dilluns, 9 de setembre del 2013

Mongetes del ganxet amb esqueixada




Una altra de les amanides d’estiu que són fantàstiques per pal·liar la calor, que encara ens  acompanya en alguns moments,  i que a més a més són ideals com a plat únic. En aquest cas, vaig decidir fer una esqueixada de bacallà i afegir-hi unes mongetes del ganxet, tan nostres, i que queden extraordinàries en aquesta combinació.
Sincerament jo no era gaire amant de les llegums, i de les mongetes encara menys, però des que visc amb la meva parella m’he acostumat a menjar de tot i la veritat és que cada vegada m’agrada més aquesta varietat alimentària i em sento molt millor físicament. A casa sempre intentem apostar pels aliments frescos i variats. Visca la dieta variada i mediterrània!

Ingredients:

- 300g de mongeta del ganxet cuita
- 2 tomàquets madurs
- 1 ceba tendra
- Olives negres (en el meu cas eren sense ós)
- 150g de bacallà esqueixat
- 1 fulla de llorer
- Oli
- Sal


Preparació:

Posar el bacallà el dia abans en aigua abundant i canviar l’aigua un parell o tres de vegades durant el dia per tal que es dessali fins que el tinguem al punt desitjat.
La nit anterior posar les mongetes en remull en aigua abundant.
Al dia següent, un cop remullades i inflades les mongetes, posar-les a coure en una olla amb aigua freda , sal i una fulla de llorer. Deixar-les fins que siguin cuites.
Escorre les mongetes un cop siguin cuites i deixar-les refredar.
Ratllar el tomàquet madur i la ceba tendra i  tallar el bacallà i les olives en trossets.
Barrejar tots els ingredients, afegir-hi un bon raig d’oli i rectificar de sal. Reservar a la nevera fins l’hora de menjar.

15 comentaris:

  1. Una amanida mol bona, saludable i un plat complert.
    Deuriem de menjar llegum almenys 1 cop a la setmana.
    Petons

    ResponElimina

  2. Neus; Un plat molt i molt complert, aquestes mongetes acompanyades amb l'esqueixada. fan festa de l'onze de setembre... i per que no...?
    Salutacions Neus¡¡ :O) :O)

    ResponElimina
    Respostes
    1. molt ben pensat Josep! es cert que fa molt de festa i de patria! bon plat per la diada! gracies per la visita

      Elimina
  3. jo consumeixo també mongetes del ganxet , per mi son les millors, tot i que les que jo consumeixo son més petites que aquestes teves

    ResponElimina
    Respostes
    1. suposo que n'hi ha de diferents tamanys, ara el mes important es menjar un bon producte i si es de proximitat millor!

      Elimina
  4. A mi les llegums m'agraden més en amanida que guisades. I la mateixa combincació a casa la fem amb cigrons. Boníssima i ben sana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. amb cigrons no l'he provat pero ha de ser bonissima! jo m'estic acostumant a menjar-les de totes maneres, pero a l'estiu les amanides son el millor recurs!

      Elimina
  5. Realment deliciós i molt nostre. Tinc unes mongetes del ganxet a casa i m'has donat una bona idea. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Chus si uses aquestes mongetes per aquest plat segur que no et decebrà!! Queden molt bones!

      Elimina
  6. Les mongetes del ganxet són molt bones, i així preparades han d'estar delicioses!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Queden molt bones i és una manera diferent de menjar-les!

      Elimina
  7. Esto si que es una ensalada rica, me encanta y en casa la preparo muy a menudo, besos
    Sofía

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estas ensaladas quedan muy ricas y además son un recurso fantástico!

      Elimina
  8. Són molt saludables els llegums i amb així en fred i amb esqueixada, perfectes.

    ResponElimina

Comenta, critica, parla’n,…. tots els comentaris són benvinguts i agraïts. Un blog es nodreix, creix i evoluciona gràcies als teus comentaris.
Gràcies per perdre uns minuts en deixar la teva opinió.