dilluns, 5 de desembre de 2011

Magret d'ànec amb salsa de maduixes



He de confessar que m’encanta l’ànec. Sí, m’encanta, i de qualsevol manera, magret amb salsa, magret a la brasa, confit d’ànec, etc… Per això, i aprofitant que tenia un grapat de maduixes al congelador em vaig decidir a fer aquesta recepta. Va sortir remenant algun dels diversos llibres de cuina que tinc i em va semblar extraordinària des de l’inici.

La salsa es pot tenir feta d’abans i quan has de dinar només cal fer el magret, així que és fantàstica i força ràpida de fer!

Ingredients (2 pers.):

- 500g de magret d’ànec
- 200g de maduixes
- 40g de mantega
- 1 cullerada de Cointreau
- 1 cullerada de rom
- Sal
- Pebre negre molt
- Una culleradeta de sucre

Preparació:

Per preparar la salsa, poseu en un cassó la mantega, les maduixes netes, el rom, el Contreau i una mica de sucre, sal i pebre. Feu-ho bullir tot uns 7 minuts i tritureu-ho amb el túrmix. Ha de quedar una salsa molt fina.

Salpebreu el magret i fregiu-lo a foc lent per la part greixosa. Quan estigui daurat fregiu-lo una mica per l’altra banda. Talleu-lo a làmines molt fines i col•loqueu-les al plat.

Per servir, posar una mica de salsa per sobre del magret.

Jo per decorar he usat uns talls de poma passats per la paella amb una mica de mantega i sucre i unes patates fregides tallades a làmines ben fines.

Que vagi de gust!

2 comentaris:

  1. El magret queda molt bé amb una salsa dolça i àcida. L'he fet amb poma, figa, raïm, mango... però mai amb maduixes. Ho provaré ;)

    ResponElimina
  2. Queda molt bo!! Jo l'he fet amb una salsa de vi negre i mel i també és deliciós!! Aquests contrastos de dolç i salat a mi m'encanten!! Prova'l, t'agradarà segur!!

    ResponElimina

Comenta, critica, parla’n,…. tots els comentaris són benvinguts i agraïts. Un blog es nodreix, creix i evoluciona gràcies als teus comentaris.
Gràcies per perdre uns minuts en deixar la teva opinió.