dimarts, 20 de desembre del 2011

Rissotto de xampinyons i carxofes amb tempura de gambes






Bé, com gairebé tot el que penjo al blog, m'encanta el Rissotto, i crec que de gairebé qualsevol cosa, sempre que sigui un bon rissotto, perquè trobes cada cosa.....
Com hem passa sovint, un dia vaig veure que en Karlos Arguiñano feia un Rissotto de xampinyons molt senzill i que semblava quedar deliciós, així que no vaig trigar a provar la recepta. La he fet moltes vegades i amb diferents ingredients i sempre queda magnífic i és molt fàcil de fer!

Ingredients (4 pers.):

- 200g. Arrós
- 600g. Xampinyons
- 4 Carxofes
- Brou de verdures
- 12 Cues de gamba pelades
- 2 cullerades de farina
- Aigua
- 1 Ceba
- Oli d’oliva
- Sal


Preparació: 

Pica la ceba i afegeix-la a una cassola amb un rajolí d’oli. S'assaona i deixa ofegar. Quan agafin color, neteja i trosseja les carxofes i els xampinyons. Afegeix primer les carxofes i quan estiguin una mica cuites afegeix els xampinyons. Cuina a foc mitjà. Quan es daurin, afegeix l'arròs. Aboca 2 cassons de brou calent i remou, perquè vagi traient la fècula. Segueix afegint, a poc a poc, el brou calent sense deixar de remenar. Si ens quedem sense brou podem escalfar una mica d'aigua i anar-la afegint. Cuina a foc mitjà fins que l’arròs estigui cuit.
Amb la farina i l’aigua molt molt freda fer una barreja no gaire espessa, afegint una mica de sal, passar les cues de gamba per aquesta barreja i fregir en oli abundant i força calent. Treure les gambes i posar-les a sobre d’un paper absorbent per què deixin anar l’oli sobrant.
Per emplatar, posar el rissotto acompanyant de tres gambes en tempura.


2 comentaris:

  1. UN clàssic sensacional que té l'èxit assegurat. I amb les gambes, converteix un arròs de diari en un plat de festa grossa.

    ResponElimina
  2. Les gambes en tempura són una delícia!! la tempura en general és una delícia!! I amb el rissotto fan un contrast molt bo!

    ResponElimina

Comenta, critica, parla’n,…. tots els comentaris són benvinguts i agraïts. Un blog es nodreix, creix i evoluciona gràcies als teus comentaris.
Gràcies per perdre uns minuts en deixar la teva opinió.