Aquesta és una recepta
totalment tradicional però que agrada a gairebé tothom! A cada casa es fan d’una
manera diferent, amb més o menys tomàquet, sense o amb sípia, amb o sense pèsols.....
En aquest cas jo faig servir la recepta de l’àvia del meu company, la Vitali,
però una mica modificada.
Aquesta vegada la vaig fer
amb pèsols frescos, però es pot fer perfectament amb pèsols congelats.
Espero que us agradi molt perquè a casa meva ens encanten,
sobretot si estan fetes d’un dia per l’altre!
Ingredients:
- 1 Sípia
- 12 mandonguilles de carn de porc
- 250 g pèsols
- 1 ceba
- 1 tomàquet madur
- 1 dent d’all
- ½ gotet de vi blanc
- Aigua
- Oli
- Sal
- 1 fulla de llorer
Preparació:
Posem un bon raig d’oli en
una cassola i fregim les mandonguilles. Quan siguin dauradetes, les retirem i
fem el mateix amb la sípia tallada a trossos, fregim i retirem.
En el mateix oli afegim la
ceba i l’all ben picadets. Deixem que es confiti bé i hi afegim el tomàquet.
Deixem que tot plegat es confiti bé i afegim el vi blanc al sofregit, fins que
s’hagi evaporat tot l’alcohol.
Afegim els pèsols a la
cassola. Tornem a posar-hi les mandonguilles i la sípia. Afegim aigua fins a la
meitat de l’alçada de les mandonguilles, més o menys, i deixem coure a foc lent
fins que la salsa hagi reduït i els pèsols i la sípia siguin tendres. (Si fos
necessari es pot afegir una micona d’aigua més durant la cocció).
A casa és un guisat que ens encanta, un mar i muntanya tradicional que té l'èxit assegurat!
ResponEliminaun plat típic de la terra.....a casa ens agrada molt
ResponEliminat'ha quedat genial
Agrada molt aquest plat, amb pèsols o amb carxofes... i si no n'és el temps, doncs amb una patateta també!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Quina pintaaaa!!! La teva parella deu estar encantada que preparis els plats d la seva àvia!!!! :)
ResponEliminaPetunets,
Eva
Un plat de mandonguilles excelent y la recepte d'abaix tinc que provarla que no la conec.
ResponEliminaPetonets.
Buena receta, con una salsa estupenda, besos
ResponEliminaSofía
hola beus, gràcies pels ànims! aea bimés puc ser espectadora i lectora de les coses bones que cuineu, com aquestes mandonguilles! petons
ResponEliminaamb un dit ni el nom poso bé Neus!!!
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaNo passa res Teresa!! Ja s'havia entés.... amb el braç com el tens aquestes coses són normals! Millora't!
ResponEliminaestos platos clásicos son fantásticos y me encantan ,es una combinación que triunfa en casa como en la tuya
ResponEliminabon cap de setmana
peto
Clàssics que sempre triumfen!!!!!!no et coneixia, ens anirem veient!!
ResponEliminaEs genial recuperar els plats de tota la vida! Deliciós! Una abraçada! Anna de retallsdecuina.cat
ResponEliminaEs genial recuperar els plats de tota la vida! Deliciós! Una abraçada! Anna de retallsdecuina.cat
ResponEliminaNeus un 10 a la teva recepta. Nem per feina i menys histories. Fare la teva recepte. M'ha agradar encara que li posare una picadeta d'ametlles, caleta, julivert i un allet. Gracies
ResponElimina