diumenge, 26 de maig del 2013

Pastís Guinness





Fa moltíssim temps que tinc pendent de penjar aquesta recepta, concretament des que vaig fer la Mousse decervesa i xocolata, ja que aquest pastís és la base d’aquella mousse. Quan vaig fer la mousse vaig fer-la amb tots els ingredients del pastís, i amb la resta de la pasta que no vaig utilitzar per la base vaig fer el pastís. La veritat és que a mi em va encantar! El gust potent de la xocolata i la cervesa negra contrasta fantàsticament amb la crema de formatge, amb el frosting! Ara, és un pastís d’aquells de menjar-se un tallet perquè és força contundent.

Ingredients:

- 250g de farina
- 75g de cacau en pols
- 400g de sucre
- 2 i ½ culleradetes de bicarbonat
- 250ml de cervesa negra Guinness
- 250g de mantega a temperatura ambient
- 140ml de nata líquida per muntar
- 2 ous
- 1 culleradeta d’extracte de vainilla

Pel frosting de formatge (cobertura):

- 300g de formatge d’untar a temperatura ambient
- 150g de sucre llustre
- 350g de nata líquida per muntar

Preparació:

Preescalfar el forn a 180ºC.
Posar en una olla o cassó la cervesa a escalfar i quan tingui temperatura s’hi afegeix la mantega a trossos. Remoure fins que la mantega s’hagi fos.
Apartar del foc i reservar.
En un bol posem els ingredients secs: el cacau, el sucre, la farina i el bicarbonat i els barregem bé.
En un altre bol batem els ous, la vainilla i la nata liquida. Afegim la barreja de cervesa i mantega i remenar bé.
Ara anem afegint a poc a poc la barreja liquida sobre dels ingredients secs, i anem remenant fins a obtenir una barreja homogènia sense grumolls.
Engreixem un motlle de 22 o 24 cm de diàmetre amb mantega i farina, i hi aboquem la barreja. Posem al forn durant uns 40-50 minuts fins que en punxar-lo sigui cuit.
Treure’l del forn i deixar refredar.

Preparació del frosting:

Barrejar el formatge amb el sucre fins que es vegi una crema suau.
Muntar la nata.
Afegir la nata muntada a la barreja de formatge i sucre amb una espàtula o llengua de silicona amb moviments envolvents, fins a obtenir una barreja cremosa i homogènia.
Col·locar el frosting a sobre el pastís ja fred deixant caure una mica pels costats, imitant als gots de cervesa. 


18 comentaris:

  1. Fa temps que tinc ganes de provar aquest pastís, a veure si avuit en tinc l'oportunitat. T'ha quedat molt bé!

    ResponElimina
  2. Neus, ¿te supo a cerveza? A mi ni pizquita. Si es verdad que el sabor a chocolate es muy potente, y la cerveza, aunque no se note, algo hace para que el sabor del chocolate sea más potente si cabe. Es una tarta que me encanta, y llamativa a más no poder.

    Besos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. yolanda toda la razón con lo del sabor a cerveza.... aunque el intenso sabor a chocolate combinado con el frosting me encantó! la mouse de cerveza que hice hace tiemo si tenia un buen aroma a cerveza negra!

      Elimina
  3. Tothom parla molt bé d'aquest pastís que encara no he tastat. Es veu molt bo.
    Petons.

    ResponElimina
  4. Un pastís ben clàssic que tinc pendent des de fa molt de temps.
    A tu t'ha quedat perfecte!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo el vaig descobrir quan investigava per la mousse de cervesa i la veritat és que me'n vaig enamorar..... amb l'excusa de fer la base per la mousse va caure el pastisset i no va deixar a ningú indiferent!

      Elimina
  5. Molt temptador! Doncs jo encara el tinc pendent, amb cervesa... i quina bona pinta que té!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És un postre potent perquè el pa de pessic queda força tupit però molt bo en contrast amb el frosting! S'ha de tastar!

      Elimina
  6. todavía no me ha dado por probarlo,pero buena pinta tiene¡¡
    peto

    ResponElimina
  7. M' apunto al club dels "pendents"...

    ResponElimina
  8. La hice una vez y no me termino de gustar, quizas es porque algo me fallo, tomo nota de tu receta, porque tengo una botella de guiness precisamente para hacer esta tarta, te quedo genial, besos
    Sofía

    ResponElimina
    Respostes
    1. Yo la hice siguiendo una receta de internet, ahora mismo no sé de donde, pero a mi el contraste me gustó. Eso sí queda muy densa y con un trocito pequeñin tienes de sobra!

      Elimina
  9. Una combincaió de sabors molt enecertada!

    ResponElimina
  10. Hola Neus, una recepta molt interessant que no coneixia: l'haurem de fer!!! :)
    Una abraçada
    P.S - Gràcies per passejar pel meu bloc ;)

    ResponElimina

Comenta, critica, parla’n,…. tots els comentaris són benvinguts i agraïts. Un blog es nodreix, creix i evoluciona gràcies als teus comentaris.
Gràcies per perdre uns minuts en deixar la teva opinió.