El blog portava parat des
del mes de juny, fa aproximadament un mes, i no perquè no hagi cuinat... cuinar
he cuinat però amb aquesta calor fa força mandra entrar a la cuina a fer segons
què i també em costa força posar-me davant l’ordinador....uix quina
inactivitat!! Bé, finalment he acumulat diverses receptes fresquetes així que
no puc deixar de penjar-les!
Comencem amb aquesta cremeta
freda, que és una recepta d’en Bruno Oteiza i que queda deliciosa!!!! Molt
fina, fresqueta i amb un contrast exquisit entre la carbassa i la taronja! Ell
l’acompanyava amb un “guacamole” i uns escamarlans, però jo vaig optar per una
broqueta de gambes i pernil. Una combinació molt bona. Proveu-la perquè en
aquests dies de calor aquestes cremes fredes són una súper delícia i molt
nutritives!
Ingredients:
- 700 g de carbassa
- 3 taronges
- 125 g de formatge fresc
tipus philadephia
- Sal
Preparació:
Pelar i tallar en trossos la
carbassa i posar-la a bullir en abundant aigua amb sal. Un cop cuita la carbassa,
colar-la però conservar l’aigua.
Triturar la carbassa amb el
suc de les taronges i el formatge fresc. Ajustar la textura de la crema amb l’aigua
de bullir la carbassa. (Jo no la vaig haver d’afegir tota, només un parell de
rajolins, perquè amb això ja vaig obtenir la textura desitjada).
Refredar a la nevera.
Per acompanyar vaig
embolicar unes gambes pelades amb pernil salat, les vaig punxar en una broqueta
i les vaig posar al forn amb el gratinador per coure les gambes i que el pernil
quedés cruixent.
Nota: Cal tenir en compte
quan s’ajusta la textura que la crema en refredar-se s’espesseix una mica.
Un plat perfecte per aquestes calors, i amb la broqueta és un sopar ideal!
ResponEliminaes super fresqueta i bonissima!
EliminaSi Neus, ha de ser ben refrescant! A més, la combinació carbassa i taronja la trobo molt interessant :)
ResponEliminaqueda deliciosa i el puntet que li dona la taronja es ben curios!
EliminaBen tornada de nou! :)
ResponEliminaLa crema de carbassa m'encanta, i amb el toc de les taronges ha de quedar molt millor de cara a l'estiu.
si t'agrada la carbassa tasta-la perque queda super refrescant i el puntet de taronja es bonssim!
EliminaDeliciosa la crema (això de barrejar la taronja i la carbassa no m'ho puc perdre) i també l'acompanyament!
ResponEliminaQueda boníssima i super fresqueta!!! ideal per aquests dies de tanta calor!!!! i l'acompanyament és ideal però admet mil acompanyaments i variacions!!
EliminaNeus,he fet moltes vegades crema de carbassa, pero mai amb taronja.
ResponEliminaLa tindré que provar.
Te una molt bona pinta.
Bon estiu!!!!
Isabel és ideal!! Jo tampoc l'havia fet mai amb taronja però vaig veure la proposta d'aquest cuiner: original i fresqueta, així que vaig pensar que l'havia de fer si o si. I no em va decepcionar!! És fantàstica!!
Elimina