dilluns, 29 de febrer de 2016

Faves a la catalana



Les faves a la catalana són una de les receptes que a cada casa es fan d’una manera, però amb una base molt semblant.
En aquest cas, he de confessar que a casa no les havia menjat mai perquè no són un producte que agradi gaire, però a la meva parella li agrada tot, i quan les vaig veure al mercat les vaig haver de comprar i preparar-les d’aquesta manera.
En aquest cas, vaig estar buscant diverses receptes per Internet i al final he fet una versió una mica meva, perquè la menta que se’ls posa normalment no la tenia, per exemple.
El resultat va ser un guisat molt bo i gustós, ideal pels dies de fred, encara que aquest any no n’estigui fent gaire!


Ingredients:

- 300gr de faves pelades
- 1 ceba
- 1 dent d’all
- 2-3 talls de cansalada viada
- Mitja botifarra negra de faves
- Un trosset de xoriç
- Mig gotet de vi blanc
- Una branqueta de farigola
- Un rajolí d’anís

Preparació:

Per començar tallem la cansalada i la sofregim en una paella. Mentrestant, tallem la ceba i l’all ben petits i quan la cansalada estigui cuita els afegim a la paella.
Quan estigui tot ben sofregit, afegim el vi blanc i ho deixem fins que redueixi.
Afegim a la paella les faves, la branqueta de farigola i el xoriç i ho cobrim d’aigua.
Ho deixem coure tot junt durant uns 45 minuts més o menys a foc lent. Si veiem que cal una mica més d’aigua l’afegim.
Quan estiguin les faves cuites, afegim un rajolí d’anís, unes gotetes, i afegim la botifarra negra tallada a trossets.
Ho deixem tot un parell de minuts i ja ho tenim llest!

Nota: Estant molt millor d’un dia per l’altre.




Descarrega la recepta en PDF en català

Descarga la receta en PDF en castellano

9 comentaris:

  1. Jo sóc més de favetes però vaja amb aquesta combinació d'ingredients quedaria molt satisfeta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi la veritat és que les favetes i les faves em costen una mica, pel puntet amarg que tenen, però si les emmascarem d'aquesta manera.....

      Elimina
  2. Neus, hem coincidit amb el plat.
    Serà perquè es època de faves, carxofes i pèsols.
    Un plat contundent per refer-se del fred.
    Una abraçada
    Isabel

    ResponElimina
    Respostes
    1. és época d'aquests productes!! Suposo que molts blogs tindran aquest tipus de recepta perquè la veritat és que el millor és menjar de temporada!!

      Elimina

  3. Neus; Una bona molt bona manera de fer aquestes faves amb altres ingredients contundents, per tal de fer passar el fred de l'hivern (?)
    Salutacions Neus¡¡ :O)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest any la veritat és que l'hivern no està sent gaire hivern.... però un platet d'aquest sempre ve de gust!!

      Elimina

  4. Neus; Una bona molt bona manera de fer aquestes faves amb altres ingredients contundents, per tal de fer passar el fred de l'hivern (?)
    Salutacions Neus¡¡ :O)

    ResponElimina
  5. Hazme un muñeco de nieveeeeeeeee!!! Jajaja exijo nueva receta!!!!!

    ResponElimina

Comenta, critica, parla’n,…. tots els comentaris són benvinguts i agraïts. Un blog es nodreix, creix i evoluciona gràcies als teus comentaris.
Gràcies per perdre uns minuts en deixar la teva opinió.