divendres, 19 de juny de 2020

Pa de motlle




Hola a tots i totes!

A casa ens agrada menjar pa de motlle de forn de pa, més artesanal, no d’aquest industrial que venen al super. I aquesta recepta és el resultat de veure que m’estava quedant sense pa de motlle i pensar que potser el podia fer jo mateixa... i sí!
Encara tinc força receptes resultat del confinament, i aquesta és una d’elles. Durant aquest període m’he animat a fer pa i la veritat és que seguiré fent-ne perquè queden molt bons i tampoc prenent tant de temps.
Aquest pa de motlle va quedar amb una textura consistent però suau alhora. Jo el vaig guardar en una bossa de plàstic i em va aguantar super bé una setmana.
Un incís, per mi, estava un punt salat, així que quan el torni a fer potser li poso una micona menys de sal. Per tota la resta, una bona troballa que tornaré a repetir!


Ingredients:
- 425 gr de farina de força
- 180 gr de llet
- 1 ou
- 10 gr de llevat fresc
- 45 gr d'oli d'oliva verge
- 5 gr de sucre
- 10 gr de sal

Preparació:
Desfer el llevat en la llet.
Posar tots els ingredients en un bol i amassar amb l'accessori del ganxo de la batedora durant uns 10 minuts. L'ha massa queda una mica enganxosa però es pot treballar.
Treure la massa del bol i fer-ne una bola. Posar-la en un recipient prèviament untat amb oli i tapar-la amb un drap. Deixar llevar fins que dobli el seu volum.
Untar amb oli un motlle de llum cake o de pa de motllo.
Treure la massa del bol i donar-li forma com de xurro de la mateixa llarga que el motlle. Posar la massa al motlle i aixafar-la perquè s'ajusti bé al motlle. Tapar-la amb un drap i deixar-la llevar fins que hagi doblat el volum. Jo la vaig deixar fins que estava a punto de sortir del motlle.
Escalfar el forn a 250 °C i un como calent, ficar el pa de motlle al forn i baixar la temperatura a 230°C durant uns 35-40 minuts.
Un cop passat el temps, treure el motlle del forn i deixar-lo 5 minuts a sobre una reixeta. 
Només s'ha de deixar al motlle 5 minuts fora del forn perquè si no agafaria humitat. 
Desmotllar i deixar refredar.

Cap comentari:

Publica un comentari

Comenta, critica, parla’n,…. tots els comentaris són benvinguts i agraïts. Un blog es nodreix, creix i evoluciona gràcies als teus comentaris.
Gràcies per perdre uns minuts en deixar la teva opinió.