Jo no tinc geladora, alguna
vegada he pensat en comprar-la, però la veritat és que no tinc gaire espai a la
cuina per guardar trastos i vaig pensar: provarem de fer els gelats sense
geladora i segons com quedin decidirem! Així que vaig estar buscant i remenant
per internet i finalment vaig trobar la pàgina d’una noia que és ideal!!
Denikatessen és una pàgina elegant, tota dedicada als dolços i on s’expliquen
una gran quantitat de gelats per fer sense geladora!! Així que seguint les
instruccions d’aquesta noia vaig decidir-me a fer el gelat de vainilla que és
realment cremós i amb un gust impressionant! Res a envejar als gelats comprats,
tot el contrari!! I amb aquests dies tan calorosos què hi ha millor que un bon
gelat?!!
Ingredients (per 1l aproximadament):
- 150g de sucre blanc
- 240ml de llet sencera
- 1 beina de vainilla
- 4 rovells d’ou mitjà
- 480 ml de nata líquida (35%
m.g.)
Preparació:
En un cassó posar la llet.
Obrir la beina de vainilla longitudinalment i amb un ganivet retirar-ne les
llavors. Afegir les llavors i la beina a la llet i fer que bulli. Quan comenci
a bullir, retirar del foc, afegir el sucre i remenar perquè es desfasi, i
deixar reposar 10 minuts.
En un bol batre els rovells
de l’ou i tot seguit afegir gradualment la llet sense deixar de remoure perquè
els rovells no quallin. Posar la barreja en un cassó i escalfar-la a foc lent,
removent constantment perquè la crema no s’enganxi, fins que espesseixi.
Retirar del foc i afegir-hi la nata líquida, per tallar la cocció, i remenar
bé.
Preparar un bol amb aigua
gelada on entri un altre bol per refredar la crema. Posar en aquest segon
vol la crema colada i deixar-la
refredar.
Quan sigui freda posar-la en
un recipient que pugui anar al congelador, ficar-la al congelador durant una
hora. Treure-la i remenar-la amb un batedor de barnilles elèctric per trencar
els cristalls que s’hagin format. Fer aquesta operació cada 30-45 minuts durant
2 o 3 hores. Quan el gelat tingui la
textura idònia ja el podem deixar al congelador llest per menjar.
Hola Neus, gràcies per enviar-me la foto del teu gelat. Ja la pot veure tothom tant al "Escaparate" com al peu de la meva recepta. És molt gratificant veure que les receptes us agraden i rebre una miqueta de reconeixement. Petons.
ResponEliminaGràcies Nika!! Ens va semblar deliciós, segur que el repeteixo!! I gràcies per tenir aquest blog tan fantàstic! Ja he fet un iogurt gelat també i tinc posat el ull en diverses de les teves receptes!! Merci per passar per aquí. Petons
EliminaAmb aquestes calors els gelats són el que més de gust ve :) I aquest clàssic de vainilla és fantàstic i molt versàtil!
ResponEliminaUna abraçada Neus!
Dolors aquesta recepta queda fantàstica!!! Té un gust boníssim i ideal per les calors que estan fent!
EliminaAra a l'estiu sobreviuria gràcies a gelats, gaspatxos, amanides i fruita.
ResponEliminaI si el gelat és casolà, molt més sa i molt més bo!
Gemma sense aquests plats fresquets els estius serien impossibles!!! Aquest gelat queda súper bo i a sobre saps el què porta!
EliminaJo tampoc tinc geladora i aquesta recepta penso provar-la sense falta. Petons.
ResponEliminaChus si la proves t'encantarà perquè és ideal!! Té un gust deliciós i una textura molt cremosa!
EliminaEl de vainilla és un clàssic insubstituible!!! Una abraçada!
ResponEliminai tant que es un classic Monica! i aquest queda bonissim!
Elimina