TV3 i pernil la Selva van
organitzar un concurs de cuina que tingués com a protagonista el pernil dolç i
aquesta va ser la proposta que jo vaig presentar.
Són uns canelons ben
diferents al que estem acostumats, pel fet que la “pasta” del caneló és el
pernil dolç, però queden molt bons amb la combinació del pernil, el carbassó i
el formatge.
Ingredients
- 1 ceba tendra
- 1 carbassó
- 4 talls de pernil dolç
gruixudets
- 150 g de formatge ricotta
- oli d'oliva verge
- sal
- pebre
- 1 cullerada de farina
- llet
- nou moscada
- formatge per gratinar
- mantega
Preparació:
Tallem la ceba tendra ben
petita. Posem un bon raig d’oli en una paella i posem a sofregir la ceba. Cal
que la coguem a foc baix fins que sigui cristal·lina, que no agafi color.
Mentre, tallem el carbassó a
trossets petits. Quan tinguem la ceba cuita hi afegim el carbassó i el deixem
fins que sigui ben tovet.
Afegim el formatge ricotta i
remenem bé. Hi posem sal i pebre i ja tenim el farcit llest.
Tallem els 4 talls de pernil
dolç per la meitat. Posem una cullerada del farcit a cada tros de pernil i
l’enrotllem. Els posem en una plata que pugui anar al forn.
Ara cal fer una beixamel.
Posem un tros de mantega en un cassó, i quan estigui fossa hi afegim la farina.
Remenem bé perquè es cogui la farina i hi afegim la llet. Anem remenant mentre
va espessint la beixamel. Hi posem sal, pebre i nou moscada. (Si cal podem
afegir més llet a mesura que la beixamel vagi espessint).
Cobrim els canelons amb la beixamel. Hi posem formatge
ratllat per sobre i els posem a gratinar al forn uns 5-10 minuts.
Doncs és una proposta deliciosa!!! Ara a l'estiu el pernil dolç és un gran susbtitut dels canelons d'hivern. Un plat boníssim
ResponEliminala conbinació era molt bona i curiosa!! tot i no guanyar el concurs sempre ens quedara aquest plat deliciós!
EliminaQuins canelons més saludables. M´agraden tots els ingredients que porten.No he estat al cas d´aquest concurs. Suposo que ja està tancat, oi?
ResponEliminaeren molt bons! la combinació era molt bona! el concurs ja te guanyadors i tot.... jo aquesta vegada no he tingut sort...
EliminaA mi aquests canelons em semblen uns campions...amb independència de com quedessin en el concurs! Una abraçada!
ResponEliminaa casa van ser campions aixi que amb aixo en tenim prou!!
EliminaMolt bona idea i molt originals! Una manera diferent de menjar canelons.
ResponEliminaNo van guanyar, però segur que van quedar finalistes! ;)
moltes gracies gemma! no se com van quedar pero a casa vam quedar molt contents... amb aixo ja estic contenta!
EliminaAgua se me esta haciendo la boca de ver este plato, que bueno, besos
ResponEliminaSofía
Muchas grácias Sofia!!! la verdad es que en casa disfrutamos mucho!!
EliminaNeus una combinación estupenda y diferente que siempre viene bien¡¡
ResponEliminaBon finde
Bss
Jo també m' hi vaig presentar. Molt bona proposta, ja els vaig veure Neus.
ResponEliminaEls imagino igual de bons talladets en porció "tapa". Fantàstics!!
ResponElimina