Fa uns dies vam anar a buscar bolets... la veritat és que no vam tenir gaire èxit perquè la temporada comença a acabar-se a causa de la gran quantitat d’aigua i el fred, tot i això, vam collir-ne suficients com per fer aquest gran fricandó amb bolets que va quedar de luxe. Finalment vam trobar rovellons, pota de perdiu, camagrocs i fredolics, i van ser suficients i fantàstics per a un guisadet deliciós!
He seguit la
recepta de fricandó que ens va fer en Pep Nogué a la darrera classe al Bonpreu que
vam anar (5.10.12), en la qual ens va cuinar diversos guisats, dels qual ja n’he
fet dos.
La samarreta que duia en Pep era un lema de filosofia de vida
Ens va fer: fricandó, un platillo de pollastre i uns cigrons amb bacallà. Ara penjo el fricandó i tinc pendents de penjar els cigrons, que també van quedar de vici!!
Cigrons amb bacallà
Fricandó
Platillo de pollastre (crestes, aletes, fetge
El fricandó queda
espectacular i es pot fer tan amb bolets frescos com amb bolets en conserva.
Ingredients:
- 1,2 quilos de carn de
vedella tallada en filets ben prims
- Farina
- 2 cebes
- 1 pastanaga
- 1 tomàquet
- 1 dl de vi blanc
- Brou de carn i aigua
- Bolets frescos
- 4 grans d’all
- Un parell de branques de
julivert
- 1 tros de pa dur (jo vaig
usar dos palets de pa)
- Uns brins de safrà
Preparació:
Salpebreu els filets de vedella i enfarineu-los bé, espolsant la farina sobrant. Poseu una cassola al foc amb un bon raig d'oli i fregiu els filets de carna que quedin ben rossos. Aneu-los posant en una plàtera.
Netegeu bé els bolets i talleu-los a trossos.
En una altra cassola amb un raig d'oli d'oliva net, comenceu a fer un sofregit amb la ceba picada ben finament i la pastanaga. Quan estigui mig cuit, afegiu el tomàquet ratllat i deixeu concentrar bé.
Tireu el vi blanc i deixeu reduir.
Poseu de nou els bistecs i els bolets, i cobriu amb brou de carn i/o aigua. Jo he posat bàsicament brou però he necessitat una mica d'aigua també.
Deixeu coure fent xup-xup una bona estona fins que la carn s'estovi.
En els últims moments de la cocció afegiu una picada que haureu fet amb els alls, el julivert, el pa i els brins de safrà.
Proveu de sal i proveu el foc.
Aquests guisats són millors d'un dia per un altre, jo el vaig fer al vespre i el vam menjar al dia següent per dinar.
Preparació:
Salpebreu els filets de vedella i enfarineu-los bé, espolsant la farina sobrant. Poseu una cassola al foc amb un bon raig d'oli i fregiu els filets de carna que quedin ben rossos. Aneu-los posant en una plàtera.
Netegeu bé els bolets i talleu-los a trossos.
En una altra cassola amb un raig d'oli d'oliva net, comenceu a fer un sofregit amb la ceba picada ben finament i la pastanaga. Quan estigui mig cuit, afegiu el tomàquet ratllat i deixeu concentrar bé.
Tireu el vi blanc i deixeu reduir.
Poseu de nou els bistecs i els bolets, i cobriu amb brou de carn i/o aigua. Jo he posat bàsicament brou però he necessitat una mica d'aigua també.
Deixeu coure fent xup-xup una bona estona fins que la carn s'estovi.
En els últims moments de la cocció afegiu una picada que haureu fet amb els alls, el julivert, el pa i els brins de safrà.
Proveu de sal i proveu el foc.
Aquests guisats són millors d'un dia per un altre, jo el vaig fer al vespre i el vam menjar al dia següent per dinar.
Ahh!! I amb aquesta recepta participo en la Recepta del 15 del mes de novembre que tenia com a ingredient protagonista..... els bolets!!! Com no podia ser d'altra manera en aquests mesos de l'any!!
mmm... els bolets fan uns guisats sensacionals!
ResponEliminaI ja sabem que les receptes del Pep Nogué tenen l'èxit assegurat ;)
va quedar espectacular! i també he fet uns cigrons que ens va fer el Pep i que tinc pendents de penjar que estaven de vici!
ResponEliminabona receta Neus te ha salido como el mestre Pep,es un plato que me gusta mucho y siempre apetece
ResponEliminapeto
Tot un clàssec de la nostra cuina!
ResponEliminai a més amb bolets de temporada!
ptns!!
Que rico se me esta haciendo la boca agua solo de verlo, gracias por apuntarte a mi sorteo y por quedarte por el blog, yo tampoco quiero perderme nada del tuyo, saludos
ResponEliminaSofía
milideasmilproyectos.blogspot.com
Boníssim!! a mi els bolets m'encantes, la provaré segur!
ResponEliminapetons
Un dels meus plats preferits de tardor! Ja tens nova seguidora, una abraçada!
ResponEliminaCinta
T'ha quedat amb una pinta!!!Jo també vaig ser a aquesta classe! quins guisadets més bons eh? jo he provat els cigrons amb tripa de bacallà i està excel·lent! és que el Pep en sap i s'ho passa pipa ensenyant!!! Bona setmana!
ResponEliminaAmb un bon fricandó com aquest a mi em guanyes completament! quina pinta
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Un frincadó boníssim, i sobretot acomapnyat amb pa per anar sucant a aquesta salseta.
ResponEliminahe arribat al blog per la Recepta del 15....fa anys que no menjo fricandó i això que no és per falta de boletes jeje
ResponEliminaem quedo per la teva cuina
ptns
Sempre he volgut fer un fricandó!! Prenc nota d'aquesta deliciosa recepta per a provar!!
ResponEliminaTens un premi al meu bloc! Passa a recollir-lo!
http://carmetarusquilleta.blogspot.com.es/2012/12/un-premi-per-al-blog.html
Petonets!
Ja va dies que volia escriure't per fer-te saber que va ser un èxit total i rotund, tant i tant, que n'estic fent una altra cassola.
ResponEliminaMil gràcies!!!
Elisenda
Me n'alegro molt Elisenda!! La veritat és que queda un fricandó boníssim i sent una recepta d'en Pep és un éxit assegurat! Mil gràcies per la visita!!
EliminaEra la primera vegada que feia un estofat i per tant un fricandó. I m'ha quedat boníssim. Estic molt orgullós. Gràcies per la recepta!
ResponElimina