dijous, 8 de març del 2012

Flam a la llimona


Hola a tots i a totes!!! Avui torno amb aquestes fantàstiques postres, suau, lleuger i amb un gustet a llimona que el fa molt adequat per a unes postres d’un dinar copiós o per a qualsevol ocasió.
Estic fent la col·lecció “Delicias al Horno” de Planeta d’Agostini i proposaven la recepta d’un flam a la taronja, però vaig preferir modificar la receptar i fer-lo amb gustet de llimona.
Us el recomano!!
Us passo la recepta tal i com jo la vaig fer.
Ahhhh!! Com podreu veure a les fotografies el caramel em va quedar força claret,  però és que jo i el caramel no ens portem gaire bé.... després de tres intents vaig preferir no fer-lo més fosc perquè la vegada anterior se’m va cremar mentre el posava als motllos.... bé una peripècia!! A part del caramel, la recepta és molt senzilla! Animeu-vos!
.

Ingredients:

- 350 gr de sucre
- 610 ml de llet sencera
- 250 ml de nata per muntar
- ½ culleradeta d’extracte de vainilla
- ½ culleradeta d’aroma de llimona (opcional)
- Ratlladura de 2 llimones
- 2 ous i 3 rovells

Preparació:

Per fer el caramel, posar en una paella de fons gruixut 100ml d’aigua i 250g de sucre a foc fort, i quan s’hagi fos el sucre abaixar-lo una mica. Deixar-lo al foc fins que el caramel sigui ros. Repartir-lo entre els motlles.
Posar la llet, la nata, l’extracte de vainilla, l’aroma de llimona i la ratlladura de llimona en un cassó i fer bullir la barreja. Apartar del foc i deixar reposar durant 30 minuts perquè es refredi i acabi d’agafar l’aroma.
Prescalfar el forn a 170ºC. En un bol, batre la resta del sucre, els ous sencers i els rovells fins a obtenir una barreja espessa.  Escalfar la barreja de la llet i la nata i afegir-la mica en mica i remenant a la barreja dels ous passant-la per un colador. Barrejar bé i posar la barreja als motllos fent-la passar altra vegada per un colador.
Posar aigua calenta en una plata de forn de manera que cobreixi fins a la meitat de les parets dels motllos. Enfornar al bany maria durant 30-35 minuts perquè els flams quedin ferms. Deixar que es refredin i a continuació refredar al menys durant 4 hores a la nevera.

Bon profit!!

2 comentaris:

  1. Amb aquest aroma de llimona ha de quedar deliciós. I el caramel claret a mi m'agrada més ;)

    ResponElimina
  2. La veritat és que a casa no ens agrada gaire el caramel, així que sent claret va millor perquè massa fosc és amargant. Queden unes postres molt bones i suaus, ideals!

    ResponElimina

Comenta, critica, parla’n,…. tots els comentaris són benvinguts i agraïts. Un blog es nodreix, creix i evoluciona gràcies als teus comentaris.
Gràcies per perdre uns minuts en deixar la teva opinió.