dissabte, 31 d’agost del 2013

Orxata de xufla




A casa meva la bona orxata de xufla agrada molt i molt, i a més a més és un remei fantàstic per la calor que ens acompanya.
La orxata és una beguda facilíssima de fer a casa, molt econòmica i, sobretot, molt millor que qualsevol orxata envasada. Això sí, és una beguda delicada perquè no aguanta molt temps a la nevera.

Ingredients:

- 250g de xufles
- 1,5l d’aigua mineral
- 6 cullerades de sucre (el sucre va una mica al gust)

Preparació:

Posar les xufles en remull durant 8 hores com a mínim.
Escórrer les xufles i netejar-les. Triturar-les amb l’aigua mineral. Amb un drap de cotó o un colador ben fi colar la pasta de les xufles , aixafant-la bé perquè treguin tot el suc. Posar-li el sucre a l’orxata i ficar-la a la nevera fins que sigui ben freda.


Nota: Cal tenir en compte que la orxata fresca només aguanta 3-4 dies a la nevera, passat aquest temps s’espatlla.

8 comentaris:

  1. No he fet mai orxata a casa, sembla força fàcil. Ho haurem de provar, petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. es super facil chus, i a més a més queda boníssima, res a veure amb les comprades!

      Elimina
  2. Jo tampoc no n'he fet mai...però amb aquesta recepta costa no animar-se!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mònica si la proves no et decebrà!! Queda boníssima, molt barateta i super fàcil!

      Elimina
  3. Hola Neus una horchata muy buena asi casera y todavia apetece tomarla
    Peto

    ResponElimina
  4. Hola! Acabo de tornar de les vacances i passo a saludar, tinc molta feina atrassada amb els blogs :)
    A casa també som fans de l'orxata, i casolana molt més bona! I no passar res que es faci mal bé de seguida, perquè s'acaba molt abans :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bentornada Gemma!! Espero que hagin anat molt bé les vacances i gràcies per la visita! és cert que la orxata casolana s'acaba molt i molt ràpid, així que no té temps de fer-se malbé!!

      Elimina

Comenta, critica, parla’n,…. tots els comentaris són benvinguts i agraïts. Un blog es nodreix, creix i evoluciona gràcies als teus comentaris.
Gràcies per perdre uns minuts en deixar la teva opinió.