Allò promès és
deute que es diu!! Ja vaig comentar a l’anterior entrada que tenia pendent de
publicar la recepta que vaig presentar al concurs que la revista CUINA va fer
per blogaires i amb la cervesa com a protagonista.
No us espanteu,
perquè tot i que sembli que aquesta recepta és molt complicada, no ho és, però
té força feina, perquè s’han de fer 3-4 preparacions diferents.
Finalment la meva
recepta no va resultar finalista al concurs, però he de dir que a casa va ser
la guanyadora perquè a tots els va agradar molt!!!
Ingredients:
Per la base:
- 110 g farina
- 33 g cacau en
pols
- 176 g sucre
- 1 culleradeta
de bicarbonat
- 110 ml cervesa
negre
- 110 g mantega a
temperatura ambient
- 62 ml nata
líquida per muntar
- 1 ou
- ½ culleradeta
de vainilla líquida
Per la mousse de
xocolata:
- 200 ml nata per
muntar
- 2 clares d’ou
- 100 g xocolata per fondre
- 3 fulls de gelatina
- 50 g sucre
- 100 ml llet
Per la mousse de
cervesa:
- 200 ml nata per
muntar
- 2 clares d’ou
- 200 g crema de cervesa
- 3 fulls de
gelatina
- 50 g sucre
- 50 ml llet
Per la crema de
cervesa:
- 200 ml llet
- 125 ml cervesa
negra
- 20 g sucre
- 10 g farina de
blat moro (maicena)
- ½ cullerada de
suc de llimona
- 1 ou
- ½ culleradeta
de canyella
- Un polsim de
gingebre molt
Preparació:
Per la base:
Prescalfar el
forn a 180ºC.
Posar en un cassó
la cervesa a escalfar i quan tingui temperatura posar-hi la mantega tallada a
trossos. Remoure fins que la mantega s’hagi desfet i retirar del foc. Reservar.
Posar en un bol
els ingredients secs: farina, cacau, sucre i bicarbonat; i barrejar-ho bé.
Reservar
En un altre bol
batre l’ou, la vainilla i la nata líquida. Afegir-hi la barreja de cervesa amb
mantega, que ja s’haurà refredat una mica, i barrejar bé.
Afegir a poc a
poc la barreja líquida als ingredients secs i remoure fins que s’obtingui una
barreja homogènia, sense grumolls.
Folrar una plata
de forn amb paper de forn i posar-hi la barreja, de manera que quedi una base
prima.
Posar al forn
durant uns 10 minuts fins que al punxar-ho surti el ganivet o punxó net.
Deixar refredar i
un cop fred tallar a la mida dels motlles o motlle que es vulgui utilitzar, i
posar-ho al fons del motlle o motlles.
Per la mousse de
xocolata:
Posar en remull
en aigua freda els fulls de gelatina.
Desfer la
xocolata amb la llet al microones, amb compte que no es cremi, i un cop
dissolta afegir-hi la gelatina ben escorreguda i barrejar bé.
Muntar la nata
ben freda amb el sucre.
Muntar les clares
d’ou a punt de neu amb un polsim de sal per tal que quedin més fermes.
Barrejar amb
moviments suaus i evolvents la barreja de xocolata amb la nata i, un cop
estigui tot ben integrat, afegir-hi de la mateixa forma les clares d’ou a punt
de neu.
Posar la mousse
de xocolata al motlle o motlles i ficar a la nevera per tal que quedi ferma.
Per la mousse de
cervesa:
Per començar cal
preparar la crema de cervesa. Per fer-ho, es barreja força bé en un bol l’ou
amb la farina de blat de moro, el sucre, la canyella, el gingebre i el suc de
llimona.
Afegir-hi la
cervesa i la llet i remenar-ho molt bé. Per espessir la crema, posar-la al
microones a temperatura mitja en torns d’1 minut o 1 minut i mig i anar
remenant entre torn i torn, fins que hagi agafat textura. També es pot espessir
al bany maria.
Deixar refredar
una mica la crema de cervesa.
Posar en remull
en aigua freda els fulls de gelatina.
Escalfar la llet
i desfer-hi la gelatina. Barrejar la llet amb gelatina i 200 g de la crema de
cervesa que abans hem preparat.
Muntar la nata
ben freda amb el sucre.
Muntar les clares
d’ou a punt de neu amb un polsim de sal per tal que quedin més fermes.
Barrejar amb
moviments suaus i evolvents la barreja de crema de cervesa amb la nata i, un
cop estigui tot ben integrat, afegir-hi de la mateixa forma les clares d’ou a
punt de neu.
Posar la mousse
de cervesa al motlle o motlles i ficar a la nevera per tal que quedi ferma.
Una recepta original i sorprenent. El maridatge de la cervesa i la xocolata ha de quedar molt bo.
ResponEliminaLa veritat és que al principi em feia una micona de por la mousse de cervesa, no sabia quin gust tindria ni si seria massa fort, però un cop la barreges amb la de xocolata té un puntet fantàstic!
Eliminaòndia, una recepta sorprenent Neus. M'hagrada molt aquest trio de colors que queden. Si si està feta amb guiness segur que m'agrada, perquè és una cervesa que m'entusiasme. petons
ResponEliminaJo no havia provat la Guinness, perquè no sóc gaire cervesera, però la veritat és que m'ha sorprés gratament!! També faig fer una Tarta Guinness que corre per la xarxa i que és fantàstica! Ja la penjaré!
EliminaNeus fantastica esta mousse de cerveza y chocolate y desde luego es para triunfar en casa y donde la pongas
ResponEliminapeto
Pues si la pruebas quedarás más sorprendido aún porque la combinación és muy especial!
EliminaQuina bona pinta té! Tornare per açi prompte ^^
ResponEliminam'alegra molt que t'hagi agradat!! T'espero!
EliminaT'ha quedat molt maca i si a casa ja va ser guanyadora es el més important i deu ser veritat.
ResponEliminaEns veien divendres!
Petons.
La veritat és que a casa tinc un públic força crític, així que si els va agradar ja estic molt contenta! Ens veiem divendres!
Elimina