diumenge, 21 d’abril del 2013

Mandonguilles amb sípia i pésols




Aquesta és una recepta totalment tradicional però que agrada a gairebé tothom! A cada casa es fan d’una manera diferent, amb més o menys tomàquet, sense o amb sípia, amb o sense pèsols..... En aquest cas jo faig servir la recepta de l’àvia del meu company, la Vitali, però una mica modificada.
Aquesta vegada la vaig fer amb pèsols frescos, però es pot fer perfectament amb pèsols congelats.
Espero que us agradi  molt perquè a casa meva ens encanten, sobretot si estan fetes d’un dia per l’altre!
 
Ingredients:
- 1 Sípia
- 12 mandonguilles de carn de porc
- 250 g pèsols
- 1 ceba
- 1 tomàquet madur
- 1 dent d’all
- ½ gotet de vi blanc
- Aigua
- Oli
- Sal
- 1 fulla de llorer

Preparació:
Posem un bon raig d’oli en una cassola i fregim les mandonguilles. Quan siguin dauradetes, les retirem i fem el mateix amb la sípia tallada a trossos, fregim i retirem.
En el mateix oli afegim la ceba i l’all ben picadets. Deixem que es confiti bé i hi afegim el tomàquet. Deixem que tot plegat es confiti bé i afegim el vi blanc al sofregit, fins que s’hagi evaporat tot l’alcohol.
Afegim els pèsols a la cassola. Tornem a posar-hi les mandonguilles i la sípia. Afegim aigua fins a la meitat de l’alçada de les mandonguilles, més o menys, i deixem coure a foc lent fins que la salsa hagi reduït i els pèsols i la sípia siguin tendres. (Si fos necessari es pot afegir una micona d’aigua més durant la cocció).

15 comentaris:

  1. A casa és un guisat que ens encanta, un mar i muntanya tradicional que té l'èxit assegurat!

    ResponElimina
  2. un plat típic de la terra.....a casa ens agrada molt

    t'ha quedat genial

    ResponElimina
  3. Agrada molt aquest plat, amb pèsols o amb carxofes... i si no n'és el temps, doncs amb una patateta també!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. Quina pintaaaa!!! La teva parella deu estar encantada que preparis els plats d la seva àvia!!!! :)
    Petunets,
    Eva

    ResponElimina
  5. Un plat de mandonguilles excelent y la recepte d'abaix tinc que provarla que no la conec.
    Petonets.

    ResponElimina
  6. hola beus, gràcies pels ànims! aea bimés puc ser espectadora i lectora de les coses bones que cuineu, com aquestes mandonguilles! petons

    ResponElimina
  7. amb un dit ni el nom poso bé Neus!!!

    ResponElimina
  8. No passa res Teresa!! Ja s'havia entés.... amb el braç com el tens aquestes coses són normals! Millora't!

    ResponElimina
  9. estos platos clásicos son fantásticos y me encantan ,es una combinación que triunfa en casa como en la tuya
    bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  10. Clàssics que sempre triumfen!!!!!!no et coneixia, ens anirem veient!!

    ResponElimina
  11. Es genial recuperar els plats de tota la vida! Deliciós! Una abraçada! Anna de retallsdecuina.cat

    ResponElimina
  12. Es genial recuperar els plats de tota la vida! Deliciós! Una abraçada! Anna de retallsdecuina.cat

    ResponElimina
  13. Neus un 10 a la teva recepta. Nem per feina i menys histories. Fare la teva recepte. M'ha agradar encara que li posare una picadeta d'ametlles, caleta, julivert i un allet. Gracies

    ResponElimina

Comenta, critica, parla’n,…. tots els comentaris són benvinguts i agraïts. Un blog es nodreix, creix i evoluciona gràcies als teus comentaris.
Gràcies per perdre uns minuts en deixar la teva opinió.