dilluns, 17 de setembre del 2012

Trena amb poma, plàtan i maduixa




Hola de nou a tots i a totes!!
Crec que aquesta entrada no es pot tractar ni cop a recepta, perquè és tan i tan fàcil que no calen ni quantitats.
Això si, el resultat són unes postres o un berenar fantàstics i molt fàcils de fer, que ens poden treure de qualsevol compromís amb molt poca feina.
Si volem que com a postres quedi una mica més “resultón”, es pot servir la trena una mica calenta i acompanyada amb una bola de gelat.
Aaaahhh!!! També és una recepta i un recurs fantàstic per aprofitar alguna peça de fruita que s’ha de liquidar amb urgència de la nevera.
En aquest cas jo la he fet amb maduixes, plàtan i poma, però es pot fer amb la fruita que es vulgui, perquè accepta qualsevol combinació.

Ingredients:

- 1 poma
- 1 plàtan
- 1 grapat de maduixes
- Sucre moreno
- 1 làmina de pasta de full
- Ou batut per pintar

Preparació:

Agafar la làmina de pasta de full, desenrotllar-la i posar-la a sobre una plata de forn amb paper de forn. Per tal de poder muntar la trena, es tracta de marcar, sense tallar, un rectangle al centre de la làmina i la pasta que queda als costats tallar-la en tires, des del fi del rectangle fins a la fi de la massa.
Pelar la poma i el plàtan i rentar les maduixes, i tallar totes les fruites en làmines primetes. Posar les fruites al centre de la làmina de pasta de full i posar-hi sucre moreno per sobre, al gust.
Per fer la trena, cal posar primer els trossos de d’alt i baix de la làmina de pasta de full cap al centre de la làmina, és a dir, cal plegar-los cap al centre, i després anar plegant les diferents tires que hem fet, dels costats cap al centre intercalant una de cada costat, per tal que es vagi formant el dibuix de la trena.
Per acabar, pintar amb ou batut i posar-hi per sobre sucre moreno.
Posar al forn, prèviament escalfat, a 180ºC uns 20-25 minuts o fins que estigui daurada per sobre.


4 comentaris:

  1. Benvinguda de nou!
    Una recepta senzilla però boníssima i ideal per aprofitar les fruites massa madures que ja no vol ningú ;)

    ResponElimina
  2. La verdad es que para lo sencillo que es está delicioso y te saca de mil apuros, a parte de aprovechar fruta madura como dice Gemma! El jugo de la fruta i el azúcar crean un almívar durante la cocción que lo hacen excelente!

    ResponElimina
  3. Un pastis fàcil, de presentació fantàstica i boníssim, què més podem demanar!!!!
    Petonets

    ResponElimina

Comenta, critica, parla’n,…. tots els comentaris són benvinguts i agraïts. Un blog es nodreix, creix i evoluciona gràcies als teus comentaris.
Gràcies per perdre uns minuts en deixar la teva opinió.