Aquest és un plat d’aquells que admet mil variacions, ja que
cadascú a casa el fa d’una manera diferent. Jo les acostumo a fer d’aquesta
manera perquè són molt senzilles i queden boníssimes, tot i que també les he
fet aprofitant la carn dels canelons o la carn de fer el brou, i també queden
boníssimes! És un plat molt típic nostre i boníssim!
Ingredients:
- 4 albergínies
- 1 ceba
- 1/2 kg de carn picada de
porc
- farina
- llet
- sal
- pebre
- oli d’oliva
- Formatge ratllat
Preparació:
Tallar les albergínies
longitudinalment, fer uns talls a la carn i posar en una font de forn amb sal,
pebre i un raig d'oli, a 180 º C durant uns 30-40 minuts. Un cop cuites deixar
refredar i treure la carn amb una cullera, amb cura de no trencar la pell.
En una paella sofregir la
ceba tallada molt petita amb un bon raig d'oli, afegir la carn picada fins que
estigui cuita, i després afegir la carn de les albergínies tallada molt petita.
Afegir una cullerada de
farina i remenar, afegir un raig de llet i deixar que espesseixi. Rectificar de
sal.
Omplir les pells de les
albergínies, posar formatge ratllat i ficar al forn a gratinar.
Molt bones! La meva sogra en preparar unes, amb una recepta menorquina, que és un dels meus plats preferits!
ResponEliminaamb una recepta menorquina??!! han de tenir un puntet molt bo i curiós!! aquests plats accepten moltíssimes variacions!!
EliminaCom a fan de la moussaka no li diria mai que no a unes albergínies farcides. Aquestes les trobo molt resultones de fer.
ResponEliminajo no he fet mai moussaka, però tinc molts ganes de preparar-la! aquestes albegínies són fàcils i són un èxit assegurat!
EliminaMmmm.....les albergínies farcides i gratinades són un plat complet i que agrada a tothom, m'has donat una bona idea per al dinar de demà. Petons.
ResponEliminasón ideals per qualsevol dia. jo tot sovint les faig el dia abans per tenir-les llestes per gratinar a l'hora de dinar!
EliminaUna recepta que té l'èxit assegurat. I ara que comença el fred, vénen de gust guisats com aquest.
ResponEliminao i tant!! a casa agraden molt i les faig tot sovint, ja que com a plat únic són fantàstiques!
EliminaM'encanten aixi farcides.......ben gratinadetas...que bones!!!!
ResponEliminaPetonets.
que bones, eh?! ara que ve el fred vénen molt de gust aquests platets calentons!
Eliminauna de las maneras que mas me gustan de comer las berengenas rellenas,sublime receta¡¡
ResponEliminaBona setmana
Peto
comerlas rellenas también és la manera que más me gusta de comer las berenjenas!
EliminaNeus les albergínies farcides m'encanten!!! I sempre que les faig les faig diferents: sóc un desastre amb tot el que no és pa o dolç! No faig servir mai cap recepta, faig com les bruixes "una mica d'això i una mica d'allò" però normalment surten molt bones! :)
ResponEliminaUna abraçada
Doncs fent les receptes amb una mica d'això i una mica d'allò és com acostumen a ser més bones!! A més a més diuen que la cuina són receptes i el dolç i els pans formules, no?? Així que mentre surtin uns plats ben bons perquè preocupar-nos per les mesures!
EliminaLas berenjenas rellenas es uno de mis platos favoritos, me encantan, yo suelo usar carne de ternera, pero las tuyas tienen una pinta fantástica.
ResponEliminaBesos.
Raquel
Estan buenas de cualquier manera, eso es lo bueno!!! Con ternera también estan riquisimas! Yo a veces mezclo las carnes.... también tengo unas en el blog rellenas de calabaza! Si es que admiten mil versiones!
EliminaTot i que m'agraden molt no acostumo a cuinar-les, i no sé ben bé per què... Són senzilles, bones, un plat força complert!
ResponEliminaMarta
Jo les cuino força perquè com dius és un plat senzill i molt complet, a més a més, sovint les deixo fetes per arribar a l'hora de dinar i només haver de gratinar-les!
EliminaCon que buena pinta te han quedado esas berenjenas, me parecen riquisimas, mil besotes
ResponEliminaSofía
Está mal que yo lo diga, pero la verdad es que estan muy ricas! Gracias por la visita!
EliminaSón molt bones, fan una bona pinta...
ResponEliminasi que són bones! un plat ideal per qualsevol dia!
EliminaLes albergínies farcides són uns dels meus plats preferits! A ma mare, últimament, se li ha donat per fer-ne cada diumenge i n'estic contentíssima ^^
ResponEliminaM'encanten :D A casa hi solem afegir, a la carn picada, una miqueta d'arròs i queda molt bo :D
Petonets ^^
Això és el bo d'aquesta recepta que admet mil variacions!! Amb la miqueta d'arròs han de ser boníssimes!!
Elimina