Hola de nou a
tots i a totes!!
Crec que aquesta
entrada no es pot tractar ni cop a recepta, perquè és tan i tan fàcil que no calen ni quantitats.
Això si, el
resultat són unes postres o un berenar fantàstics i molt fàcils de fer, que ens
poden treure de qualsevol compromís amb molt poca feina.
Si volem que com
a postres quedi una mica més “resultón”, es pot servir la trena una mica
calenta i acompanyada amb una bola de gelat.
Aaaahhh!!! També
és una recepta i un recurs fantàstic per aprofitar alguna peça de fruita que s’ha
de liquidar amb urgència de la nevera.
En aquest cas jo
la he fet amb maduixes, plàtan i poma, però es pot fer amb la fruita que es
vulgui, perquè accepta qualsevol combinació.
Ingredients:
- 1 poma
- 1 plàtan
- 1 grapat de
maduixes
- Sucre moreno
- 1 làmina de pasta
de full
- Ou batut per
pintar
Preparació:
Agafar la làmina
de pasta de full, desenrotllar-la i posar-la a sobre una plata de forn amb
paper de forn. Per tal de poder muntar la trena, es tracta de marcar, sense
tallar, un rectangle al centre de la làmina i la pasta que queda als costats
tallar-la en tires, des del fi del rectangle fins a la fi de la massa.
Pelar la poma i
el plàtan i rentar les maduixes, i tallar totes les fruites en làmines
primetes. Posar les fruites al centre de la làmina de pasta de full i posar-hi
sucre moreno per sobre, al gust.
Per fer la trena,
cal posar primer els trossos de d’alt i baix de la làmina de pasta de full cap
al centre de la làmina, és a dir, cal plegar-los cap al centre, i després anar
plegant les diferents tires que hem fet, dels costats cap al centre
intercalant una de cada costat, per tal que es vagi formant el dibuix de la
trena.
Per acabar,
pintar amb ou batut i posar-hi per sobre sucre moreno.
Posar al forn, prèviament
escalfat, a 180ºC uns 20-25 minuts o fins que estigui daurada per sobre.
Benvinguda de nou!
ResponEliminaUna recepta senzilla però boníssima i ideal per aprofitar les fruites massa madures que ja no vol ningú ;)
Tiene buena pinta!
ResponEliminahttp://juegodesabores.blogspot.com.es/
La verdad es que para lo sencillo que es está delicioso y te saca de mil apuros, a parte de aprovechar fruta madura como dice Gemma! El jugo de la fruta i el azúcar crean un almívar durante la cocción que lo hacen excelente!
ResponEliminaUn pastis fàcil, de presentació fantàstica i boníssim, què més podem demanar!!!!
ResponEliminaPetonets