dilluns, 14 d’octubre del 2013

Albergínies farcides








Aquest és un plat  d’aquells que admet mil variacions, ja que cadascú a casa el fa d’una manera diferent. Jo les acostumo a fer d’aquesta manera perquè són molt senzilles i queden boníssimes, tot i que també les he fet aprofitant la carn dels canelons o la carn de fer el brou, i també queden boníssimes! És un plat molt típic nostre i boníssim!

Ingredients:

- 4 albergínies                  
- 1 ceba
- 1/2 kg de carn picada de porc
- farina
- llet
- sal
- pebre
- oli d’oliva
- Formatge ratllat

Preparació:

Tallar les albergínies longitudinalment, fer uns talls a la carn i posar en una font de forn amb sal, pebre i un raig d'oli, a 180 º C durant uns 30-40 minuts. Un cop cuites deixar refredar i treure la carn amb una cullera, amb cura de no trencar la pell.
En una paella sofregir la ceba tallada molt petita amb un bon raig d'oli, afegir la carn picada fins que estigui cuita, i després afegir la carn de les albergínies tallada molt petita.
Afegir una cullerada de farina i remenar, afegir un raig de llet i deixar que espesseixi. Rectificar de sal.
Omplir les pells de les albergínies, posar formatge ratllat i ficar al forn a gratinar.

24 comentaris:

  1. Molt bones! La meva sogra en preparar unes, amb una recepta menorquina, que és un dels meus plats preferits!

    ResponElimina
    Respostes
    1. amb una recepta menorquina??!! han de tenir un puntet molt bo i curiós!! aquests plats accepten moltíssimes variacions!!

      Elimina
  2. Com a fan de la moussaka no li diria mai que no a unes albergínies farcides. Aquestes les trobo molt resultones de fer.

    ResponElimina
    Respostes
    1. jo no he fet mai moussaka, però tinc molts ganes de preparar-la! aquestes albegínies són fàcils i són un èxit assegurat!

      Elimina
  3. Mmmm.....les albergínies farcides i gratinades són un plat complet i que agrada a tothom, m'has donat una bona idea per al dinar de demà. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. són ideals per qualsevol dia. jo tot sovint les faig el dia abans per tenir-les llestes per gratinar a l'hora de dinar!

      Elimina
  4. Una recepta que té l'èxit assegurat. I ara que comença el fred, vénen de gust guisats com aquest.

    ResponElimina
    Respostes
    1. o i tant!! a casa agraden molt i les faig tot sovint, ja que com a plat únic són fantàstiques!

      Elimina
  5. M'encanten aixi farcides.......ben gratinadetas...que bones!!!!
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. que bones, eh?! ara que ve el fred vénen molt de gust aquests platets calentons!

      Elimina
  6. una de las maneras que mas me gustan de comer las berengenas rellenas,sublime receta¡¡
    Bona setmana
    Peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. comerlas rellenas también és la manera que más me gusta de comer las berenjenas!

      Elimina
  7. Neus les albergínies farcides m'encanten!!! I sempre que les faig les faig diferents: sóc un desastre amb tot el que no és pa o dolç! No faig servir mai cap recepta, faig com les bruixes "una mica d'això i una mica d'allò" però normalment surten molt bones! :)
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs fent les receptes amb una mica d'això i una mica d'allò és com acostumen a ser més bones!! A més a més diuen que la cuina són receptes i el dolç i els pans formules, no?? Així que mentre surtin uns plats ben bons perquè preocupar-nos per les mesures!

      Elimina
  8. Las berenjenas rellenas es uno de mis platos favoritos, me encantan, yo suelo usar carne de ternera, pero las tuyas tienen una pinta fantástica.
    Besos.
    Raquel

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estan buenas de cualquier manera, eso es lo bueno!!! Con ternera también estan riquisimas! Yo a veces mezclo las carnes.... también tengo unas en el blog rellenas de calabaza! Si es que admiten mil versiones!

      Elimina
  9. Tot i que m'agraden molt no acostumo a cuinar-les, i no sé ben bé per què... Són senzilles, bones, un plat força complert!
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo les cuino força perquè com dius és un plat senzill i molt complet, a més a més, sovint les deixo fetes per arribar a l'hora de dinar i només haver de gratinar-les!

      Elimina
  10. Con que buena pinta te han quedado esas berenjenas, me parecen riquisimas, mil besotes
    Sofía

    ResponElimina
    Respostes
    1. Está mal que yo lo diga, pero la verdad es que estan muy ricas! Gracias por la visita!

      Elimina
  11. Són molt bones, fan una bona pinta...

    ResponElimina
  12. Les albergínies farcides són uns dels meus plats preferits! A ma mare, últimament, se li ha donat per fer-ne cada diumenge i n'estic contentíssima ^^
    M'encanten :D A casa hi solem afegir, a la carn picada, una miqueta d'arròs i queda molt bo :D

    Petonets ^^

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això és el bo d'aquesta recepta que admet mil variacions!! Amb la miqueta d'arròs han de ser boníssimes!!

      Elimina

Comenta, critica, parla’n,…. tots els comentaris són benvinguts i agraïts. Un blog es nodreix, creix i evoluciona gràcies als teus comentaris.
Gràcies per perdre uns minuts en deixar la teva opinió.