dimarts, 21 d’agost del 2012

Mousse de llimona


Amb la calor que està fent aquests dies el que més es necessita són plats fresquets i lleugers, i sobretot si parlem de les postres, per això aquest mousse és ideal!! Tots hem tastat la mousse de llimona i tot sovint pensem que ha de ser una cosa força complicada de fer, però realment, seguint els passos correctes no són unes postres molt complicades.
Ja havia provat de fer aquestes postres alguna altra vegada, però els resultats no havien sigut gaire bons. Per contra, aquesta recepta que vaig extreure del blog Mis Recetas de Cocina, m'ha funcionat perfectament, quedant una mousse molt fina i amb un gust de llimona molt bo! 
En aquest cas, jo he canviat la base, l'autora del blog proposava una base de galetes, mentre que jo vaig fer una base de pa de pessic. Per tal que cadascú pugui triar la base que més li agradi jo posaré les dues receptes.


 Ingredients:

Per la base de pa de pessic:
- 100gr farina
- 100gr sucre
- 3 ous

Per la mousse:
- 500ml de nata per muntar
- 3 clares d’ou
- 100 gr de sucre
- El suc de 2 llimones
- La ratlladura d’una llimona
- 4 fulls de gelatina neutra
- 1 sobre de gelatina de llimona

Preparació:

Batre els ous amb el sucre fins que quedin escumosos. Afegir la farina tamisada i abocar a sobre d’una plata de forn d’uns 28x38cm recoberta amb paper de forn (ha de quedar primet, de 1/2cm de gruix). Coure-ho 10 minuts a 180º
Un cop fred, tallar el pa de pessic a la mesura del motlle i posar-lo al fons.
Posar en remull els fulls de gelatina en aigua freda. Preparar el suc de llimona i escalfar-lo sense que arribi a bullir. Escorre bé els fulls de gelatina i afegir-los al suc de llimona, remoure per tal que es desfaci la gelatina.  Reserva a la nevera.
Muntar la nata amb el sucre i la pell de llimona, i per altra banda muntar les clares. Un cop muntades ambdues coses, barrejar la nata, el suc de llimona i les clares d’ou amb moviments suaus, vigilant que no es baixin gaire ni les clares ni la nata.
Posar la mousse al motlle i deixar-la a la nevera unes hores fins que hagi quallat
Preparar la gelatina per la cobertura tal i com s’indica en el paquet. Quan estigui freda afegir la gelatina a la mousse formant una fina capa. No cal utilitzar tota la gelatina. 


Opció 2 base:

Ingredients per la base de galetes:

- 150g de galetes Maria
- 80g de mantega
- 1 cullerada de sucre

Preparació de la base de galetes:

Fer la base amb les galetes esmicolades, la mantega i el sucre i coure-la 5 minuts al forn a 180º.

1 comentari:

  1. Una pregunta;

    un cop ja he afegit la gelatina de llimona sobre la mousse, aquesta va al congelador o a la nevera? Es que la primera vegada que el vaig fer (per cert, boníssim!!! :9) doncs en acabar-lo el vaig posar a la nevera, i com que al tallar-lo estava una mica nyigui-nyogui doncs el vaig posar al congelador.

    Gràcies!!!

    ResponElimina

Comenta, critica, parla’n,…. tots els comentaris són benvinguts i agraïts. Un blog es nodreix, creix i evoluciona gràcies als teus comentaris.
Gràcies per perdre uns minuts en deixar la teva opinió.