La guatlla és un au que mengem poc, en general, però la veritat és que són força bones de qualsevol manera, en salsa, al forn, etc... tenen un carn tendre i suau, i tot i que són un amica complicades de menjar perquè tenen els ossets molt petits, són delicioses.
Aquesta recepta és altra vegada del senyor Karlos Arguiñano, y la veritat és que és un èxit. La carn de les guatlles combina a la perfecció amb la salsa de verduretes i vi negre i queda molt suau i tendra.
Animeu-vos!
Ingredients (per 4 persones):
- 8 guatlles
- 1-2 cebes vermelles
- 1 pebrot verd
- 1 pastanaga
- 1 poma
- 2 grans d'all
- 2 unces de xocolata
- 1 got de vi negre
- aigua
- oli d'oliva
- sal
- pebre negre
- orenga
- 1-2 cebes vermelles
- 1 pebrot verd
- 1 pastanaga
- 1 poma
- 2 grans d'all
- 2 unces de xocolata
- 1 got de vi negre
- aigua
- oli d'oliva
- sal
- pebre negre
- orenga
Preparació:
Salpebra les guatlles i enrosseix en una paella amb oli. Reserva-les.
Pela i làmina 2 grans d'all i daura'ls a l'olla ràpida amb un rajolí d'oli. Pica la ceba, el pebrot verd i la pastanaga i afegeix-los a l'olla.
S'assaona i incorpora 15-20 grans de pebre negre i una culleradeta d'orenga. Deixa que es coguin una mica les verdures. Quan estiguin una mica cuites, afegeix la poma trossejada, sense cor i amb pell.
Afegeix les guatlles i aboca el vi i un got d'aigua. Tanca l'olla i cuina (al 2) durant 4 minuts a partir de que pugi la vàlvula de seguretat.
Obre l'olla i col·loca les guatlles a la paella on s'han daurat. passa la salsa pel passapuré o túrmix i afegeix-la a la paella de les guatlles. incorpora les unces de xocolata i deixa cuinar a foc suau durant 8-10 minuts.
Pela i làmina 2 grans d'all i daura'ls a l'olla ràpida amb un rajolí d'oli. Pica la ceba, el pebrot verd i la pastanaga i afegeix-los a l'olla.
S'assaona i incorpora 15-20 grans de pebre negre i una culleradeta d'orenga. Deixa que es coguin una mica les verdures. Quan estiguin una mica cuites, afegeix la poma trossejada, sense cor i amb pell.
Afegeix les guatlles i aboca el vi i un got d'aigua. Tanca l'olla i cuina (al 2) durant 4 minuts a partir de que pugi la vàlvula de seguretat.
Obre l'olla i col·loca les guatlles a la paella on s'han daurat. passa la salsa pel passapuré o túrmix i afegeix-la a la paella de les guatlles. incorpora les unces de xocolata i deixa cuinar a foc suau durant 8-10 minuts.
És veritat que les guatlles les tenim molt oblidades, però són ben bones!
ResponEliminaEl Carlos Arguiñano és el rei d'aquests guisats, oi? ;)
Sí que n'és el rei sí, i a més a més les seves receptes solen ser molt fàcils!
ResponElimina