divendres, 16 de març de 2012

Guatlles en salsa caçadora


La guatlla és un au que mengem poc, en general, però la veritat és que són força bones de qualsevol manera, en salsa, al forn, etc... tenen un carn tendre i suau, i tot i que són un amica complicades de menjar perquè tenen els ossets molt petits, són delicioses.
Aquesta recepta és altra vegada del senyor Karlos Arguiñano, y la veritat és que és un èxit. La carn de les guatlles combina a la perfecció amb la salsa de verduretes i vi negre i queda molt suau i tendra.
Animeu-vos!

Ingredients (per 4 persones):

- 8 guatlles
- 1-2 cebes vermelles
- 1 pebrot verd
- 1 pastanaga
- 1 poma
- 2 grans d'all
- 2 unces de xocolata
- 1 got de vi negre
- aigua
- oli d'oliva
- sal
- pebre negre
- orenga

Preparació:

Salpebra les guatlles i enrosseix en una paella amb oli. Reserva-les.
Pela i làmina 2 grans d'all i daura'ls a l'olla ràpida amb un rajolí d'oli. Pica la ceba, el pebrot verd i la pastanaga i afegeix-los a l'olla.
S'assaona i incorpora 15-20 grans de pebre negre i una culleradeta d'orenga. Deixa que es coguin una mica les verdures. Quan estiguin una mica cuites, afegeix la poma trossejada, sense cor i amb pell.
Afegeix les guatlles i aboca el vi i un got d'aigua. Tanca l'olla i cuina (al 2) durant 4 minuts a partir de que pugi la vàlvula de seguretat.
Obre l'olla i col·loca les guatlles a la paella on s'han daurat. passa la salsa pel passapuré o túrmix i afegeix-la a la paella de les guatlles. incorpora les unces de xocolata i deixa cuinar a foc suau durant 8-10 minuts.


2 comentaris:

  1. És veritat que les guatlles les tenim molt oblidades, però són ben bones!
    El Carlos Arguiñano és el rei d'aquests guisats, oi? ;)

    ResponElimina
  2. Sí que n'és el rei sí, i a més a més les seves receptes solen ser molt fàcils!

    ResponElimina

Comenta, critica, parla’n,…. tots els comentaris són benvinguts i agraïts. Un blog es nodreix, creix i evoluciona gràcies als teus comentaris.
Gràcies per perdre uns minuts en deixar la teva opinió.