Avui us porto les famoses
magdalenes d’en Xavier Barriga, que són boníssimes i estan a gairebé qualsevol
dels blogs que coneixem.
A casa meva les magdalenes
són un vici i fins que vaig fer les magdalenes d’en Xavier no feia altra cosa
que buscar receptes que ens proporcionessin unes magdalenes com les de forn de
pa, i aquestes ho són! Són boníssimes i com les que tots hem menjat de petits
procedents dels forns de pa més antics i artesanals!
Proveu-les, són genials!
Ingredients:
- 2 ous grans
- 175 gr de sucre
- 60 ml de llet
- 190 ml d'oli de girasol
- 210 gr de farina
- 5gr de llevat
- Un pessic de sal
- canyella en pols
- 1 culleradeta de café d'essència de llimona (en la recepta original en Xavier usa ratlladura de pell de llimona)
Preparació:
Batre els ous amb el sucre
amb les barnilles elèctriques fins que s’emblanqueixin, és a dir, fins que
doblin el volum.
Barrejar l’oli, la llet i l’essència
de llimona, i afegir la barreja als ous amb sucre i batre a marxa lenta amb les
barnilles.
Preparar la farina i
incorporar el llevat, la canyella i el pessic de sal. Afegir-ho al bol amb la
barreja dels ous i batre a marxa lenta. Quan s’hagi obtingut una barreja
homogènia batre a marxa ràpida durant 2 ó 3 minuts.
Ficar la barreja tapada a la
nevera durant tota la nit o tot el dia.
Preescalfar el forn a 250ºC.
Omplir les capsules de paper fins a 2/4 parts de la seva capacitat i posar-hi
per sobre sucre.
Enfornar les magdalenes, jo
les poso amb la part de baix del forn a
210ºC durant uns 15 minuts i després les deixo a baix i amb ventilador fins que
són cuites. Jo les faig força grans així que triguen uns 20-25 minuts més o
menys.
Quin bé de Déu de magdalenes!
ResponEliminasón boníssimes!!
EliminaUna recepta infal.lible, com totes les del Xavier Barriga. Són delicioses, jo tsmbé tinc el seu llibre i és un tresor. Petons.
ResponEliminaBen cert Chus! en Xavier és un crack i els seus llibres no tenen desperdici!!
Eliminatothom que les heu fet ens dieu que són boníssimes!!! a veure si m'animo d'una vegada a fer-les!!! petonets
ResponEliminafes-les judith, no te'n penediràs! a casa quan volen magdalenes em diuen: fes magdalenes com les de forn, i sé que són aquestes immediatament!
EliminaSemblen molt bones, Neus! D'aquestes que tenen cos. Ideals per sucar al cafè amb llet!! i... relaxing cup!! ha ha ha. Petons
ResponEliminajajaja ben cert Marina! a casa se les mengen de 3 en 3, i això que són grosses!
EliminaNeus; Jo no puc fer-les... són tant i tant atrectives que quant les faig, van desapareixent... i quant acabo de fer-les, no n'hi ha cap...
ResponEliminaMolt bones Neus¡¡
Salutacions Neus¡¡ :O) :O)
Ben cert Josep! quan són acabades de sortir del forn costa molt resistir-se!
EliminaAquestes no fallen mai, oi?
ResponEliminaAra mateix n'agafaria un parell per esmorzar ;)
Són sempre un èxit assegurat!! A casa desapareixen ràpidament de la cuina!
EliminaQuè bé va tenir unes magdalenes fetes a casa, queden molt bones! t'han quedat molt maques!
ResponEliminaA casa les faig tot sovint, perquè sempre venen de gust per un bon esmorzar!
EliminaFer les receptes de magdalenes de X. Barriga, sempre queden de 10, èxit assegurat
ResponEliminaBoníssimes.
Petgons
Molt cert Isabel!! Queden sempre boníssimes!
EliminaWoooooooooooo
ResponEliminaEl olor que han dejado esas magdalenas en tu cocina traspasa ordenadores!!! Jajaja.
Te han quedado espectaculares Neus, con su buen copete, como está mandado!!!
Besos.
Raquel
Quedan buenisimas Raquel y siguiendo los consejos de Xavier Barriga consiguees esos copetes fantásticos! En mi casa caen casi cada semana y cuando me doy cuenta no queda ni una, y eso que solo somos dos! Grácias por la visita Raquel!
Elimina