dilluns, 30 de setembre del 2013

Plum de pinya colada





Aquesta recepta és la proposta dolça del mes de setembre del repte de Tia Alia, on la Carmen proposa cada mes una recepta salada i una altra de dolça. Doncs bé, aquest mes jo he triat la recepta dolça! En aquest cas es tracta d’un plum cake amb fruita confitada. La fruita que jo he usat ha estat pinya i coco, d’aquí el nom de pinya colada, a més a més la glassa de sobre també està feta amb suc de pinya i coco.... He de dir que el plum és força dens i de gust és molt bo, però a casa la fruita confitada no és una passió, que diguem, de fet no agrada gaire.... Quan el torni a fer apareixeran boletes de xocolata o alguna altra coseta que ens agradi més.

Ingredients:

- 225g de mantega
- 225 g de sucre
- 225g de farina
- 4 ous
- 4 rovells d’ou
- 50g de coco confitat
- 50g de pinya confitada
- 30ml de rom


Per la glassa:

- Sucre llustre
- Suc de pinya
- Coco ratllat

Preparació:

Barrejar la mantega amb els ous i els rovells i el sucre. Tot seguit afegir la farina i remenar fins a tenir una massa ben integrada. Afegir el rom i les fruites confitades i enfornar a 200ºC durant uns 40-50 minuts, fins que en punxar-lo surti l’estri net.

Per fer la glassa, posar sucre llustre amb una mica de suc de pinya i fer uns fils per sobre el plum juntament amb una mica de coco ratllat per sobre. 


26 comentaris:

  1. M'encanta la idea, la pinya i el coco combinen molt bé!
    Ha de quedar un plum cake molt original i molt bo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. la pinya i el coco combinats són un encert segur, però a casa la fruita confitada no mata, així que la propera vegada apostaré per la xocolata!

      Elimina
  2. Ha de ser ben bo aquest plum, Neus! I el nom que té és ben divertit!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Queda molt bo Marina! Per mi una mica dens, la veritat, però a casa va agradar molt!

      Elimina
  3. Qué versión más deliciosa has preparado!!! La verdad es que me ha parecido un acierto el ponerle piña y coco. Son una combinación extraordinaria. Es lo mejor de estos retos, las diferentes versiones que podemos encontrar de una misma receta.

    Besitos,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muy cierto Sunny!! Estos retos nos aportan mil versiones de una misma receta y son muy divertidos!! Yo la proxima vez hago éste plum con chocolate, que en casa tira más!

      Elimina
  4. Respostes
    1. Queda un plum tendre però força dens. Jo prefereixo les coses més esponjoses però era boníssim, amb un puntet de gust de mantega... molt bo!

      Elimina
  5. Jo trobo que ha d'estar molt bo tal com el presentes però, si no us acaba de convèncer la fruita confitada, no patiu: ens oferim voluntaris per acabar-nos-el! Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho tindré en compte Chus, però he de dir que pel menjar mai em falten voluntaris! jijiji És molt bo però jo el preferiria amb una micona de xocolata o aromatitzat amb llimona o taronja.... tot i això, ja ha desaparegut....

      Elimina
  6. Hola Nieves, qué original tu propuesta con dos frutas exóticas que combinan muy bien entre si. Y además con un glaseado que debe darle un punto de dulzor tremendo!

    A nosotros si que nos gustan las frutas confitadas y lo hemos disfrutado mucho. Yo compré mucha cantidad y todavía tengo algunas sobras así que posiblemente caiga de nuevo en breve.

    Gracias por participar y hasta pronto !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi también me han sobrado frutas confitadas Carmen, así que tendré que buscarles un uso, aunque no nos vuelvan locos.... Encantada de participar! Las propuestas de tia Alia siempre son fantásticas!

      Elimina
  7. Qué bueno con piña colada!! El que yo he colgado es de pasas, chocolate y nueces y madre mía como cunde eh! Me ha encantado la receta de tía Alia:) A ti también te ha quedado chulo pirulo:P
    Besitos;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. yo la proxima vez lo hago con chocolate, porque en casa gusta más, pero aun asi desaparecio rapidamente!

      Elimina
  8. Aquest plum cake enriquit amb pinya colada em sembla espectacular!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. amb pinya colada està molt bo però la propera vegada el provare amb xocolata, que a casa mola més!

      Elimina
  9. Con este reto dulce de Tia Alia, están apareciendo tantas versiones de plum cake como "cocinillas" se han apuntado... se traspasa un corte fantástico, además con sencillos ingredientes. Me encanta el sabor tan rico a piña!!. besoss,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tienes toda la razón Joaquina! Estos retos son fantásticos por eso, porque descubrimos mil variantes! Muchas grácias por la visita!

      Elimina
  10. Si aquest ja fa una pinta espectacular, amb la xocolata ha de ser boníssim!!!!! A més, ara que ja comencen a caure fulles i la temperatura esta cap als 12 graus (a Suïssa és clar) un cafetonet amb un trosset de plum cake... ummmmmm: deliciós!!
    Bona setmana Neus!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo ja tinc ganes de tastar-lo amb xocolata....mmmmm se'm va la boca aigua!! Ara ja bé de gust un cafetonet ben calent, a Suïssa encar més suposo, així que aquest plum és ideal ara que se'ns comença a acostar el fred!

      Elimina
  11. Neus, t'ha quedat preciós!!! els plum cake normalment son densos, pero el teu es veu ven tendre!!
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies MaryLou!! Sí que era dens però també tendre així que a casa no va trigar gaire a desaparèixer!

      Elimina
  12. Quina bona pinta! Ha de ser molt suau!! T'ha quedat genial!

    ResponElimina

Comenta, critica, parla’n,…. tots els comentaris són benvinguts i agraïts. Un blog es nodreix, creix i evoluciona gràcies als teus comentaris.
Gràcies per perdre uns minuts en deixar la teva opinió.