Aquest és un
guisadet fantàstic, força ràpid, perquè els cigrons ja són cuits, i amb un gust
de bacallà molt bo. Ara que fa fred venen molt de gust aquests guisats, així
que no dubteu en fer-lo perquè és d’allò més senzill!
A més a més dels
lloms de bacallà en Pep també va afegir-hi tripa, però nosaltres no som molt
amants de la tripa i entre això i que no en tenia no en vaig posar. Igualment
el guisat queda excel·lent.
Amb aquest guisat
passa el mateix que amb el fricandó, si es fa i es menja el mateix dia és bo,
però si reposa d’un dia per l’altre encara és millor!
Ingredients (4 pers.):
- 4 talls de llom de bacallà dessalats
de 150g cadascun
- 4 grans d’all
- 1 ceba
- 2 tomàquets madurs
- 300g de cigrons bullits
- 1 grapat d’ametlles torrades
- 2 rovells d’ou cuits
- Oli d’oliva
Preparació:
En una cassola feu un
sofregit amb un parell d’alls, la ceba trinxada ben petita i el tomàquet
ratllat, que quedi ben confitat.
Poseu-hi el llom de bacallà,
tallat a trossos, i els cigrons i cobriu d’aigua o de brou de peix. Feu coure
poc a poc durant 8-10 minuts.
Feu un all i oli negat (que
quedi líquid) amb els dos alls i un raig d’oli. Afegir-hi l’ametlla picada i
els rovells d’ou. Picar-ho tot bé i afegir-ho a la cassola, donar-li un parell
de toms a aquesta perquè es dissolgui bé i llest!
JO tampoc no m'animo amb la tripa! però amb el bacallà si que m'agrada molt!
ResponEliminaHa d'estar molt bo! me l'apunto!!
ptns!!
Ep, bacallà! Ep, cigrons! M'encanten auqests dos aliments, i ara amb el fred venen tan de gust... oi? T'han quedat estupendos!! Amb suc.
ResponEliminaAquests guisats de llegums ara amb el fred que fa es posen super bé.
ResponEliminaI si la recepta és del Pep, té l'èxit assegurat ;)
Boníssim!! jo també els vaig fer, amb la tripa que era ben desconeguda per a mi... van quedar uns cigrons boníssims!
ResponEliminaM´agraden moltíssime els dos ingredients però no els he provat mai junts...Quina delícia amb el sofregidet.
ResponEliminaNeus una receta muy buena que ahora en invierno bien calentita me encanta.
ResponEliminaBien aprovechada la clase del Pep¡
buen domingo
peto
Un plat contundent i molt bo, per fer passar el fred.
ResponEliminaAquest plat el feia la meva mare molt semblant però ella afegia, a més, espinacs. Boníssim!
ResponEliminaComo me gusta este potaje y la verdad es que hoy apetece, te quedo muy bueno, besos
ResponEliminaSofía
hui...aquest bacallà te una pinta increíble!!! i bren tradicional...me'l apunto per fer-lo qualsevol dia d'aquets....
ResponEliminaEls acabem de fer i són Boníssims!
ResponEliminaBoníssim! Ens encanta!
ResponElimina