dimarts, 24 de setembre de 2013

Magdalenes Xavier Barriga




Avui us porto les famoses magdalenes d’en Xavier Barriga, que són boníssimes i estan a gairebé qualsevol dels blogs que coneixem.
A casa meva les magdalenes són un vici i fins que vaig fer les magdalenes d’en Xavier no feia altra cosa que buscar receptes que ens proporcionessin unes magdalenes com les de forn de pa, i aquestes ho són! Són boníssimes i com les que tots hem menjat de petits procedents dels forns de pa més antics i artesanals!
Proveu-les, són genials!

Ingredients:

- 2 ous grans
- 175 gr de sucre
- 60 ml de llet
- 190 ml d'oli de girasol
- 210 gr de farina
- 5gr de llevat
- Un pessic de sal
- canyella en pols
- 1 culleradeta de café d'essència de llimona (en la recepta original en Xavier usa ratlladura de pell de llimona)


Preparació:

Batre els ous amb el sucre amb les barnilles elèctriques fins que s’emblanqueixin, és a dir, fins que doblin el volum.
Barrejar l’oli, la llet i l’essència de llimona, i afegir la barreja als ous amb sucre i batre a marxa lenta amb les barnilles.
Preparar la farina i incorporar el llevat, la canyella i el pessic de sal. Afegir-ho al bol amb la barreja dels ous i batre a marxa lenta. Quan s’hagi obtingut una barreja homogènia batre a marxa ràpida durant 2 ó 3 minuts.
Ficar la barreja tapada a la nevera durant tota la nit o tot el dia.
Preescalfar el forn a 250ºC. Omplir les capsules de paper fins a 2/4 parts de la seva capacitat i posar-hi per sobre sucre.
Enfornar les magdalenes, jo les poso  amb la part de baix del forn a 210ºC durant uns 15 minuts i després les deixo a baix i amb ventilador fins que són cuites. Jo les faig força grans així que triguen uns 20-25 minuts més o menys.


18 comentaris:

  1. Una recepta infal.lible, com totes les del Xavier Barriga. Són delicioses, jo tsmbé tinc el seu llibre i és un tresor. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ben cert Chus! en Xavier és un crack i els seus llibres no tenen desperdici!!

      Elimina
  2. tothom que les heu fet ens dieu que són boníssimes!!! a veure si m'animo d'una vegada a fer-les!!! petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. fes-les judith, no te'n penediràs! a casa quan volen magdalenes em diuen: fes magdalenes com les de forn, i sé que són aquestes immediatament!

      Elimina
  3. Semblen molt bones, Neus! D'aquestes que tenen cos. Ideals per sucar al cafè amb llet!! i... relaxing cup!! ha ha ha. Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. jajaja ben cert Marina! a casa se les mengen de 3 en 3, i això que són grosses!

      Elimina
  4. Neus; Jo no puc fer-les... són tant i tant atrectives que quant les faig, van desapareixent... i quant acabo de fer-les, no n'hi ha cap...
    Molt bones Neus¡¡
    Salutacions Neus¡¡ :O) :O)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ben cert Josep! quan són acabades de sortir del forn costa molt resistir-se!

      Elimina
  5. Aquestes no fallen mai, oi?
    Ara mateix n'agafaria un parell per esmorzar ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són sempre un èxit assegurat!! A casa desapareixen ràpidament de la cuina!

      Elimina
  6. Què bé va tenir unes magdalenes fetes a casa, queden molt bones! t'han quedat molt maques!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa les faig tot sovint, perquè sempre venen de gust per un bon esmorzar!

      Elimina
  7. Fer les receptes de magdalenes de X. Barriga, sempre queden de 10, èxit assegurat
    Boníssimes.
    Petgons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt cert Isabel!! Queden sempre boníssimes!

      Elimina
  8. Woooooooooooo
    El olor que han dejado esas magdalenas en tu cocina traspasa ordenadores!!! Jajaja.
    Te han quedado espectaculares Neus, con su buen copete, como está mandado!!!
    Besos.
    Raquel

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quedan buenisimas Raquel y siguiendo los consejos de Xavier Barriga consiguees esos copetes fantásticos! En mi casa caen casi cada semana y cuando me doy cuenta no queda ni una, y eso que solo somos dos! Grácias por la visita Raquel!

      Elimina

Comenta, critica, parla’n,…. tots els comentaris són benvinguts i agraïts. Un blog es nodreix, creix i evoluciona gràcies als teus comentaris.
Gràcies per perdre uns minuts en deixar la teva opinió.