Avui per primera
vegada participo en la Recepta del 15 que proposa el blog dels Fogons de la
Bordeta i que aquest mes té com a ingredient protagonista la carbassa.
No sabia quina
recepta fer perquè tot sovint a casa cuinem la carbassa en crema així que vaig
començar a buscar, i buscant buscant vaig trobar aquesta recepta d’en Karlos
Arguiñano que em va agradar moltíssim!
Tenia la idea,
ara veig incorrecte, que fer nyoquis era molt complicat, però res més lluny de
la realitat! Queda un plat amb uns nyoquis suaus i deliciosos perfectament
combinats amb una salsa de xampinyons deliciosa!
Ara que ja he
provat a fer nyoquis m’animaré i els faré també amb patata, que són els
originals!
Us ho recomano!
Ingredients (4
pers.):
- 400g Carbassa
- 350g Farina
- 300g Xampinyons
- 200g crème
fraiche
- 2 cebes tendres
- 2 clares d’ou
- Sal
- Oli d’oliva
Preparació:
Pela i trosseja
la carbassa, posa-la en una placa de forn, posa-li
sal i forneja a 180 º C. durant 30 minuts. Deixa
que es refredi una mica i tritura-la amb
la batedora. Barreja en un bol el puré de
carbassa i les clares d'ou. Afegeix sal
i afegeix la farina. Barreja-ho tot bé
i quan comenci
a admetre la farina, passa la massa a
un taulell i pasta
fins que no s'enganxi
a les mans.
Deixa reposar durant
uns 10 minuts.
Pica les cebes tendres i daura en una paella amb un raig d'oli. Quan comenci a agafar color, afegeix els xampinyons trossejats. Afegeix sal i cuina a foc moderat fins que es daurin els xampinyons. Aboca la nata fresca i deixa que redueixi durant 3-4 minuts.
S'empolvora una superfície neta amb una mica de farina i es forma un cilindre amb la massa. Talla aquest cilindre en 4-5 parts i forma cilindres més fins amb cada un d'ells. Talla’ls a daus petits i cou els nyoquis en una cassola amb abundant aigua bullint. Quan surin a l'aigua, deixa'ls coure 2 minuts més. Escórrer i reserva'ls.
Pica les cebes tendres i daura en una paella amb un raig d'oli. Quan comenci a agafar color, afegeix els xampinyons trossejats. Afegeix sal i cuina a foc moderat fins que es daurin els xampinyons. Aboca la nata fresca i deixa que redueixi durant 3-4 minuts.
S'empolvora una superfície neta amb una mica de farina i es forma un cilindre amb la massa. Talla aquest cilindre en 4-5 parts i forma cilindres més fins amb cada un d'ells. Talla’ls a daus petits i cou els nyoquis en una cassola amb abundant aigua bullint. Quan surin a l'aigua, deixa'ls coure 2 minuts més. Escórrer i reserva'ls.
Afegeix els nyoquis a la salsa
i cuina a foc
suau durant 2-3 minuts.
muy buena idea hacer noquis de calabaza y con esta salsa queda bien ricos.
ResponEliminafelicidades por el premio
peto
Miquel quedan muy buenos estos ñoquis! Si los pruebas vas a quedar encantado!
EliminaNeus, els noquis m'encanten i més si son casolans..que no son fàcils encara que t'ho semblin... si no s'aconsegueix el punt de farina, s'enganxen tot, així que felicitats, t'han quedat de primera!!!! i tenen una pinta....
ResponEliminaQueden fantàstics i amb la quantitat de farina que hi ha a la recepta queden perfectes a la primera. Jo en vaig fer per 6, així que vaig haver d'augmentar les quantitats però van quedar de primera i a la primera!! Te'ls recomano!
EliminaM'encanten els nyoquis i m'encanta la carbassa, així que la teva recepta em sembla sensacional!
ResponEliminaI amb la salsa de bolets, molt de tardor, 100% de temporada ;)
Gemma són de tardor total! i la salsa de xampinyons queda amb un gustet extraordinari, ideal per qualsevol tipus de pasta i amb aquests nyoquis encara més!
EliminaNeus, benvinguda a la recepta del 15. Ja veuràs que ara no te'n podràs desenganxar... he he. Molt bona proposta, aquests nyoquis! I la salseta de xampis també! Petons
ResponEliminaGràcies per la rebuda a la recepta del 15! Ja tenia ganes de participar-hi, però fins ara no he estat inspirada, jijiji. Queden deliciosos aquests nyoquis, els tinc també pendents amb una altra salseta i també vull provar de fer-los amb patata!
EliminaTenen que estar molt bons els nyoquis de carbassa i la salsa també em sembla molt bona.
ResponEliminaPetons.
vaig veure que tu en el blog en tens uns de cigrons i també han de quedar molt bé! a veure si els provo de fer, i també els de patata!!
EliminaLa pasta és de la meva predilecció i, els nyoquis està en les primeres posicions de la llista...Això deu estar per llepar-s'hi els dits.
ResponEliminala veritat és que jo no tenia en molt bon concepte els nyoquis per una mala experiència de fa ays, però amb aquesta recepta vaig canviar totalment d'idea!! estaven deliciosos i els repetire segur!!
EliminaNosaltres també vam estar apunt de fer uns nyoquis de carbassa per la recepta del 15, xo finalment per falta de temps vam acabar fent la crema, però ens queda pendent! així que ens apuntem la teva!
ResponEliminaptns!!
us animo molt a que els feu perque queden super bons!!
EliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
EliminaDoncs ens hi animarem!!
EliminaTens un regalet al nostre blog:
http://formulesculinaries.blogspot.com.es/2012/10/liebster-award.html
Petunets!!
Hola Neus, no coneixia el teu blog i me n'he quedat ben prendada. Quines fotos més boniques i quines receptes més bones :) T'he afegir a la llista de blogs que segueixo per no perdre'm ni una. Una abraçada virtual ben grossa, guapa !
ResponEliminaQuè be combina la carbassa amb la pasta! ahir vaig fer les tallarines de carbassa i avui toquen per dinar! ja espero el moment!
ResponEliminaFantàstic!. No he fet mai nyoquis, ara ja sé on trobar una recepta amb garanties!
ResponEliminaNeus!
ResponEliminaSaps!!??? jo no sé cuinar gaire (la cuinera del bloc es la Carme) i sincerament s'em fa molt costa amunt fer-ho.... soc un verdader desastre!, ho necessito tot apuntat i pas per pas...
I... tinc carbassa de l'hort del padrí i només ser cuinar-la bullida amb mongeta!.. i quina llàstima!, amb lo bona i dolceta que és!... i a la recepta del 15 n'he llegit un munt!, i trobo les receptes una mica "dificiletes" per mi... i aquesta dels nyoquis...GENIAL!
M'animaré a fer-la
Petonets
Neus
Gràcies, però he d'admetre que el mèrit no és tot meu, és una recepta d'en Karlos Arguiñano que sovint fa coses molt fàcils i que agraden molt! Prova'ls i segur que repetiràs!
EliminaHem coindidit amb la pasta, la carbassa i bolets! els tres ingredients trobo que són un molt bon resultat!!
ResponEliminaGenial! Una entrada al 15 per la porta gran! Vam fer nyoquis per la proposta del 15 de boniatos i van quedar espectaculars, o sigui que aquests segur que també ho són amb aquesta salseta!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petons
Sandra