diumenge, 3 de novembre del 2013

Bescuit de castanyes




Com suposo que heu pogut comprovar tinc el blog una mica abandonat, i no per manca de ganes sinó perquè estic molt enfeinada. He començat a treballar, i entre això i la universitat la veritat és que el meu temps de dedicació a la cuina i al blog s’ha vist minvadíssim! Això també ha provocat que els panellets aquest any no hagin aparegut per la meva cuina.... m’ha sabut molt greu perquè sé que és un dolç que a casa agrada molt i molt, i esperen amb deliri, però no ha pogut ser! Tanmateix, intentaré treure algun momentet ni que sigui per fer uns quants panellets de pinyons! Tot i la manca de temps, no podem deixar de celebrar la castanyada i l’arribada de la tardor, així que us porto aquesta recepta, que vaig extreure del blog Kanela y Limón, i que és boníssima! El bescuit és suau i esponjós i té un gustet de castanya irresistible!!! Tot i que la preparació de les castanyes té una micona de feina val la pena provar-lo!

Ingredients

- 50g de mantega a temperatura ambient
- 75g de sucre
- 3 rovells d'ou
- 3 clares d'ou
- 250g de castanyes
- 8g de llevat en pols
- Anís en gra o molt (jo en vaig usar de molt perquè no en tenia en gra)

Preparació:

El primer que cal fer és coure les castanyes, i per fer-ho cal que siguin pelades, jo els trec la pell de fora, la més dura i després les escaldo per poder treure la pell primeta de dins.
Un cop pelades, les posem en un cassó amb aigua freda, que les cobreixi, una mica de sal i una culleradeta de cafè d’anís molt o en gra i ho deixem bullir uns 30 minuts. Un cop cuites, les escorrem i les deixem refredar.
Per altra banda, barregem la mantega amb el sucre fins a obtenir una barreja cremosa, llavors anem afegint els rovells d’ou d’un en un fins que siguin ben integrats.
Muntem les clares a punt de neu i les afegim a la barreja de rovells, mantega i sucre amb molta cura, amb moviments suaus i envoltants,  fins obtenir una barreja homogènia.
Ara, fem puré amb les castanyes cuites i els afegim el llevat. Un cop aconseguit això, barregem les castanyes amb la barreja anterior de manera suau, per tal que no ens baixi gaire la barreja dels rovells i les clares.
Ho posem en un motlle amb mantega i farina i ho fiquem al forn, prèviament escalfat, a uns 180ºC durant uns 30 minuts aproximadament. Punxar-lo per saber si és cuit.
Deixar-lo refredar sobre una reixeta. 

14 comentaris:

  1. Molt bo ha de ser aquest bescuit, Neus, tot i que tens raó que la preparació de les castanyes dóna una mica de feina, però veig que val la pena, eh? Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. val molt la pena! jo l'he fet varies vegades i mentre hi ha castanyes a casa me'l demanen!

      Elimina
  2. L'altre dia jo vaig fer un pastís amb confitura de castanyes...però aquest pastís teu es veu tan enponjós i la castanya hi és molt més present!!! Una bona opció en aquesta època!

    ResponElimina
    Respostes
    1. és una opció ideal! El bescuit té un puntet boníssim i a més a més lleuger!! Amb confitura de castanyes també ha de ser bonsíssim!

      Elimina
  3. Que bo! jo tinc castanyes torrade sque m'ha sobrat però no sé si les podria adaptar a aquesta recepta, perquè sembla boníssima! Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb castanyes torrades potser també queda bona, perquè es pot fer una farina de castanyes sense problemas!!

      Elimina
  4. Aquest bescuit ha de ser boníssim! Crec que compensa en escreix que no hi haguessin panellets! Ànims amb la feina!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Núria! De moment la feina és temporal, però s'ha d'aprofitar!! Aquest bescuit fa les delícies de casa meva i la veritat és que els panellets han estat enyorats però amb aquest bescuit s'ha passat l'enyorança molt millor!

      Elimina
  5. muy bueno ha de ser este bizcocho de castañas y te ha quedado muy bien¡¡
    bss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Está riquísimo Miquel! Tiene un puntito de castañas que lo hacer delicioso, y además suave y ligero!

      Elimina
  6. Les catanyes són la meva perdició Neus: a Suïssa venen pasta de castanya en tubs o en blocs com la mantega... no puc comprar-los!!! Si ho faig t'asseguro que no arriben a convertir-se en pastís jajaja Segur que aquest bescuit m'encantaria...
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Així les venen allà??! Que curiós no??? Doncs així preparades han de quedar boníssimes en un bon pa de pessic, no??! Una abraçada

      Elimina
  7. Me encanta como te ha quedado y la pinta que tiene es deliciosa!!
    un beso

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues de sabor queda también delicioso!!! Si lo probais no os defraudará!

      Elimina

Comenta, critica, parla’n,…. tots els comentaris són benvinguts i agraïts. Un blog es nodreix, creix i evoluciona gràcies als teus comentaris.
Gràcies per perdre uns minuts en deixar la teva opinió.