Per qui no ho sàpiga avui és
Sant Blas o Blai. No és que jo sigui una experta en sants, però el meu pare es
diu Blas o Blai així que aquest el tinc ben clar.
Per Reis vaig rebre el
llibre de l’Eva Arguiñano del programa “Hoy cocinas tu” i entre les receptes d’aquest
llibre hi havia aquest galeta dedicada especialment al dia de Sant Blas o Blai.
També podeu trobar la recepta, amb el vídeo del programa, aquí.
Així que no hi havia una
millor ocasió per preparar aquest dolç, que ens hem menjat per esmorzar, i que
és com una galeta seca amb un gustet d’anís molt bo.
Ingredients:
- 467 g de
farina
- 100 g de sucre
- 185 g de mantega
- 1 ou
- 42 ml d'oli
- 23 ml de llet
- 1 sobre de llevat
- 1 rajolí d'anís
- 100 g de sucre
- 185 g de mantega
- 1 ou
- 42 ml d'oli
- 23 ml de llet
- 1 sobre de llevat
- 1 rajolí d'anís
Per cobrir:
- 2 clares
- 1 rajolí d'anís
- 6 cullerades de sucre llustre
- 4 unces de xocolata
Preparació:
Per fer la massa de la galeta, posa en un bol l'ou,
l'oli, l'anís i
la llet. Bat i
afegeix la mantega a punt de pomada. Remou
amb les mans.
Barreja la farina amb el llevat en
un bol a part i
afegeix-la. Pasta al bol i quan aconsegueixis
una bola compacta, passa-la a una superfície neta, afegeix un altre raig d'anís
i segueix pastant
fins aconseguir una
massa compacta, suau i flexible.
Col·loca la massa sobre una safata de forn coberta amb paper d'enfornar i dóna-li forma rodona amb un corró. Deixa reposar una estona. Amb la part posterior d'una forquilla, aixafa la vora fent marques a tot el voltant de la galeta. Enforna a 160 º C durant 20 minuts fins que estigui daurada per la part de sota.
Prepara el glacejat per cobrir. Posa en un bol les clares d'ou amb el sucre i l'anís. Barreja bé i estén-lo per sobre de la coca. Introdueix al forn i aprofita la calor residual d'haver enfornat la galeta per assecar el glacejat.
Fon la xocolata i escriu sobre de la galta "Sant Blas o Blai". Deixa endurir i serveix la coca de Sant Blai.
Col·loca la massa sobre una safata de forn coberta amb paper d'enfornar i dóna-li forma rodona amb un corró. Deixa reposar una estona. Amb la part posterior d'una forquilla, aixafa la vora fent marques a tot el voltant de la galeta. Enforna a 160 º C durant 20 minuts fins que estigui daurada per la part de sota.
Prepara el glacejat per cobrir. Posa en un bol les clares d'ou amb el sucre i l'anís. Barreja bé i estén-lo per sobre de la coca. Introdueix al forn i aprofita la calor residual d'haver enfornat la galeta per assecar el glacejat.
Fon la xocolata i escriu sobre de la galta "Sant Blas o Blai". Deixa endurir i serveix la coca de Sant Blai.
Que guapa, Neus! No sabia que hagués estat San Blas. Felicita al teu pare! Segur que en vau gaudir amb aquesta súper galeta!!
ResponEliminaSegur que el teu pare haurà quedat ben contenta amb aquesta galeta enrome dedicada al seu sant :)
ResponEliminaAra mateix en menjaria un trosset per esmorzar!
L'acabo de passar a una companya de feina que te un fill que es diu Blai ! però tinguem o no tinguem Blais, fa molt bona pinta !
ResponEliminaNo coneixia aquesta tradició de la galeta de Sant Blai, avui l'he vist en algun altre bloc! l'agafo per donar-li a una coneguda que té un nen que es diu Blai, segur que la farà!! Ja veus que anirà corrent la recpta!!
ResponEliminaQué bonitas son siempre las tradiciones festivas y si son dulces como ésta más todavía.
ResponEliminaUn besito
ni idea de esta tradición pero ves siempre se aprende algo nuevo.Una sensacional super galleta para hacer feliz a tu padre.
ResponEliminapeto
No sabia que eren tant típiques aquestes galetes, però ja les he vist en un altre blog.
ResponEliminaLes tradicions hem d'intentar mantenir-les entre tots pero`cada cop costa més.
ptns!!
Ooohh, kina supergaleta! Molt bona pinta i segur ke bonissim gust!! Carme-M.
ResponEliminano coneixia aquest dolç, ha de ser molt bo amb el gust d' anís.
ResponEliminaJo com sempre tard! Molt bona pinta, saps q soc incapa¢ d fer-la. Un peto
ResponElimina