Per Sant Josep cal menjar
crema catalana, així que avui us presento aquesta combinació que és fantàstica
per qualsevol dia!
La crema catalana és la
mateixa que faig sempre a casa i la única diferència és que s’hi afegeix la
pinya fresca!
Endavant!
Ingredients:
- 8 rovells d’ou
- 100 g de sucre
- 1l de llet
- 40gr de farina de blat de moro (maicena)
- 40gr de farina de blat de moro (maicena)
- La pell d’una llimona
- 1 canonet de canyella
- Pinya natural
- Sucre per cremar
Preparació:
Separar una tasseta de llet i dissoldre-hi la maicena.
Posar a escalfar la llet amb la canyella i la pell de llimona en un cassó fins que arrenqui el bull, llavors apartar i deixar que es refredi una mica.
Posar a escalfar la llet amb la canyella i la pell de llimona en un cassó fins que arrenqui el bull, llavors apartar i deixar que es refredi una mica.
Barrejar els rovells d’ou
amb el sucre i la llet on hi ha dissolta la maicena, i afegir-hi la llet colada.
Tornar a posar en un cassó i
escalfar a temperatura baixa sense deixar de remenar fins que s’espesseixi.
Pelar i tallar la pinya a
trossets petits. Posar la pinya en els recipients on haguem de servir la crema,
posar-hi la crema per sobre.
Posar sucre per sobre la
crema i cremar-lo amb un bufador.
Nota: Normalment jo faig la
crema i la deixo llesta, però no munto el plat, amb la pinya i tot, fins al
moment de servir perquè podria ser que la pinya deixés anar una mica de suc.
jo he menjat alguna vegada en algun restaurant, però amb la pinya sencera
ResponEliminamolt bona idea
un postre magnifico y que lo probe hace un par de meses y nos gusto
ResponEliminapeto
Aquestsa combinació a casa la fem molt sovint i ens encanta!
ResponEliminaHa de quedar molt bona, la pinya, amb aquesta deliciosa crema...!
ResponEliminaBoníssim!!! la faig al revès, la crema a sobre de les rodanxes de pinya i en agrada molt.
ResponEliminaPetonets
M'agrada molt aquesta combinació que he tastat alguna vegada.
ResponEliminaPetons.
Como nis gusta en casa esta crema, seguro que si la preparo le doy una sorpresita a mi futuro yerno, te quedo de 10, con ese caramelo crujiente, besos
ResponEliminaSofía