diumenge, 10 de febrer del 2013

Cigrons amb bacallà



Aquests cigrons són una recepta d’en Pep Nogué que tenia pendent de publicar des del mes d’octubre! D’aquella classe he fet aquest cigrons i el fricandó, i la veritat és que ambdues són excel·lents, fàcils i delicioses!

Aquest és un guisadet fantàstic, força ràpid, perquè els cigrons ja són cuits, i amb un gust de bacallà molt bo. Ara que fa fred venen molt de gust aquests guisats, així que no dubteu en fer-lo perquè és d’allò més senzill!
A més a més dels lloms de bacallà en Pep també va afegir-hi tripa, però nosaltres no som molt amants de la tripa i entre això i que no en tenia no en vaig posar. Igualment el guisat queda excel·lent.
Amb aquest guisat passa el mateix que amb el fricandó, si es fa i es menja el mateix dia és bo, però si reposa d’un dia per l’altre encara és millor!

Ingredients (4 pers.):

- 4 talls de llom de bacallà dessalats de 150g cadascun
- 4 grans d’all
- 1 ceba
- 2 tomàquets madurs
- 300g de cigrons bullits
- 1 grapat d’ametlles torrades
- 2 rovells d’ou cuits
- Oli d’oliva

Preparació:

En una cassola feu un sofregit amb un parell d’alls, la ceba trinxada ben petita i el tomàquet ratllat, que quedi ben confitat.
Poseu-hi el llom de bacallà, tallat a trossos, i els cigrons i cobriu d’aigua o de brou de peix. Feu coure poc a poc durant 8-10 minuts.
Feu un all i oli negat (que quedi líquid) amb els dos alls i un raig d’oli. Afegir-hi l’ametlla picada i els rovells d’ou. Picar-ho tot bé i afegir-ho a la cassola, donar-li un parell de toms a aquesta perquè es dissolgui bé i llest!


11 comentaris:

  1. JO tampoc no m'animo amb la tripa! però amb el bacallà si que m'agrada molt!
    Ha d'estar molt bo! me l'apunto!!
    ptns!!

    ResponElimina
  2. Ep, bacallà! Ep, cigrons! M'encanten auqests dos aliments, i ara amb el fred venen tan de gust... oi? T'han quedat estupendos!! Amb suc.

    ResponElimina
  3. Aquests guisats de llegums ara amb el fred que fa es posen super bé.
    I si la recepta és del Pep, té l'èxit assegurat ;)

    ResponElimina
  4. Boníssim!! jo també els vaig fer, amb la tripa que era ben desconeguda per a mi... van quedar uns cigrons boníssims!

    ResponElimina
  5. M´agraden moltíssime els dos ingredients però no els he provat mai junts...Quina delícia amb el sofregidet.

    ResponElimina
  6. Neus una receta muy buena que ahora en invierno bien calentita me encanta.
    Bien aprovechada la clase del Pep¡
    buen domingo
    peto

    ResponElimina
  7. Un plat contundent i molt bo, per fer passar el fred.

    ResponElimina
  8. Aquest plat el feia la meva mare molt semblant però ella afegia, a més, espinacs. Boníssim!

    ResponElimina
  9. Como me gusta este potaje y la verdad es que hoy apetece, te quedo muy bueno, besos
    Sofía

    ResponElimina
  10. hui...aquest bacallà te una pinta increíble!!! i bren tradicional...me'l apunto per fer-lo qualsevol dia d'aquets....

    ResponElimina
  11. Els acabem de fer i són Boníssims!

    ResponElimina

Comenta, critica, parla’n,…. tots els comentaris són benvinguts i agraïts. Un blog es nodreix, creix i evoluciona gràcies als teus comentaris.
Gràcies per perdre uns minuts en deixar la teva opinió.