No sé quant de temps fa que tinc aquesta recepta, però a casa meva els
làctics són una addicció, així que tot sovint intento fer natilles, flam o
quallada. Amb aquesta recepta queden
unes natilles ben fines i no tenen cap misteri, tan sols cal vigilar que no
arrenquin al bull, coure-les a foc ben suau, per tal que l’ou no qualli.
Espero que us agradin!! Bon profit!
Ingredients:
- 8 rovells d'ou
- 1 l de llet
- 150 gr de sucre
- 1/2 pell de llimona
- 1 culleradeta de canyella en pols
- 1 branca de canyella
- galetes tipus Maria
Preparació:
Batre els rovells amb el sucre en un bol, fins que estiguin espumosos.
Escalfar la llet en un cassó amb la pell de llimona i la branca de
canyella; deixar-la bullir i retirar.
Incorporar la llet, a poc a poc, als rovells batuts, al mateix temps
que es remouen enèrgicament.
Apropar al foc i continuar movent fins aconseguir una crema, vigilant
que no bulli perquè els rovells no cuallin. Quan les natilles estiguin ben
cuallades i en el seu punt, retirar el cassó del foc.
Posar-les calentes en una font de servir o en recipients individuals.
Si es posen en recipients individuals, posar-hi una galeta a sobre de
cadascuna, tirar-hi canyella en pols i deixar-les refredar completament abans
de ficar-les a la nevera.
Un berenar clàssic de quan erem petits!!! ;P moltíssimes gràcies per paticipar i molta sort als exàmens!!!!
ResponElimina