Sé que el nom de piriñaca sona
una mica estrany i de fet no sé ben bé d’on ve, perquè aquesta recepta és de l’àvia
del meu company, la Vitalia, i a casa seva s’ha fet tot sovint a l’estiu.
És una amanida de patata ben fresqueta i completa que és ideal com a plat únic d’un dinar d’estiu. Les quantitats van una mica a gust de cadascú així que us poso com ho vaig fer jo però ho podeu adaptar sense problema.
Jo amb la Vitali i la meva sogra, la Pili
És una amanida de patata ben fresqueta i completa que és ideal com a plat únic d’un dinar d’estiu. Les quantitats van una mica a gust de cadascú així que us poso com ho vaig fer jo però ho podeu adaptar sense problema.
Ingredients:
- Patates (jo vaig utilitzar
unes petites i n’hi havia unes 20 més o menys)
- 1 tomàquet cor de bou
- 1 ceba tendra
- 3 llaunes de tonyina
- 3 ous
Preparació:
Rentar les patates i
bullir-les en aigua amb sal sense tallar ni pelar. Quan siguin cuites (per
comprovar si són cuites punxar-les amb un escuradents) deixar refredar,
pelar-les i tallar-les a daus.
Bullir els ous fins que
siguin durs. Un cop cuits deixar-los refredar, pelar-los i tallar-los a daus.
Ratllar la ceba tendra i
tallar el tomàquet a daus.
Que rica, es una de esas ensaladas que más me gustan y que es un clásico en verano, aunque por aquí la llamamos de otra manera, besotes
ResponEliminaSofía
yo tampoco conocia éste nombre antes de conocer a mi chico, pero la verdad es que está muy rica así que el nombre es lo menos importante!
EliminaUn plat que no por fallar a l'estiu, aquesta amanida és una delícia. Petons.
ResponEliminaMolt cert Chus!! Aquest tipus d'amanides són molt versatils i són ideals per l'estiu, no poden faltar!
EliminaHola Neus ! jo la faig sovint a l'estiu i de vegades hi afegeixo olives, pero no tenia ni idea que es deia piriñaca. Mira, ja he après una cosa nova. Aquestes receptes de les àvies sempre funcionen, oi? Abraçades i bona tornada!!!
ResponEliminales receptes de les avies son sempre genials! i aquestes amanides accepten mil variacions, totes ideals!
EliminaM'encanta el nom de pirinyaca, vingui d'on vingui!
ResponEliminael nom és divertit! i aquestes amanidetes van fantastiques a l'estiu, es diguin con es diguin! jijiji
EliminaSón una delícia aquestes amanidetes fresques per ara l'estiu. Doncs jo abans de llegir pirinyaca he llegit pirinaica, jajaja. Ja l'havia situat ben amunt!
ResponEliminaPetonets
son fantastiques!! home, si el nom es de cantabria tambe es de força amunt... jijiji
EliminaUna recepta fàcil, saludable i ben bona!
ResponElimina