dimarts, 19 de març del 2013

Crema catalana amb pinya






Per Sant Josep cal menjar crema catalana, així que avui us presento aquesta combinació que és fantàstica per qualsevol dia!
La crema catalana és la mateixa que faig sempre a casa i la única diferència és que s’hi afegeix la pinya fresca!
Endavant!
  
Ingredients:

- 8 rovells d’ou 
- 100 g de sucre
- 1l de llet
- 40gr de farina de blat de moro (maicena)
- La pell d’una llimona
- 1 canonet de canyella
- Pinya natural
- Sucre per cremar 

Preparació:

Separar una tasseta de llet i dissoldre-hi la maicena. 
Posar a escalfar la llet amb la canyella i la pell de llimona en un cassó fins que arrenqui el bull, llavors apartar i deixar que es refredi una mica.
Barrejar els rovells d’ou amb el sucre i la llet on hi ha dissolta la maicena, i afegir-hi la llet colada.
Tornar a posar en un cassó i escalfar a temperatura baixa sense deixar de remenar fins que s’espesseixi.
Pelar i tallar la pinya a trossets petits. Posar la pinya en els recipients on haguem de servir la crema, posar-hi la crema per sobre.
Posar sucre per sobre la crema i cremar-lo amb un bufador. 

Nota: Normalment jo faig la crema i la deixo llesta, però no munto el plat, amb la pinya i tot, fins al moment de servir perquè podria ser que la pinya deixés anar una mica de suc.


 

7 comentaris:

  1. jo he menjat alguna vegada en algun restaurant, però amb la pinya sencera

    molt bona idea

    ResponElimina
  2. un postre magnifico y que lo probe hace un par de meses y nos gusto
    peto

    ResponElimina
  3. Aquestsa combinació a casa la fem molt sovint i ens encanta!

    ResponElimina
  4. Ha de quedar molt bona, la pinya, amb aquesta deliciosa crema...!

    ResponElimina
  5. Boníssim!!! la faig al revès, la crema a sobre de les rodanxes de pinya i en agrada molt.
    Petonets

    ResponElimina
  6. M'agrada molt aquesta combinació que he tastat alguna vegada.
    Petons.

    ResponElimina
  7. Como nis gusta en casa esta crema, seguro que si la preparo le doy una sorpresita a mi futuro yerno, te quedo de 10, con ese caramelo crujiente, besos
    Sofía

    ResponElimina

Comenta, critica, parla’n,…. tots els comentaris són benvinguts i agraïts. Un blog es nodreix, creix i evoluciona gràcies als teus comentaris.
Gràcies per perdre uns minuts en deixar la teva opinió.