Fa moltíssim temps que tinc
pendent de penjar aquesta recepta, concretament des que vaig fer la Mousse decervesa i xocolata, ja que aquest pastís és la base d’aquella mousse. Quan vaig
fer la mousse vaig fer-la amb tots els ingredients del pastís, i amb la resta
de la pasta que no vaig utilitzar per la base vaig fer el pastís. La veritat és
que a mi em va encantar! El gust potent de la xocolata i la cervesa negra
contrasta fantàsticament amb la crema de formatge, amb el frosting! Ara, és un
pastís d’aquells de menjar-se un tallet perquè és força contundent.
Ingredients:
- 250g de farina
- 75g de cacau en pols
- 400g de sucre
- 2 i ½ culleradetes de
bicarbonat
- 250ml de cervesa negra Guinness
- 250g de mantega a
temperatura ambient
- 140ml de nata líquida per
muntar
- 2 ous
- 1 culleradeta d’extracte de
vainilla
Pel frosting de formatge
(cobertura):
- 300g de formatge d’untar a
temperatura ambient
- 150g de sucre llustre
- 350g de nata líquida per
muntar
Preparació:
Preescalfar el forn a 180ºC.
Posar en una olla o cassó la
cervesa a escalfar i quan tingui temperatura s’hi afegeix la mantega a trossos.
Remoure fins que la mantega s’hagi fos.
Apartar del foc i reservar.
En un bol posem els
ingredients secs: el cacau, el sucre, la farina i el bicarbonat i els barregem
bé.
En un altre bol batem els
ous, la vainilla i la nata liquida. Afegim la barreja de cervesa i mantega i
remenar bé.
Ara anem afegint a poc a poc
la barreja liquida sobre dels ingredients secs, i anem remenant fins a obtenir
una barreja homogènia sense grumolls.
Engreixem un motlle de 22 o
24 cm de diàmetre amb mantega i farina, i hi aboquem la barreja. Posem al forn
durant uns 40-50 minuts fins que en punxar-lo sigui cuit.
Treure’l del forn i deixar
refredar.
Preparació del frosting:
Barrejar el formatge amb el
sucre fins que es vegi una crema suau.
Muntar la nata.
Afegir la nata muntada a la
barreja de formatge i sucre amb una espàtula o llengua de silicona amb
moviments envolvents, fins a obtenir una barreja cremosa i homogènia.
Col·locar el frosting a
sobre el pastís ja fred deixant caure una mica pels costats, imitant als gots
de cervesa.
Fa temps que tinc ganes de provar aquest pastís, a veure si avuit en tinc l'oportunitat. T'ha quedat molt bé!
ResponEliminaqueda molt bo! és potent però molt interessant!
EliminaNeus, ¿te supo a cerveza? A mi ni pizquita. Si es verdad que el sabor a chocolate es muy potente, y la cerveza, aunque no se note, algo hace para que el sabor del chocolate sea más potente si cabe. Es una tarta que me encanta, y llamativa a más no poder.
ResponEliminaBesos.
yolanda toda la razón con lo del sabor a cerveza.... aunque el intenso sabor a chocolate combinado con el frosting me encantó! la mouse de cerveza que hice hace tiemo si tenia un buen aroma a cerveza negra!
EliminaTothom parla molt bé d'aquest pastís que encara no he tastat. Es veu molt bo.
ResponEliminaPetons.
Realment els contrastos fan que quedi boníssim!
EliminaUn pastís ben clàssic que tinc pendent des de fa molt de temps.
ResponEliminaA tu t'ha quedat perfecte!
Jo el vaig descobrir quan investigava per la mousse de cervesa i la veritat és que me'n vaig enamorar..... amb l'excusa de fer la base per la mousse va caure el pastisset i no va deixar a ningú indiferent!
EliminaMolt temptador! Doncs jo encara el tinc pendent, amb cervesa... i quina bona pinta que té!
ResponEliminaÉs un postre potent perquè el pa de pessic queda força tupit però molt bo en contrast amb el frosting! S'ha de tastar!
Eliminatodavía no me ha dado por probarlo,pero buena pinta tiene¡¡
ResponEliminapeto
está muy rico! pruebalo, te gustará!
EliminaM' apunto al club dels "pendents"...
ResponEliminaCristina quan la facis quedarás encantada!
EliminaLa hice una vez y no me termino de gustar, quizas es porque algo me fallo, tomo nota de tu receta, porque tengo una botella de guiness precisamente para hacer esta tarta, te quedo genial, besos
ResponEliminaSofía
Yo la hice siguiendo una receta de internet, ahora mismo no sé de donde, pero a mi el contraste me gustó. Eso sí queda muy densa y con un trocito pequeñin tienes de sobra!
EliminaUna combincaió de sabors molt enecertada!
ResponEliminaHola Neus, una recepta molt interessant que no coneixia: l'haurem de fer!!! :)
ResponEliminaUna abraçada
P.S - Gràcies per passejar pel meu bloc ;)