dilluns, 14 de març de 2011

Escamarlans al forn


Aquesta no és una recepta fàcil, és facilíssima!!! És una recepta que a casa meva s'ha fet molt per festes i no sé ben bé d'on ha sortit, però us ben asseguro que queda boníssima i molt "resultona"!

No poso quantitas perquè en aquest cas això va una mica a gustos i perquè depén de la gent que n'hagi de menjar i de com s'utilitzi el plat, si com a primer, aperitiu,....

Espero que us agradi!!!


Ingredients:

- Escamarlans (que siguin una mica grans)
- Sal
- Pebre
- Pa ratllat


Preparació:

Es tallen els escamarlans per la meitat en vertical i es posen en una plata de forn. Se'ls hi posa per sobre una mica de sal, de pebre i de pa ratllat. Es fiquen al fron preescalfat uns 10-12 minuts amb el gratinador no molt alt i llestos!!


divendres, 4 de març de 2011

Espaguetis a la carbonara autèntica


Hola a tots i a totes!!!

Aquesta setmana vaig força tard amb l'entrada al bloc però és que he estat super liada i no m'he pogut posar a escriure, encara que si a cuinar!!!

Jo segueixo molt el programa d'en Karlos Arguiñano. Trobo que fa receptes senzilles però que donen molt bon resultat! Així que veient el programa em vaig fixar fa uns dies en aquesta recepta.
Es tracta d'uns espaguetis a la carbonara, segons ell amb la salsa carbonara autèntica que es fa a Itàlia, amb una salsa força diferent a la carbonara a la que estem acostumats però deliciosa pel meu gust.

Ell feia fins i tot la pasta fresca, però jo no vaig arribar a tant, ja que no tinc màquina per fer pasta, entre d'altres coses, així que vaig usar uns espagueti de blat de moro, d'aquí el color tant groc de la pasta.
Bé, ara us presento la recepta, que també la podeu trobar a la plana de l'Arguiñano.



Ingredients:

- 200 g de pasta
- 100 g de bacon fumat tallat a tires
- 3 ous
- 75 g de formatge (jo li vaig posar parmesa)
- 5 grans d'all
- oli d'oliva
- sal
- pebre negre


Preparació:

Pela i làmina 5 grans d'all i daural en una paella amb un rajolí d'oli. Afegeix el bacon. Un cop daurat, retira els alls. Reserva.
Per elaborar la salsa, separa els rovells de 3 ous i posa-ls en un bol. Salpebra. Afegeix el formatge i barreja.
Posa a bullir abundant aigua en una cassola. Posa a coure la pasta de 6-9 minuts. Escórrer. Bolca la pasta en el bol de la salsa i barreja bé.

Serveix la pasta en un plat fons, acompanya amb uns trossets de bacon fregit i s'empolvora una mica de formatge ratllat i pebre mòlt per sobre.