dimecres, 14 de desembre del 2011

Natilles

 
No sé quant de temps fa que tinc aquesta recepta, però a casa meva els làctics són una addicció, així que tot sovint intento fer natilles, flam o quallada. Amb  aquesta recepta queden unes natilles ben fines i no tenen cap misteri, tan sols cal vigilar que no arrenquin al bull, coure-les a foc ben suau, per tal que l’ou no qualli.

Espero que us agradin!! Bon profit!


Ingredients:

- 8 rovells d'ou
- 1 l de llet
- 150 gr de sucre
- 1/2 pell de llimona
- 1 culleradeta de canyella en pols
- 1 branca de canyella
- galetes tipus Maria
 
Preparació:

Batre els rovells amb el sucre en un bol, fins que estiguin espumosos.
Escalfar la llet en un cassó amb la pell de llimona i la branca de canyella; deixar-la bullir i retirar.
Incorporar la llet, a poc a poc, als rovells batuts, al mateix temps que es remouen enèrgicament.
Apropar al foc i continuar movent fins aconseguir una crema, vigilant que no bulli perquè els rovells no cuallin. Quan les natilles estiguin ben cuallades i en el seu punt, retirar el cassó del foc.
Posar-les calentes en una font de servir o en recipients individuals. Si es posen en recipients individuals, posar-hi una galeta a sobre de cadascuna, tirar-hi canyella en pols i deixar-les refredar completament abans de ficar-les a la nevera.

1 comentari:

  1. Un berenar clàssic de quan erem petits!!! ;P moltíssimes gràcies per paticipar i molta sort als exàmens!!!!

    ResponElimina

Comenta, critica, parla’n,…. tots els comentaris són benvinguts i agraïts. Un blog es nodreix, creix i evoluciona gràcies als teus comentaris.
Gràcies per perdre uns minuts en deixar la teva opinió.