Hola a tots i a
totes!!! Avui torno amb aquestes fantàstiques postres, suau, lleuger i amb un
gustet a llimona que el fa molt adequat per a unes postres d’un dinar copiós o
per a qualsevol ocasió.
Estic fent la col·lecció
“Delicias al Horno” de Planeta d’Agostini i proposaven la recepta d’un flam a
la taronja, però vaig preferir modificar la receptar i fer-lo amb gustet de
llimona.
Us el recomano!!
Us passo la recepta
tal i com jo la vaig fer.
Ahhhh!! Com podreu
veure a les fotografies el caramel em va quedar força claret, però és que jo i el caramel no ens portem
gaire bé.... després de tres intents vaig preferir no fer-lo més fosc perquè la
vegada anterior se’m va cremar mentre el posava als motllos.... bé una peripècia!!
A part del caramel, la recepta és molt senzilla! Animeu-vos!
.
.
Ingredients:
- 350 gr de sucre
- 610 ml de llet
sencera
- 250 ml de nata
per muntar
- ½ culleradeta d’extracte
de vainilla
- ½ culleradeta d’aroma
de llimona (opcional)
- Ratlladura de 2
llimones
- 2 ous i 3 rovells
Preparació:
Per fer el caramel,
posar en una paella de fons gruixut 100ml d’aigua i 250g de sucre a foc fort, i
quan s’hagi fos el sucre abaixar-lo una mica. Deixar-lo al foc fins que el
caramel sigui ros. Repartir-lo entre els motlles.
Posar la llet, la
nata, l’extracte de vainilla, l’aroma de llimona i la ratlladura de llimona en
un cassó i fer bullir la barreja. Apartar del foc i deixar reposar durant 30
minuts perquè es refredi i acabi d’agafar l’aroma.
Prescalfar el
forn a 170ºC. En un bol, batre la resta del sucre, els ous sencers i els
rovells fins a obtenir una barreja espessa.
Escalfar la barreja de la llet i la nata i afegir-la mica en mica i remenant
a la barreja dels ous passant-la per un colador. Barrejar bé i posar la barreja
als motllos fent-la passar altra vegada per un colador.
Posar aigua
calenta en una plata de forn de manera que cobreixi fins a la meitat de les
parets dels motllos. Enfornar al bany maria durant 30-35 minuts perquè els
flams quedin ferms. Deixar que es refredin i a continuació refredar al menys
durant 4 hores a la nevera.
Bon profit!!
Amb aquest aroma de llimona ha de quedar deliciós. I el caramel claret a mi m'agrada més ;)
ResponEliminaLa veritat és que a casa no ens agrada gaire el caramel, així que sent claret va millor perquè massa fosc és amargant. Queden unes postres molt bones i suaus, ideals!
ResponElimina