dimarts, 17 de setembre del 2013

"Tiramisú" de poma





El primer que he de dir és que aquest no és un autèntic tiramisú.... li he posat aquest nom perquè la crema de mascarpone que porta és la mateixa que preparo pel tiramisú. També he de dir que aquestes postres no són una idea meva, sinó que vaig fer la recepta inspirant-me en unes postres d'un restaurant, que vaig tastar fa molt de temps, la qual cosa també vol dir que feia molt de temps que tenia pendent de fer aquestes postres! Ens van agradar molt al restaurant i també a casa! La combinació de la compota de poma, la crema de tiramisú i el cruixent del crumble és ideal!

Ingredients:

Pel crumble:

- 100g de mantega
- 50g de sucre
- 100g de farina

Per la crema de tiramisú:

- 250g de formatge mascarpone
- 2 ous
- 2 cullerades de sucre

Per la compota de poma:


- 5 pomes
- 100g de sucre
- El suc de ½ llimona
- 1 rajolí d’aigua

Preparació:


Comencem preparant la compota de poma, i per fer-ho pelem i traiem les llavors a les pomes i les tallem a  trossos petits. Posem la poma en un cassó amb el sucre, el suc de llimona i un rajolí d’aigua, i el posem a escalfar a foc lent. Deixem que la compota es vagi coent a foc lent tapant el cassó. Quan la poma sigui cuita, la retirem del foc i deixem que es refredi.

Ara preparem el crumble, barrejant el sucre, la farina i la mantega freda. S’han d’anar barrejant els ingredients de tal manera que quedi com en granets, com si fos sorra. Posem el crumble en una plata de forn amb paper de forn i el coem a 180ºC durant uns 15 minuts. Ho deixem fins que estigui torradet. El deixem refredar.

Per acabar fem la crema de mascarpone. Muntem les clares a punt de neu i per altra banda, muntem els rovells amb el sucre fins que hagin doblat el volum. Afegim el mascarpone als rovells i després hi afegim les clares suaument amb moviments envolvents per tal que no s’abaixin.

Per muntar les postres, posem en la base la compota de poma, després la crema de mascarpone i finalment el crumble.

Nota: el crumble és millor afegir-lo just abans de menjar les postres, perquè així no perd el cruixent. 




Descarrega la recepta en PDF en català
Descarga la receta en PDF en castellano

16 comentaris:


  1. Neus; Un altre manera de fer el "tiramisú" i amb un gust molt conegut, i també ampli, com és la poma. Un bon acabament d'un àpat amb aquest postre.
    Salutacions Neus¡¡ :O) :O)

    ResponElimina
    Respostes
    1. josep son unes postres rodones i que et fan quedar d'allo més bé!

      Elimina
  2. Unes postres delicioses, m'encanta la combinació de la compota amb la crema. I el crumble és la cirereta del pastís! Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. queden unes postres boníssines Chus! jo em torno boja per la poma cuita i la crema de mascarpone, així que aquestes postres són de les meves preferides!

      Elimina
  3. es una manera bien diferente del clasico pero tambien muy bueno y asi en vaso queda genial.Yo prepare tambien uno muy parecido ya hace tiempo.
    Bss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Miquel lo bueno de la crema de mascarpone es que admite muchas variaciones y combinaciones, y ésta queda riquísima!

      Elimina
  4. Esa capita crujiente que tiene arriba el tiramisú me ha encantado, pero el resto no tiene desperdicio, me gusta mucho la presentación, besos
    Sofía

    ResponElimina
    Respostes
    1. muchas gracias Sofia! la combinación de sabores y texturas es muy muy rica!

      Elimina
  5. Encara que no sigui un tiramissú pròpiament dit m'encanta, Neus! I encara que no sigui del tot inventat, sinó tret d'un restaurant, trobo que combina molt bé tres sabors i tres textures boníssimes! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marina a mi m'encanta el tiramisú i aquesta versió no té res a envejar a l'original! les textures i els sabors combinen a la perfecció!

      Elimina
  6. La combinació ha de quedar boníssima, i el contrast de textures també.
    La presentació en gotetes queda molt elegant.

    ResponElimina
    Respostes
    1. son unes postres rodones! a mi la combinació m'encanta, pero es que jo soc super fan de la crema de mascarpone i de la poma cuita!

      Elimina
  7. Neus, té una pinta espectacular i per a mi la poma i la llimona són les fruites reines de les postres.

    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. montse la pinta és fantàstica i el gust encara més! la poma és un valor segur!! a mi cuita m'encanta!!

      Elimina
  8. Me encanta ;) De verdad tiene maravillosa pinta ;)

    Sigo tu precioso blog y espero que hagas lo mismo con el mio www.gabusiek.blogspot.com
    Un beso grande

    ResponElimina
  9. Ostres Neus un 10!!! Una versió molt interessant del tiramisú tradicional. A més, a mi la poma només m'agrada cuita així que segur que aquest tiramisú cau aquesta tardor :)
    Una abraçada

    ResponElimina

Comenta, critica, parla’n,…. tots els comentaris són benvinguts i agraïts. Un blog es nodreix, creix i evoluciona gràcies als teus comentaris.
Gràcies per perdre uns minuts en deixar la teva opinió.