Elimina