dimarts, 21 de maig del 2013

Arròs amb calamars i carxofes




No sé ni quant de temps tinc pendent aquesta recepta, però els companys d'Anar de tapes han proposat pel concurs Mossegades del mes de maig plats d'arròs, així que no hi havia millor ocasió per publicar aquesta recepta pendent.




La recepta més votada és la que guanya el concurs, així que us animo a tots i totes a què voteu aquesta recepta i la recepta d’arròs verd melós amb gambes i calamars, que també he presentat!
I ara anem amb la recepta!


Ingredients (4 pers.):

- 4 Calamars
- 4 carxofes
- 1 ceba
- 2 tomàquets madurs
- 1 tros de pebrot vermell
- 1 o 1 i ½ l de brou de peix
- 250-300gr d’arròs integral (Jo he usat arròs integral però es pot usar arròs normal)
- Oli d’oliva
- Sal

Preparació:

Posar un rajolí d’oli en una cassola, saltejar els calamars breument i retirar de la cassola. Reservem.
En el mateix oli fer un sofregit amb la ceba, el pebrot vermell i els tomàquets madurs, tot tallat ben petit, afegint cada ingredient per separat i per aquest ordre.
Un cop estigui fet el sofregit, afegir les carxofes i deixar que aquestes es cuinin a foc lent. Un cop cuites les carxofes hi afegim els calamars, remenem una mica i hi afegim l’arròs.
Per tal que l’arròs quedi melós cal afegir el brou calent en diverses “tandes”, és a dir, inicialment es pot afegir la meitat del brou que haguem d’usar per fer l’arròs (unes 3 tasses de brou per cada tassa d’arròs, si en demana més posar-li), anem remenant de tant en tant i quan s’estigui quedant sec afegir la resta del brou (el brou es pot afegir en més de 2 vegades). Cal anar remenant a mesura que l’arròs es va coent perquè així deixa anar el midó i fa que quedi melós. Coure l’arròs uns 20-25 minuts.


1 comentari:

  1. m'encanta l'arrós!! i amb calamarcets i carxofes ha de ser boníssim!!

    ResponElimina

Comenta, critica, parla’n,…. tots els comentaris són benvinguts i agraïts. Un blog es nodreix, creix i evoluciona gràcies als teus comentaris.
Gràcies per perdre uns minuts en deixar la teva opinió.