Una altra de les amanides d’estiu
que són fantàstiques per pal·liar la calor, que encara ens acompanya en alguns moments, i que a més a més són ideals com a
plat únic. En aquest cas, vaig decidir fer una esqueixada de bacallà i
afegir-hi unes mongetes del ganxet, tan nostres, i que queden extraordinàries en aquesta
combinació.
Sincerament jo no era gaire
amant de les llegums, i de les mongetes encara menys, però des que visc amb la
meva parella m’he acostumat a menjar de tot i la veritat és que cada vegada m’agrada
més aquesta varietat alimentària i em sento molt millor físicament. A casa sempre intentem
apostar pels aliments frescos i variats. Visca la dieta variada i mediterrània!
Ingredients:
- 300g de mongeta del ganxet cuita
- 2 tomàquets madurs
- 1 ceba tendra
- Olives negres (en el meu cas
eren sense ós)
- 150g de bacallà esqueixat
- 1 fulla de llorer
- Oli
- Sal
Preparació:
Posar el bacallà el dia
abans en aigua abundant i canviar l’aigua un parell o tres de vegades durant el
dia per tal que es dessali fins que el tinguem al punt desitjat.
La nit anterior posar les
mongetes en remull en aigua abundant.
Al dia següent, un cop
remullades i inflades les mongetes, posar-les a coure en una olla amb aigua
freda , sal i una fulla de llorer. Deixar-les fins que siguin cuites.
Escorre les mongetes un cop
siguin cuites i deixar-les refredar.
Ratllar el tomàquet madur i
la ceba tendra i tallar el bacallà i les
olives en trossets.
Barrejar tots els
ingredients, afegir-hi un bon raig d’oli i rectificar de sal. Reservar a la
nevera fins l’hora de menjar.
Una amanida mol bona, saludable i un plat complert.
ResponEliminaDeuriem de menjar llegum almenys 1 cop a la setmana.
Petons
ben cert isabel! posem imaginacio a la nostra dieta!
EliminaNeus; Un plat molt i molt complert, aquestes mongetes acompanyades amb l'esqueixada. fan festa de l'onze de setembre... i per que no...?
Salutacions Neus¡¡ :O) :O)
molt ben pensat Josep! es cert que fa molt de festa i de patria! bon plat per la diada! gracies per la visita
Eliminajo consumeixo també mongetes del ganxet , per mi son les millors, tot i que les que jo consumeixo son més petites que aquestes teves
ResponEliminasuposo que n'hi ha de diferents tamanys, ara el mes important es menjar un bon producte i si es de proximitat millor!
EliminaA mi les llegums m'agraden més en amanida que guisades. I la mateixa combincació a casa la fem amb cigrons. Boníssima i ben sana!
ResponEliminaamb cigrons no l'he provat pero ha de ser bonissima! jo m'estic acostumant a menjar-les de totes maneres, pero a l'estiu les amanides son el millor recurs!
EliminaRealment deliciós i molt nostre. Tinc unes mongetes del ganxet a casa i m'has donat una bona idea. Petons.
ResponEliminaChus si uses aquestes mongetes per aquest plat segur que no et decebrà!! Queden molt bones!
EliminaLes mongetes del ganxet són molt bones, i així preparades han d'estar delicioses!
ResponEliminaQueden molt bones i és una manera diferent de menjar-les!
EliminaEsto si que es una ensalada rica, me encanta y en casa la preparo muy a menudo, besos
ResponEliminaSofía
Estas ensaladas quedan muy ricas y además son un recurso fantástico!
EliminaSón molt saludables els llegums i amb així en fred i amb esqueixada, perfectes.
ResponElimina