Avui per primera vegada, i espero que no la última, participo en una iniciativa que ha iniciat la Carmen del blog “Recetas Tia Alia”, que consisteix en la presentació mensual de dues de les receptes de la seva tia Alia per tal que qui vulgui les faci i publiqui en el seu propi blog el dia 25 de cada mes. Les receptes acostumen a ser una dolça i una salada, i jo aquesta vegada m’he decidit per la recepta salada.
La veritat és que aquestes
gambes amb beixamel són ideals per un aperitiu, es poden preparar amb temps i
en el moment només fregir i són força “resultones”.
Jo aquesta vegada les he fet
amb gambetes pelades, perquè era les que tenia a casa, però segur que queden
fantàstiques amb una gamba més grandeta i gustosa. Repetiré segur!
Ingredients:
- Gambes pelades
- 1 cullerada de farina
- Llet
- Sal
- Pebre
- Nou moscada
- Pa ratllat
- 1 ou
- Mantega
- Oli per fregir
Preparació:
Posar aigua amb sal en un
cassó a escalfar. Mentre, punxar les gambes en broquetes. Quan l’aigua hagi arrencat
el bull posar-hi les gambes fins que siguin cuites.
Treure les gambes i deixar escórrer.
Fer una beixamel espessa (no
poso les mesures perquè la faig una mica a ull i cadascú la fa a la seva
manera): posar una mica de mantega en un
cassó fins que estigui fosa, llavors afegir la farina i remenar perquè cogui.
Afegir la llet sense deixar de remenar fins que espesseixi. Si cal, afegir-hi
més llet. Posar-hi sal, pebre i nou moscada.
Deixar que es refredi una
mica la beixamel i ficar-hi les broquetes per tal que es cobreixin bé les
gambes. Deixar refredar, si es pot d’un dia per l’altre, a la nevera.
Arrebossar les broquetes amb
ou i pa ratllat i fregir en oli abundant.
Te ha quedado de lujo, ya me comería yo unas cuantas de esas que tu has preparado, besos
ResponEliminaSofía
Y tanto que resultones. Tanto que estoy más que convencida de hacer esta receta, porque esta vez pudo conmigo la opción dulce. ¡
ResponEliminaUn saludo.
Bienvenida a este reto mensual. Me encanta la opción de hacerlas tipo brocheta.
ResponEliminapues amb semblan genials, tan torradetes...un peto, guapa!!!
ResponEliminaHola Neus, qué campeona haciendo esta receta con camarones. Eso me parece que tiene que ser muy trabajoso porque son muy pequeñitos ¿no? Sea como fuere se ven ricos. Yo también las he embrochetado, me facilitó la tarea del rebozado y todo lo que sea simplificar...bienvenido sea !!!
ResponEliminaGracias por tu participación y hasta pronto :)