Aquest és d’aquells plats que es pot tenir preparat d’un
dia per l’altre i encara és més bo que acabat de fer! A més a més admet mil
variacions, perquè enlloc de farcit de xampinyons i bacon es pot fer amb pernil
salat o amb pernil dolç i formatge, o amb pinya o amb poma...... ja veieu mil
variacions!
Com podreu comprovar la salsa és pràcticament idèntica a
la del fricandó que ens va ensenyar a fer el Pep Nogué, i de fet aquesta idea
també és una mica d’ell perquè quan ens va ensenyar a fer el fricandó ens va
comentar que es podria fer el mateix amb els filets de vedella enrotllats amb
bacon a dins. Jo he canviat el farcit i el tipus de carn, però ja us dic que
provaré altres variacions perquè segur que queda boníssim!
Ingredients:
- 8 talls de carn magra de porc
- 8 talls de bacon fumat
- 250g de xampinyons
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 1 tomàquet madur
- 3 alls
- 10 dl vi blanc
- Una branca de julivert
- Ametlles torrades
- Brou de carn
- Sal
-Oli
- Farina
Preparació:
Per poder fer els rotllets el primer que cal fer és cuina
una mica els xampinyons, així que els rentarem bé, els tallarem ben petits i
els sofregirem en una paella amb un raig d’oli.
Per muntar els rotllets posem un tall de bacon i una
cullerada de xampinyons a sobre cada tros de carn, i l’enrotllem sobre sí
mateix. Els lliguem amb un cordill perquè no s’escapi el farcit.
Posem en una cassola un raig d’oli i sofregim a foc lent
la ceba i la pastanaga, tallades ben petites. Quan siguin ben sofregides hi
posem el tomàquet ratllat i ho deixem fins que tot estigui ben confitat.
Hi afegim el vi blanc i deixem que es redueixi. Quan
estigui tot això fet, hi posem els rotllets lleugerament enfarinats i els
cobrim amb el brou de carn. Deixem que faci xup-xup a foc mig fins que sigui
ben cuita. Jo la vaig tenir uns 30-40 minuts.
Uns 4-5 minuts abans d’acabar afegim una picada fet amb
les ametlles torrades, els alls i el julivert.
Boníssim, Neus! I molt bona idea per les festes, ja que com que pot estar fet del dia abans ja no ens hem d'amoïnar ni hem de córrer. Jo t'agafo l'opció de dolç salat pel farcit ,que m'hi agrada molt!
ResponEliminaÉs veritat Marina!! Un farcit amb pinya i pernil salat, per exemple, ha d'estar de vici i fa molt de festa!!!
EliminaAquest plat, per mi, fa Nadal o Sant Esteve...un dia de fres, de festa, amb una bona taula i bona companyia! Petons!
ResponEliminaPer Nadal o per festes és fantástic però també ho és per un dia de cada dia!! Nosaltres el vam menjar un dilluns o un dimarts i ens va semblar fantàstic!!
EliminaUn plat deliciós i més ara amb el fred, fa molt d'hivern!
ResponEliminaPetonets
Queden boníssims i és cert que ara vénen molt de gust aquest tipus de guisadets!!
EliminaAquests rotllets són una delícia. A més, el fet de poder-los fer el dia abans és molt còmode, una molt bona idea per les festes de Nadal. Petons.
ResponEliminaMoltes gràcies Chus!! la vertitat és que queden boníssims i podent fer-los el dia abans solucionen molt les coses!
EliminaSempre m'ha semblat que aquests rollets fan molt per dies una mica especials, m'encanten! Tenen molt bona pinta, i com dius, les variacions, diverses!
ResponEliminaMarta
Gràcies Marta! Doncs la veritat és que si que fan molt de festa i a més a més són molt fàcils i canviant el farcit sembla que haguem fet un plat diferent cada vegada!
Eliminauna receta festiva o de diario muy buena y la de mojar pan¡¡
ResponEliminaBss
Bien ricos que tienen que estar estos rollitos, con ese relleno que le has puesto, de una comida de lujo, besos
ResponEliminaSofía
Hola Neus soy el Jose de clase del Estel he visto que tienes muchas recetas y a cual mejor voy a escoger una y ya te comentare suerte y sigue a sin. Besos (mi correo ymes05@hotmail.com)
ResponElimina