A casa meva la bona orxata
de xufla agrada molt i molt, i a més a més és un remei fantàstic per la calor
que ens acompanya.
La orxata és una beguda facilíssima
de fer a casa, molt econòmica i, sobretot, molt millor que qualsevol orxata
envasada. Això sí, és una beguda delicada perquè no aguanta molt temps a la
nevera.
Ingredients:
- 250g de xufles
- 1,5l d’aigua mineral
- 6 cullerades de sucre (el
sucre va una mica al gust)
Preparació:
Posar les xufles en remull
durant 8 hores com a mínim.
Escórrer les xufles i
netejar-les. Triturar-les amb l’aigua mineral. Amb un drap de cotó o un colador
ben fi colar la pasta de les xufles , aixafant-la bé perquè treguin tot el suc.
Posar-li el sucre a l’orxata i ficar-la a la nevera fins que sigui ben freda.
Nota: Cal tenir en compte que
la orxata fresca només aguanta 3-4 dies a la nevera, passat aquest temps s’espatlla.
No he fet mai orxata a casa, sembla força fàcil. Ho haurem de provar, petons.
ResponEliminaes super facil chus, i a més a més queda boníssima, res a veure amb les comprades!
EliminaJo tampoc no n'he fet mai...però amb aquesta recepta costa no animar-se!!!
ResponEliminaMònica si la proves no et decebrà!! Queda boníssima, molt barateta i super fàcil!
EliminaHola Neus una horchata muy buena asi casera y todavia apetece tomarla
ResponEliminaPeto
si que apetece si! y casera queda riquisima!
EliminaHola! Acabo de tornar de les vacances i passo a saludar, tinc molta feina atrassada amb els blogs :)
ResponEliminaA casa també som fans de l'orxata, i casolana molt més bona! I no passar res que es faci mal bé de seguida, perquè s'acaba molt abans :)
Bentornada Gemma!! Espero que hagin anat molt bé les vacances i gràcies per la visita! és cert que la orxata casolana s'acaba molt i molt ràpid, així que no té temps de fer-se malbé!!
Elimina