dimarts, 28 de febrer de 2012

Crepes de porro i formatge


Ja torno a ser aquí!! Altre cop ha hagut de passar un mes perquè trobés un forat per escriure al blog però torno amb ganes i espero cuinar força per poder anar penjant els reptes que vagi assolint.
Avui penjo una recepta que fa temps que tenia pendent i que em va semblar força interessant quan la vaig veure al programa del Karlos Arguiñano. Si, altre cop en Karlos Arguiñano, però com ja he dit en altres ocasions, em sembla que fa una cuina molt fàcil, variada i que qualsevol pot fer a casa seva.
Bé, espero que us agradin aquestes crepes perquè a nosaltres ens van agradar molt! La combinació del porro i el formatge i de la crema de carbassa per acompanyar és realment fantàstica!
Jo la crema de carbassa la vaig fer com la faig normalment a casa, amb carbassa, porro, carbassó i una mica de nou moscada. Tot i això, us poso la recepta tal i com s’indica a la web del programa.


Ingredients (4 persones):

- 4 porros
- 100 gr. de formatge
- 250 gr. de carbassa
- 1 patata
- aigua
- oli d'oliva
- sal

Per a les crepes:

- ½ l. de llet
- 2 ous
- 200 grs. de farina
- una nou de mantega
- oli d'oliva
- sal
- julivert

Preparació:

Pela i trosseja la patata i la carbassa i posa-les a coure en una olla amb una mica d'aigua i sal. Tritura amb la batedora elèctrica i reserva.
Neteja i pica els porros i posa'ls a fregir en una paella amb un rajolí d’oli. Retira a una font i deixa que es temperin.
Per fer les crepes, trenca dos ous en un got batedor, afegeix la llet, la mantega, la farina, un pessic de julivert picat i sal. Tritura amb la batedora elèctrica. Posa una goteta d'oli en una paella, escalfa a foc mitjà i aboca una mica de la crema de crepe. Estén bé per tota la base de la paella, deixa quallar i dóna-li la volta amb compte, repeteix la operació amb cada crepe.
Talla el formatge en 8 bastonets. Estén una mica de porro i un bastonet de formatge al centre de cada crep. Enrotlla’ls i fregeix-los en una paella amb abundant oli calent. Retira els crepes a un plat amb paper absorbent per eliminar l'excés de greix.
Col·loca una mica de crema de carbassa al fons de cada plat i posa damunt 2 crepes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta, critica, parla’n,…. tots els comentaris són benvinguts i agraïts. Un blog es nodreix, creix i evoluciona gràcies als teus comentaris.
Gràcies per perdre uns minuts en deixar la teva opinió.