dimecres, 10 d’octubre del 2012

Quiche d'espinacs, ceba confitada i bacon




Feia uns dies que tenia per la nevera una pasta brisa i uns espinacs bullits, així que un dia per sopar em vaig animar a fer  aquesta quiche, que queda deliciosa i és molt senzilla de fer.
Les quiche es poden fer de gairebé qualsevol cosa i són un plat ideal per un sopar informal amb amics o per menjar en fred  o calent en qualsevol ocasió.
En aquest cas, vaig agafar com a base una quiche de porros i poma que té la Clemenvilla al seu blog Bocadosdecielo, que ja he fet varies vegades i surt deliciosa.
Espero que la proveu perquè el contrast entre els espinacs, la ceba confitada i el bacon queda deliciós!! A casa va volar!!

Ingredients:

- 1 pasta brisa
- 300 g d’espinacs bullits i ben escorreguts
- 2 cebes
- Unes tires de bacon (al gust)
- 200 g nata líquida
- 2 ous
- 40 g de formatge (jo vaig posar Emmental)
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre

Preparació:

Per començar caldrà confitar la ceba; per fer-ho, la tallem a juliana i la posem en una paella amb un rajolí d’oli a foc molt suau, sense sal, i removent-la de tant en tant. Ha de deixar-se a la paella fins que agafi un color torradet, preneu-vos-ho amb calma perquè pot estar a la paella ben bé més d’una hora. Reservem.
Folrem un motllo amb la pasta brisa i li fem uns foradets amb una forquilla.
En un bol barregem els ous, amb la nata i el formatge, ho salpebrem i hi afegim els espinacs, el bacon tallat a trossets i la ceba confitada. Barregem bé.
Posem la barreja dins el motllo i ho enfornem, amb el forn prèviament escalfat, a 200ºC fins que la veiem dauradeta.
I a gaudir d’aquesta quiche!

9 comentaris:

  1. M'agraden moltíssim les quiches.Per mi un ingredient bàsic és el bacó. Aquesta combinació la trobo deliciosa- I, sempre amb ceba.

    ResponElimina
  2. A mi també m'agraden les quiches, amb espinacs surt molt bona i es un altre manera de menjar verdures.
    Petons.

    ResponElimina
  3. M'encanten les quiches, són ideals per fer net de nevera ;)
    Amb aquesta combinació ha de quedar ben bona!

    ResponElimina
  4. Neus, una proposta deliciosa i un farcit molt ben escollit. Com a la Cristina, l'Ann i la Gemma, m'encanten les quiches! Petons

    ResponElimina
  5. Riquísima estaría esta quiche, es lo bueno que tienen que abres la nevera y con lo que tienes montas una quichepara disfrutar.
    Un besito

    ResponElimina
  6. Teniu totes molta raó!! Són fantàstique per fer net de nevera i delicioses i molt "resultones" per un bon menjar!

    ResponElimina
  7. a ver a quien no le gusta una buena quiche como esta,es deliciosa¡¡
    peto

    ResponElimina
  8. HEm arribat al teu blog de casualitat, però ens ha agradat tant que ens hi quedarem!!
    I amb aquesta quiche ens has acabat de conquistar!!
    ptns!!

    ResponElimina
  9. Un quiche que de ben segur probaré de fer-lo.....


    Al nostre bloc, t'entreguem el premi "THE VERSATILE BLOGGER AWARD".
    Esperem que et faci il.lusió.

    Petonets
    http://tastdecuina.blogspot.com

    ResponElimina

Comenta, critica, parla’n,…. tots els comentaris són benvinguts i agraïts. Un blog es nodreix, creix i evoluciona gràcies als teus comentaris.
Gràcies per perdre uns minuts en deixar la teva opinió.