Amb la calor que està fent aquests dies el que més es necessita són plats fresquets i lleugers, i sobretot si parlem de les postres, per això aquest mousse és ideal!! Tots hem tastat la mousse de llimona i tot sovint pensem que ha de ser una cosa força complicada de fer, però realment, seguint els passos correctes no són unes postres molt complicades.
Ja havia provat de fer aquestes postres alguna altra vegada, però els resultats no havien sigut gaire bons. Per contra, aquesta recepta que vaig extreure del blog Mis Recetas de Cocina, m'ha funcionat perfectament, quedant una mousse molt fina i amb un gust de llimona molt bo!
En aquest cas, jo he canviat la base, l'autora del blog proposava una base de galetes, mentre que jo vaig fer una base de pa de pessic. Per tal que cadascú pugui triar la base que més li agradi jo posaré les dues receptes.
Ingredients:
Per la base de pa
de pessic:
- 100gr farina
- 100gr sucre
- 3 ous
Per la mousse:
- 500ml de nata
per muntar
- 3 clares d’ou
- 100 gr de sucre
- El suc de 2
llimones
- La ratlladura d’una
llimona
- 4 fulls de
gelatina neutra
- 1 sobre de
gelatina de llimona
Preparació:
Batre els ous amb
el sucre fins que quedin escumosos. Afegir la farina tamisada i abocar a sobre
d’una plata de forn d’uns 28x38cm recoberta amb paper de forn (ha de quedar
primet, de 1/2cm de gruix). Coure-ho 10 minuts a 180º
Un cop fred,
tallar el pa de pessic a la mesura del motlle i posar-lo al fons.
Posar en remull
els fulls de gelatina en aigua freda. Preparar el suc de llimona i escalfar-lo
sense que arribi a bullir. Escorre bé els fulls de gelatina i afegir-los al suc
de llimona, remoure per tal que es desfaci la gelatina. Reserva a la nevera.
Muntar la nata
amb el sucre i la pell de llimona, i per altra banda muntar les clares. Un cop
muntades ambdues coses, barrejar la nata, el suc de llimona i les clares d’ou
amb moviments suaus, vigilant que no es baixin gaire ni les clares ni la nata.
Posar la mousse
al motlle i deixar-la a la nevera unes hores fins que hagi quallat
Preparar la
gelatina per la cobertura tal i com s’indica en el paquet. Quan estigui freda
afegir la gelatina a la mousse formant una fina capa. No cal utilitzar tota la
gelatina.
Opció 2 base:
Ingredients per
la base de galetes:
- 150g de galetes
Maria
- 80g de mantega
- 1 cullerada de
sucre
Preparació de la
base de galetes:
Fer la base amb
les galetes esmicolades, la mantega i el sucre i coure-la 5 minuts al forn a
180º.
Una pregunta;
ResponEliminaun cop ja he afegit la gelatina de llimona sobre la mousse, aquesta va al congelador o a la nevera? Es que la primera vegada que el vaig fer (per cert, boníssim!!! :9) doncs en acabar-lo el vaig posar a la nevera, i com que al tallar-lo estava una mica nyigui-nyogui doncs el vaig posar al congelador.
Gràcies!!!