Aquest ha estat un altre dels recursos que a casa hem utilitzat per aquests dies de calor.
En el programa El món a RAC1 cada setmana en Jordi Basté realitza una
secció amb el cuiner Fermí Puig on conviden als oients a aportar receptes sobre
un tema concret, i aquesta recepta és una d’aquestes aportacions. Segons la
oient aquesta crema tant es pot prendre freda com calenta, però en aquest cas i
sent estiu nosaltres la vam prendre ben freda com una vichyssoise perquè de fet
aquest crema és molt semblant a la típica crema francesa.
Bé, espero que us agradi, a casa va agradar molt!
Ingredients:
- 60 avellanes torrades i
pelades
- 1 ceba
- 2 patates mitjanes
- 200ml de llet (es pot fer
amb crema de llet i quedarà més cremosa, però també més calòrica)
- 1l de brou de pollastre
- sal
- oli d'oliva
Preparació:
Daurar la ceba amb un raig
d’oli en un cassó, quan sigui cuita, afegir les avellanes, les patates pelades
i tallades a trossos i el brou. Deixar coure uns 15-20 minuts. Passat aquest
temps, triturar la crema i passar-la per un colador xinés (si es vol). Deixar
refredar i posar a la nevera fins que sigui ben freda.
Neus, tiene que ser una crepita buenísima, voy a aprovechar que tengo avellanas en la despensa, besos
ResponEliminaSofía
Sofia queda muy rica, es muy parecida a una vihysoisse, y con estos calores una cremita fria va super bien!
EliminaSegur que estar molt bona.
ResponEliminaAmb el teu permís la copio.
Un bon estiu!!!
Isabel
O i tant que la pots copiar Isabel, de fet jo també la vaig copiar..... prova-la perquè us agradarà!!
EliminaAquesta crema ha d'estar bona tan freda com calenta. Jo n'havia fet una de semblant amb ametlles i era molt bona, ara ho provaré amb les avellanes. Petons.
ResponEliminaAmb ametlles també ha de ser molt bona!! Haurem de provar.... també la vull provar calenteta perquè quan comenci al fred aquestes cremetes són un fantàstic reconstituent!
EliminaL'haig de provar. A mi la vichyssoise no m'agrada, però aquesta crema d'avellanes m'entusiasmaria!
ResponEliminaés semblant però diferent a la vichyssoise perquè no porta el porro, sinó les avellanes.... prova-la i a veure si t'agrada. Ben fresqueta és ideal per un sopar en aquests dies d'estiu!
Elimina
ResponEliminaNeus; Encara que jo he fet la sopa d'avellanes, aquesta crema d'avellanes és molt més fina i transparent al gust... Una molt bona idea per fer una sopa freda d'estiu.
Salutacions Neus¡¡ :O) :O)
Sopa d'avellanes??? No l'havia sentit mai.... però ha de ser ben bona! Si proves aquesta crema segur que t'agradarà!
EliminaDoncs trobo molt original una sopa feta amb avellanes i pensó que li ha de donar untuositat i cremositat... a mès d'espeseir una miqueta....!!!! I freda, quin gran recurs...
ResponEliminaLa penso probar!
Feliç fi de Diumenge!
Abril si la proves no et decebrà perquè queda molt bona!! I fresqueta és ideal per aquesta calor que encara no ens abandona....
Elimina