Aquest mes a
Memòries d’una cuinera ens han proposat un repte molt divertit: fer galetes!
A casa meva
agraden molt les galetes i vaig aprofitar aquest repte per repetir-ne unes que
havia fet fa molt de temps extretes d’un llibre que em sembla que es deia “Chocolate”.
A més a més, aprofitant que tenia uns colorants per casa vaig aprofitar per
fer-les una micona més divertides i afegir-hi una mica de color a l’assumpte.
La recepta
original proposa unes galetes en forma d’espiral que combina una part de massa
amb gust a xocolata i una altra amb gust de llimona. Pel que fa als gustos ho
he deixat igual, però la massa de llimona la vaig dividir entre 4 i a cada part
li vaig afegir un color. He d’admetre que més que espirals hem van quedar una espècie
de cargols de dos colors (perquè vaig deixar la massa molt gruixuda), però
són molt divertides igual i de gust eren
molt bones.
Aquestes galetes
queden força cruixents i amb un gustet de llimona molt bo. A casa agraden més
les galetes més tovetes, més de mantega, però es van acabar igual!
Ingredients:
- 175 g de mantega estovada
- 350 g de farina blanca
- 300 g de sucre llustre
- 1 ou batut
- 25 g de xocolata negra fosa
- Ratlladura de la pell d’una llimona o 1 culleradeta d'aroma de llimona
- colorants alimentaris (si es volen fer de colors)
Preparació:
Bat la mantega amb el sucre en un bol gran fins que la barreja quedi lleugera i esponjosa. Incorpora l’ou batut poc a poc a la crema de mantega, batent bé.
Tamisa la farina i incorpora-la, barrejant bé fins a obtenir una massa de consistència tova. Posa la meitat de la pasta en una altre bol i incorpora la xocolata fosa. Barreja-ho bé fins que adquireixi una textura homogènia. Afegeix la ratlladura de llimona a l’altra meitat de pasta (Si es volen fer de colors, aquest seria el moment de dividir la pasta i/o afegir el colorant)
Estira les dues parts de la pasta a sobre una superfície lleugerament enfarinada i composa dos rectangles de la mateixa mida. Col·loca la pasta de llimona a sobre de la de xocolata. Enrotlla els dos rectangles, pressionant bé. Utilitza un full de paper vegetal per a guiar-te.
Deixa la pasta a la nevera fins que estigui freda i s’endureixi. Un cop endurida, talla el rotlle a llesques i posa-les a sobre les plates del forn.
Cou les galetes al forn escalfat prèviament a 190ºC uns 10-12 minuts, fins que estiguin lleugerament daurades.
Passa-les a una reixeta metàl·lica per a que es refredin del tot.
Ingredients:
- 175 g de mantega estovada
- 350 g de farina blanca
- 300 g de sucre llustre
- 1 ou batut
- 25 g de xocolata negra fosa
- Ratlladura de la pell d’una llimona o 1 culleradeta d'aroma de llimona
- colorants alimentaris (si es volen fer de colors)
Preparació:
Bat la mantega amb el sucre en un bol gran fins que la barreja quedi lleugera i esponjosa. Incorpora l’ou batut poc a poc a la crema de mantega, batent bé.
Tamisa la farina i incorpora-la, barrejant bé fins a obtenir una massa de consistència tova. Posa la meitat de la pasta en una altre bol i incorpora la xocolata fosa. Barreja-ho bé fins que adquireixi una textura homogènia. Afegeix la ratlladura de llimona a l’altra meitat de pasta (Si es volen fer de colors, aquest seria el moment de dividir la pasta i/o afegir el colorant)
Estira les dues parts de la pasta a sobre una superfície lleugerament enfarinada i composa dos rectangles de la mateixa mida. Col·loca la pasta de llimona a sobre de la de xocolata. Enrotlla els dos rectangles, pressionant bé. Utilitza un full de paper vegetal per a guiar-te.
Deixa la pasta a la nevera fins que estigui freda i s’endureixi. Un cop endurida, talla el rotlle a llesques i posa-les a sobre les plates del forn.
Cou les galetes al forn escalfat prèviament a 190ºC uns 10-12 minuts, fins que estiguin lleugerament daurades.
Passa-les a una reixeta metàl·lica per a que es refredin del tot.
T'han sortit unes galetes molt maques.
ResponEliminaPetons.
Ostres ! Jo també les volia fer pel memories ;) N'haure de buscar unes altres ! T'ha quedat fantastiques: enhorabona !!!
ResponEliminaLes pots fer igual i així tenim diverses versions, o si en fas unes de diferents també tindrem més on triar i remenar!
EliminaQuina monada, queden precioses amb els dos colors!
ResponEliminaI a nosaltres ens encanten les galetes ben cruixents ;)
Si us agraden cruixents fes-les perquè com porten força sucre queden força cruixents i el gustet és boníssim!
EliminaApa, que xules Neus! Això dels colorants és fantàstic, oi? És que segons com semblen de joguina i tot! Bona proposta pel Memòries!!
ResponEliminaA que són divers??!!! Volia alguna cosa una mica divertida per animar el blog! Jo encara no tinc nens però quan en tingui segur que totes aquestes cosetes amb colors els encanten!
EliminaOhhhh qué originales,coloridas y bonitas!!!! a mi es que todo lo que lleve color me encanta.
ResponEliminaUn besito
Neus unas galletas fantasticas y asi con este color son mas irresistibles¡¡
ResponEliminapeto
Qué chulas¡¡¡ originales y riquísimas¡¡¡
ResponEliminaUnes galetes molt vistoses, segur que encanten als nens.
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar al memòries.
Moníssimes...Una cucada. Sap greu menjar-se-les.
ResponEliminaQuines galetes més divertides! Mira que jo he fet galetetes amb la meva peque..... però aquestes les apunto a l'agenda de pendents, que queden espectaculars!
ResponEliminaQué maques aquestes galetes de colors!!! M'encanten! son superdivertides!
ResponEliminaQuines galetes més xules!!!amb aquests colors les fan ben atractives... segur que petits i grans no pararien!!
ResponEliminaQuines galetes més xules!!!amb aquests colors les fan ben atractives... segur que petits i grans no pararien!!
ResponEliminaA més de bones t´han quedat una xulada. Petonets
ResponEliminaquina pinta més bona!!!! a més, són molt xules amb tants colors! moltíssimes gràcies per participar. petonets
ResponEliminaChe belli i biscotti! Mi piacciono cosi colorati!
Baci!
http://sisterspetreideas.blogspot.ro/